Hovězí guláš
Příprava poctivého guláše potřebuje dostatek času i péče. Z vepřového kolena si uvařte základní vývar, který poté budete potřebovat právě do guláše. Intenzivní vyvážená chuť masa a koření nemá chybu. V ideálním případě nechte guláš 1-2 dny uležet.
Suroviny pro 10 porcí
10 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 15 840 kJ / 3 786 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 323,60 g |
Tuky | 230,46 g |
Vláknina | 43,50 g |
Cholesterol | 900 mg |
Sodík | 1,68 g |
Sůl | 4,10 g |
Sacharidy | 91,10 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 5. 2009 21:22
Jani R. - vím,jak to myslíš s tou cenou za elektřinu, bohužel, je to drsné. Ale jednou za čas? Ono se fakt nevyrovná ta chuť a barva, když to děláš přímo v kastrolu a upřímně - ten gulášek, když necháš odležet , takže nemusíš pak vařit každý den a ušetříš, fakt - mám taky jen elektřinu a takhle to dělám. Ať si Unie říká,co chce - prostě odležet!!! Zkusím ten nápad s tím vývarem z kolena - to jsem do guláše nedělala Jendo
26. 5. 2009 20:47
Neznám tenhle gulášek s celerem a opraženou moukou, ale příště ho určitě vyzkouším.
Taky nejsem zastáncem tlakového hrnce na tyhle omajdy, při jejichž přípravě se masíko musí dlouho převalovat a nechávat pořádně vysmahnout, aby bylo šťavnaté a mělo krásnou barvu.
Bodík posílám!
26. 5. 2009 20:24
Domníval jsem se, Jani, že otázku tlakáče máme vyřešenou.
Vůbec to není o tom, že jsem nepřítel tlakáčů, ba naopak, tlakáč používám velice často, ale ne k přípravě klasického hovězího guláše.
26. 5. 2009 20:17
26. 5. 2009 19:54
26. 5. 2009 19:47
26. 5. 2009 19:35
26. 5. 2009 19:32
26. 5. 2009 19:30
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 2 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 4 hodinami
Jablečný donut
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 16 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Zeleninová polévka s krupicovými haluškami
bohdana uvařila před 5 minutami
Zeleninové lasagne
TondaJ uvařila před 12 minutami
Velikonoční jidáše
Helciv uvařila před 38 minutami
Jablková bábovka
Eliska_d uvařila před 38 minutami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
TynkaBal uvařila před 1 hodinou
Marinovaný kuřecí řízek v kukuřičném kabátě
Hanka004 uvařila před 1 hodinou
Marinovaná pomerančová kuřecí prsa
tara23 uvařila před 1 hodinou
Houbová polévka na paprice
Monyk uvařila před 2 hodinami
Dršťková polévka z hlívy
Fitulka uvařil před 2 hodinami
Vepřový řízek naruby
katka.zaple uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Suchá jíška se hodí k zahuštění a neobsahuje tuk. Pro snížení spotřeby tuků to může být dobrá volba. Poradíme, jak na to
20 receptů na nejlepší guláše: Vyzkoušejte i zeleninový, bramborový nebo houbový
Jak zachránit připálené maso z trouby nebo hrnce? Poradíme, jak postupovat
Další recepty
Tématické fráze: hovězí guláš hovězí guláš recept guláš guláš hovězí recept na hovězí guláš hovězí guláš recepty jaké maso na hovězí guláš guláš recept příprava hovězího guláše recept hovezi gulas maso na guláš jak dlouho vařit guláš hovezi guláš top recept jaké maso na guláš hovězí guláš top recepty recepty hovězí guláš jak vařit guláš jak dlouho vařit hovězí maso gulas z hoveziho masa jaké hovězí na guláš
Suroviny: kližka hovězí, cibule, sádlo, celer, paprika sušená sladká, majoránka, pepř mletý, kmín celý, česnek, protlak rajčatový, hořčice plnotučná, koření polévkové, mouka hladká, koleno vepřové, kosti vepřové, sůl, pepř celý, libeček, voda
Hovězí guláš
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lOLJ
54 názorů