Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 341 kJ / 1 994 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,81 g |
Tuky | 26,29 g |
Vláknina | 16,75 g |
Cholesterol | 5 mg |
Sodík | 3,27 g |
Sůl | 8,09 g |
Sacharidy | 373,06 g |
Postup přípravy
Krok 1: Smícháme mléko, vodu, cukr a sušené droždí, promícháme a necháme v teple odstát přibližně 5 min., dokud se na povrchu nevytvoří pěna. Pak přidáme olej, polovinu množství mouky, sůl a začneme míchat. Postupně přisypeme zbylou mouku a vypracujeme nelepivé těsto. Zpracované těsto uložíme do mísy, přikryjeme a necháme v teple kynout, dokud se co do objemu nezdvojnásobí - to by mělo trvat přibližně hodinu.
Krok 2: Vykynuté těsto vyklopíme a rozdělíme na deset stejných částí. Z nich vytvarujeme kulaté bulky, rozmístíme je na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě čtvrthodinku kynout.
Krok 3: Mezitím zapneme troubu - na 200 st. - a připravíme rýžovou pastu. Na ni smícháme všechny suroviny, měla by mít konzistenci jogurtu nebo řidší krupicové kaše. Vykynuté bulky lžičkou poléváme a pastu roztíráme tak, aby byly všude důkladně potřené.
Krok 4: Hned dáme do vyhřáté trouby péci, teplotu ztlumíme jen pokud se vám bude zdát, že se moc připalují. Pečeme cca 20 minut - krusta rozpraská a vytvoří vzor. Díky vrstvě rýžové pasty jsou housky křupavější.
Zveřejněno 20. 10. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tygří pečivo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3xA9
Moje poznámka
Tygří pečivo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3xA9
Nejnovější recepty
Lehký bramborový salát s čerstvou zeleninou
Přidáno před 5 hodinami
Nejlahodnější sušené švestky
Přidáno před 10 hodinami
Buřtíkové plátečky s bramborem
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí minutka se sázenými vejci
Přidáno před 20 hodinami
Hovězí kližka na smetaně v pomalém hrnci
Přidáno před 20 hodinami
Mořská štika v křupavé bylinkové krustě
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Majonézové rohlíky
Annanas před 38 minutami
Voňavý chléb s česnekem
Annanas před 38 minutami
Svíčková na smetaně
Pozde před 2 hodinami
Hovězí na pepři
Pozde před 2 hodinami
Pečená švestková povidla
Fitulka před 2 hodinami
Francouzské brambory
jjj82 před 3 hodinami
Mleté maso s rýží a rajčaty z jedné pánve
Uttinka před 3 hodinami
Obyčejný hrnkový chleba
Lucie Hertlova před 3 hodinami
Rychlá houbovo-kmínová polévka s krupicovými nočky
essinKa před 6 hodinami
Aljašská treska s koprovou omáčkou
ZboSy před 6 hodinami
Tématické fráze:
pečivo ze sušeného droždí,
pečivo recept,
tygří bulky,
pečivo z sušeného droždí,
pečivo sušené droždí,
tygří bulky recept,
rychlé slané pečivo z sušeného droždí,
tygří mouka recepty,
recept pečivo z droždí,
zahraniční pečivo recept,
recept na domáce pečivo,
pečivo se sušeného droždí,
tygří chleba,
chleba tygr recept,
tygri mléko recept,
tigri mouka recepty,
pečivo z rýže recept,
pecivo ze suseneho kvasku,
tygr houska,
rýžová mouka hladká recepty
Suroviny:
droždí sušené,
voda,
mléko,
cukr,
olej olivový,
sůl,
mouka,
droždí sušené,
cukr moučkový,
sůl,
olej,
mouka rýžová,
voda
Komentáře (14)
Piekla som tiež - podľa žížaly...je to také trochu "iné" pečivo.