Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí guláš

Příprava poctivého guláše potřebuje dostatek času i péče. Z vepřového kolena si uvařte základní vývar, který poté budete potřebovat právě do guláše. Intenzivní vyvážená chuť masa a koření nemá chybu. V ideálním případě nechte guláš 1-2 dny uležet.

Hodnocení receptu je 5,0 (77×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 210 min Doba přípravy: 110 min Doba tepelné úpravy: 100 min

210 min (110 min příprava + 100 min tepelná úprava)

26. 5. 2009 19:06

Suroviny pro 10 porcí

10 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie15 840 kJ / 3 786 kcal
Bílkoviny323,60 g
Tuky230,46 g
Vláknina43,50 g
Cholesterol 900 mg
Sodík 1,68 g
Sůl4,10 g
Sacharidy91,10 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

spagetka spagetka

26. 5. 2009 21:22

Konečně někdo, kdo na guláš (nebo i jiné omáčky) nepoužije tlakáč - já to mám taky naučené od mamky i babičky - obě tlakový hrnec měly a používaly výhradně na vývary, ale na klasické omáčky nikdy!:yes::yes:,
Jani R. - vím,jak to myslíš s tou cenou za elektřinu, bohužel, je to drsné. Ale jednou za čas? Ono se fakt nevyrovná ta chuť a barva, když to děláš přímo v kastrolu a upřímně - ten gulášek, když necháš odležet :-p:-p:-p, takže nemusíš pak vařit každý den a ušetříš, fakt - mám taky jen elektřinu a takhle to dělám. Ať si Unie říká,co chce - prostě odležet!!! Zkusím ten nápad s tím vývarem z kolena - to jsem do guláše nedělala :-p:-pJendo :yes::yes::yes:

dzungila

26. 5. 2009 20:47

Jendo, jenom tady slintám!:-p:-p
Neznám tenhle gulášek s celerem a opraženou moukou, ale příště ho určitě vyzkouším.
Taky nejsem zastáncem tlakového hrnce na tyhle omajdy, při jejichž přípravě se masíko musí dlouho převalovat a nechávat pořádně vysmahnout, aby bylo šťavnaté a mělo krásnou barvu.;-)
Bodík posílám!:yes:

Jenda1 Jenda1

26. 5. 2009 20:24

Jani, je to věc názoru a taky kuchařské cti. Já ti moc fandím a klidně vař guláše v tlakáči. Já jsem zvyklý vařit guláš tak, jak ho už vařila moje babička a ta ho i bez tlakáče měla skvělý.Vadí mi to rozblemcané, bledé maso z tlakáče. Nedovedu si představit, jakým způsobem maso v tlakáči restuješ a jak z tlakáče dosáhneš toho správného glancu, který by každý pořádný klasický hovězí guláš měl mít. Takové finty některých restaurací, jako je orestovat mletou papriku v sádle a pak dělat barvu guláši, to neuznávám:no::no:.
Domníval jsem se, Jani, že otázku tlakáče máme vyřešenou.
Vůbec to není o tom, že jsem nepřítel tlakáčů, ba naopak, tlakáč používám velice často, ale ne k přípravě klasického hovězího guláše:-).

Eliza Eliza

26. 5. 2009 20:17

Celer do guláše...? To slyším prvně. Ale rozhodně si to musím zapamatovat :-! Už se těším na svůj příští guláš, inspirovaný tímto (přestože "tlakáč" nemaje - dnes, ani příště...;-) ). Ď

JanaDorazinova JanaDorazinova

26. 5. 2009 19:54

No, Jenda je zásadně nepřítel tlakáčů:-)):-D Víš, nejde o čas, Jendo, jak ses už jednou zmínil. Jak dlouho by ho člověk vařil bez tlakáče? Já nemám plyn, za elektřinu i tak platím měsíčně 1120 kč a každý rok doplácím +-1600 kč. Guláše zbožňuji, myslím, že bych se nedoplatila. Můj názor taky ohledně chuti, pokud můžu. Tlakáč zachová veškerou chuť polévky z masa, zatímco, možná je to jen můj názor, z hrnce bez tlaku všechno uteče parou. Jednou jsem dělala vepřovou konzervu klasicky a dlouho. Nebyla vůbec dobrá, všechna chuť byla v tahu. Ale to je fakt jen můj názor, ani v nejmenším se nikoho nechci dotknout!!!:-O:-!:-!

Jenda1 Jenda1

26. 5. 2009 19:47

Bibi, tlakáč jsem použil k přípravě vývaru do guláše, nikoliv samotného guláše;-);-):-).

JanaDorazinova JanaDorazinova

26. 5. 2009 19:35

Dělám téměř stejně, bez vyvařené nožky.;-)

Bibinka Bibinka

26. 5. 2009 19:32

Jendo, ten tvůj zaručeně vyzkouším-recept je uložen;-):-)

Bibinka Bibinka

26. 5. 2009 19:30

Jendo, to je nádherně vylepšená klasika a tu šťávičku máš jako dělám já;-), čím tmavší, tím lepší(ale ne spálený,cháááá:-D). Nedávám celer, ani vývar z vepřového, ostatní je téměř stejné, česneku dost a dusím v hrnci, tlakáč moc nepoužívám! Prostě všechno super a dávám boda jako hrom:yes::yes:

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: hovězí guláš hovězí guláš recept guláš guláš hovězí recept na hovězí guláš hovězí guláš recepty jaké maso na hovězí guláš guláš recept příprava hovězího guláše recept hovezi gulas maso na guláš jak dlouho vařit guláš hovezi guláš top recept jaké maso na guláš hovězí guláš top recepty recepty hovězí guláš jak vařit guláš jak dlouho vařit hovězí maso gulas z hoveziho masa jaké hovězí na guláš

Suroviny: kližka hovězí, cibule, sádlo, celer, paprika sušená sladká, majoránka, pepř mletý, kmín celý, česnek, protlak rajčatový, hořčice plnotučná, koření polévkové, mouka hladká, koleno vepřové, kosti vepřové, sůl, pepř celý, libeček, voda

TopRecepty.cz

Hovězí guláš

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lOLJ