Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 780 kJ / 2 099 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 58,55 g |
| Tuky | 44,55 g |
| Vláknina | 15,50 g |
| Cholesterol | 32 mg |
| Sodík | 5,61 g |
| Sůl | 14,00 g |
| Sacharidy | 358,10 g |
Postup přípravy
Přidáme zbytek surovin a vymísíme volnější těsto, které necháme v míse asi hodinu vykynout. Krok 2: Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na díly a uděláme rohlíky, 8-10 kusů. Pokud je třeba, můžeme těsto při práci mírně podsypnout, z hodně pomoučeného těsta jdou rohlíky špatně svinout i vyválet. Krok 3: Všechny rohlíky necháme kynout na jednom plechu s pečícím papírem nebo fólií, pak je pomašlujeme vejcem, hustě posypeme lněným semínkem a ve vyhřáté troubě upečeme (250°C/asi 7-10 min).
Zveřejněno 5. 2. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lněné sádlové rohlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nWjW
Moje poznámka
Lněné sádlové rohlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nWjW
Nejnovější recepty
Belgické lanýže
Přidáno před 2 hodinami
Nejlepší plněné perníčky
Přidáno před 3 hodinami
Ořechové šuhajdy
Přidáno před 3 hodinami
Cottage pie - pečená kaše s masovou směsí
Přidáno před 5 hodinami
Vinná klobáska v kabátku
Přidáno před 6 hodinami
Rybí filé s rajčaty a kapary
Přidáno před 6 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čokoládové crinkles s bílým kabátkem
Pajafaja před 22 minutami
Košíčky plněné ořechovou náplní
marhau před 54 minutami
Tvarohová štola
[email protected] před 1 hodinou
Vanilkové rohlíčky
Libotovska před 2 hodinami
Koňakové košíčky
kvetka před 3 hodinami
Hovězí polévka
Kajkajak před 3 hodinami
Nejlepší marokánky
Lada008 před 4 hodinami
Krevety v máslové smetaně
Sahula před 5 hodinami
Banánové zdravé brownies
Hilperos před 5 hodinami
Vepřové nudličky po thajsku
Sahula před 5 hodinami
Tématické fráze:
lneny rohlík,
jak vyválet rohlík,
recept.rohlíky,
lněná mouka recepty,
jak vyválet těsto na rohlíky,
rohlík recept,
jak vyválet rohliky,
rohlíky recept,
rohlicky ze lneneho seminka,
sádlové rohlíky,
slané tyčky sádlové,
lněné rohlíky,
recepty ze lněné mouky,
lmene rohlíky,
rohlíky se lněné semínko,
domácí rohlíky lnena mouka,
rohlíky z lněné mouky,
jak svinout rohliky,
recept lněná mouka,
rohlik jak vyvalet
Suroviny:
voda,
sladěnka,
droždí,
mouka hladká,
voda,
sůl,
semínka lněná,
sádlo,
mouka hladká,
semínka lněná
Komentáře (5)
Je pravdou, že potřené jen vodou chytá hůř barvu. Proto mám raději vždy s trochou vejce.