Bramborový guláš s kysaným zelím à la segedín
Spojení jednoduchosti bramborového guláše s nezaměnitelnou chutí segedínu – to je bramborový guláš s kysaným zelím! Výrazná chuť, jemná konzistence a snadná příprava z něj dělají ideální volbu pro rychlý a sytý oběd, který zahřeje.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 169 kJ / 996 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 47,52 g |
| Tuky | 51,47 g |
| Vláknina | 22,99 g |
| Cholesterol | 125 mg |
| Sodík | 4,07 g |
| Sůl | 10,00 g |
| Sacharidy | 77,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory oloupeme a s uzeninou nakrájíme na větší kousky. Cibuli nakrájíme na drobno. Zelí vymačkáme a nakrájíme na menší kousky.
Krok 2: Cibuli na sádle usmažíme do zlaté barvy. Přidáme polovinu česneku, papriku, protlak a krátce orestujeme. Zalijeme vývarem, přihodíme brambory a uzeninu.
Krok 3: Přisypeme koření a sůl a vaříme téměř do měkka. Zelí dáme do jiného hrnce, trochu podlijeme a dusíme cca 10 minut.
Krok 4: Do téměř měkkých brambor přidáme zelí a promícháme. Mouku rozmícháme v troše vody a přilijeme do vařícího základu.
Krok 5: Společně provaříme cca 10-15 minut. Dochutíme chilli, zbytkem česneku případně solí a pepřem. Podáváme s chlebem.
Zveřejněno 18. 11. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborový guláš s kysaným zelím à la segedín
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vpOX
Moje poznámka
Bramborový guláš s kysaným zelím à la segedín
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vpOX
Nejnovější recepty
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 4 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 9 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno před 23 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pařížské řezy jednoduché
Koffi před 9 minutami
Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony
jindrastec před 17 minutami
Přírodní řízek z krůtího masa
Rabio před 43 minutami
Candát po vsetínsku
Mirrika před 45 minutami
Vepřové nudličky na černém pivu s žampiony
Martin91 před 50 minutami
Oříškovočokoládová bábovka
Vmira před 1 hodinou
Vánočka moje oblíbená
Mirous před 1 hodinou
Babiččina kapustnica
Kajkajak před 1 hodinou
Šunkofleky
Kajkajak před 1 hodinou
"Tatarák" z tvarůžků a camembertu
Petik05 před 1 hodinou
Tématické fráze:
guláš se zelím,
segedínský guláš s bramborem,
jak chutný buřtguláš se kysaným zelím,
gulas se zelim a s bramborem,
bramborový segedinský guláš,
guláš se se zelim,
bramborový guláš,
recepty segedín s bramborem,
buřtguláš se zelím,
brambory kysane zeli parek,
guláš zelí,
bramborovy gulas segedinsky,
bramborovy gulas segedinsky,
bramboráky se zelím,
segedínský guláš s brambor.knedlíkem,
guláš zelim,
bramborák se zelím,
bramborový guláš recepty,
bramborovy guláš recept,
gulas se zelim a klobasou
Suroviny:
brambory,
zelí kysané,
párky,
cibule,
česnek,
sádlo,
protlak rajčatový,
mouka hladká,
paprika sušená sladká,
vývar masový,
pasta chilli,
kmín celý,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (14)
...já u těhle "mogulů"(husté polévky) začínám s cibulovou jížkou, je to trochu pohodlnější, nemusím potom mouku dovářet.