Hovězí guláš
Příprava poctivého guláše potřebuje dostatek času i péče. Z vepřového kolena si uvařte základní vývar, který poté budete potřebovat právě do guláše. Intenzivní vyvážená chuť masa a koření nemá chybu. V ideálním případě nechte guláš 1-2 dny uležet.
Suroviny pro 10 porcí
10porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 840 kJ / 3 786 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 323,60 g |
Tuky | 230,46 g |
Vláknina | 43,50 g |
Cholesterol | 900 mg |
Sodík | 1,68 g |
Sůl | 4,10 g |
Sacharidy | 91,10 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 26. 5. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí guláš
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lOLJ
Moje poznámka
Hovězí guláš
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lOLJ
Nejnovější recepty
Kotlety na tymiánu s hrachovou kaší a pečenou karotkou
Přidáno před 2 hodinami
Čalamáda ze zelí a paprik
Přidáno před 3 hodinami
Čajot restovaný s krevetami a nudlemi z jedné pánve
Přidáno před 4 hodinami
Hrnková cuketová bábovka
Přidáno před 5 hodinami
Hovězí karbanátky s houbami
Přidáno před 15 hodinami
Květákové karbanátky se sýrem a šunkou
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pizza na celý plech
Bazo66 před 1 minutou
Vepřové maso v mrkvi
Rosiwannabe před 20 minutami
Polévka koprová - kulajda
coolbinsz před 23 minutami
Salát s brokolicí
esstelle před 40 minutami
Polníčkový salát
esstelle před 40 minutami
Drobenkový tvarohový koláč
Garpik před 59 minutami
Polévka z dýně hokkaido
JanaM11 před 1 hodinou
Cuketová pizza
Evca130 před 1 hodinou
Vepřová plec na hořčici a barevném pepři
Anytram před 1 hodinou
Bramborový guláš s paprikami
DavidVolvo před 1 hodinou
Tématické fráze:
hovězí guláš,
hovězí guláš recept,
guláš,
guláš hovězí,
recept na hovězí guláš,
hovězí guláš recepty,
jaké maso na hovězí guláš,
guláš recept,
příprava hovězího guláše,
recept hovezi gulas,
maso na guláš,
jak dlouho vařit guláš,
hovezi guláš top recept,
jaké maso na guláš,
hovězí guláš top recepty,
recepty hovězí guláš,
jak vařit guláš,
jak dlouho vařit hovězí maso,
gulas z hoveziho masa,
jaké hovězí na guláš
Suroviny:
kližka hovězí,
cibule,
sádlo,
celer,
paprika sušená sladká,
majoránka,
pepř mletý,
kmín celý,
česnek,
protlak rajčatový,
hořčice plnotučná,
koření polévkové,
mouka hladká,
koleno vepřové,
kosti vepřové,
sůl,
pepř celý,
libeček,
voda
Komentáře (56)
Tak jsem nakonec tak nějak od oka dal asi 4 PL a musím uznat, že tohle je ten nejlepší recept na guláš jaký tady je. Fakt jsme si pochutnali. Díky.
hezky si ses s tím pomazlil!!
To snad ani nemyslíte vážně takto zničit chuť hovězího guláše ??? To jste odkoukal od Babici neee ??? Fuj ani praseti bych tenhle guláš nedal.
Tím jsi mi nahrála s těma celerovýma řízečkama, ty mu zejtra udělám, myslím, že je tu na ně i recept
Dovoluji si zde vložit link na vídeňák, aby byla rychlejší možnost srovnání
Vůbec mi není jasné, jak jsem ten recept mohl prošvihnout
Jani R. - vím,jak to myslíš s tou cenou za elektřinu, bohužel, je to drsné. Ale jednou za čas? Ono se fakt nevyrovná ta chuť a barva, když to děláš přímo v kastrolu a upřímně - ten gulášek, když necháš odležet
Neznám tenhle gulášek s celerem a opraženou moukou, ale příště ho určitě vyzkouším.
Taky nejsem zastáncem tlakového hrnce na tyhle omajdy, při jejichž přípravě se masíko musí dlouho převalovat a nechávat pořádně vysmahnout, aby bylo šťavnaté a mělo krásnou barvu.
Bodík posílám!
Domníval jsem se, Jani, že otázku tlakáče máme vyřešenou.
Vůbec to není o tom, že jsem nepřítel tlakáčů, ba naopak, tlakáč používám velice často, ale ne k přípravě klasického hovězího guláše