Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 563 kJ / 613 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 90,11 g |
Tuky | 6,59 g |
Vláknina | 12,42 g |
Cholesterol | 210 mg |
Sodík | 338 mg |
Sůl | 0,80 g |
Sacharidy | 43,80 g |
Postup přípravy
Dáme extra vařit vodu do konvice. Krok 6: Zapneme větší teplotu pod hrncem. Do vývaru dáme ponorné sítko, ve kterém bude: barevný pepř, 2 kuličky nového koření a trocha celého kmínu. Do vývaru taktéž vhodíme pár lístků bobkového listu, přidáme malý rajský protlak, Podravku Naturu, anebo jen sůl, jak kdo chce.
Přidáme následující suroviny: restovanou červenou řepu - vaříme celkově 25 min, nakrájené zelí - vaříme celkově 20 min a brambory - vaříme celkově 10 min.
Pokud je málo vody, přilijeme z konvice čerstvě uvařenou. Krok 7: Mezitím vychladlo maso, obereme ho a nakrájíme na malé kousky. Toto opět přidáme do hrnce. Krok 8: Když je boršč hotový, můžeme (ale nemusíme), přidat nakrájenou čerstvou petrželku, anebo koriandr, případně i kopr.
Jednotlivé porce lze pak dochutit zakysanou smetanou (pokud jsme nepoužili ocet).
Zveřejněno 22. 1. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jednoduchý boršč - postup krok po kroku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oWKY
Moje poznámka
Jednoduchý boršč - postup krok po kroku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oWKY
Nejnovější recepty
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 11 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 14 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 18 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 9 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 9 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 13 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 13 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 15 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 15 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 15 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 16 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 16 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 18 hodinami
Tématické fráze:
top recepty boršč,
boršč recept,
jednoduchy bořč,
jednoduchy rychlý boršč,
hovězí maso přední recepty,
jednoduchyborsč,
boršč top recepty,
falešny boršč,
jednoducjý boršč,
jeenoduchy borsc,
boršč podle klepla,
voda na boršč,
recepty krok po kroku
Suroviny:
maso hovězí s kostí,
mrkev,
kořen petržele,
bulva celerová,
cibule,
brambory,
protlak rajčatový,
česnek,
ocet vinný,
pepř čtyř barev,
koření nové koření,
kmín celý,
bobkový list,
smetana zakysaná,
podravka,
petrželka zelená
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.