Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 563 kJ / 613 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 90,11 g |
Tuky | 6,59 g |
Vláknina | 12,42 g |
Cholesterol | 210 mg |
Sodík | 338 mg |
Sůl | 0,80 g |
Sacharidy | 43,80 g |
Postup přípravy
Dáme extra vařit vodu do konvice. Krok 6: Zapneme větší teplotu pod hrncem. Do vývaru dáme ponorné sítko, ve kterém bude: barevný pepř, 2 kuličky nového koření a trocha celého kmínu. Do vývaru taktéž vhodíme pár lístků bobkového listu, přidáme malý rajský protlak, Podravku Naturu, anebo jen sůl, jak kdo chce.
Přidáme následující suroviny: restovanou červenou řepu - vaříme celkově 25 min, nakrájené zelí - vaříme celkově 20 min a brambory - vaříme celkově 10 min.
Pokud je málo vody, přilijeme z konvice čerstvě uvařenou. Krok 7: Mezitím vychladlo maso, obereme ho a nakrájíme na malé kousky. Toto opět přidáme do hrnce. Krok 8: Když je boršč hotový, můžeme (ale nemusíme), přidat nakrájenou čerstvou petrželku, anebo koriandr, případně i kopr.
Jednotlivé porce lze pak dochutit zakysanou smetanou (pokud jsme nepoužili ocet).
Zveřejněno 22. 1. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jednoduchý boršč - postup krok po kroku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oWKY
Moje poznámka
Jednoduchý boršč - postup krok po kroku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oWKY
Nejnovější recepty
Tradiční prošívaná deka
Přidáno před 11 hodinami
Vafle z párků a vajíček
Přidáno před 14 hodinami
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno před 14 hodinami
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno před 14 hodinami
Bramborovo-cuketový bramborák plněný hermelínem
Přidáno před 15 hodinami
Rajčatový salát se šunkovým salámem a Camembertem
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bleskové Cottage bulky
Slivci před 21 minutami
Domácí koprová omáčka
majka-24 před 55 minutami
Brokolice s rajčaty, vejci a tofu
Dede. před 13 hodinami
Kynutý ovocný koláč s tvarohem
Tynaja před 14 hodinami
Sněhový rybízový koláč
Gablik před 14 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
ilonkakulisek před 14 hodinami
Fofr broskvový koláč
GumovaKachnicka před 15 hodinami
Brokolice s Nivou
Dede. před 15 hodinami
Švestkový koláč kynutý-nekynutý
slunecnice666 před 16 hodinami
Buřtguláš
Rosiwannabe před 16 hodinami
Tématické fráze:
top recepty boršč,
boršč recept,
jednoduchy bořč,
jednoduchy rychlý boršč,
hovězí maso přední recepty,
jednoduchyborsč,
boršč top recepty,
falešny boršč,
jednoducjý boršč,
jeenoduchy borsc,
boršč podle klepla,
voda na boršč,
recepty krok po kroku
Suroviny:
maso hovězí s kostí,
mrkev,
kořen petržele,
bulva celerová,
cibule,
brambory,
protlak rajčatový,
česnek,
ocet vinný,
pepř čtyř barev,
koření nové koření,
kmín celý,
bobkový list,
smetana zakysaná,
podravka,
petrželka zelená
Komentáře (1)