Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 780 kJ / 2 099 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 58,55 g |
| Tuky | 44,55 g |
| Vláknina | 15,50 g |
| Cholesterol | 32 mg |
| Sodík | 5,61 g |
| Sůl | 14,00 g |
| Sacharidy | 358,10 g |
Postup přípravy
Přidáme zbytek surovin a vymísíme volnější těsto, které necháme v míse asi hodinu vykynout. Krok 2: Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na díly a uděláme rohlíky, 8-10 kusů. Pokud je třeba, můžeme těsto při práci mírně podsypnout, z hodně pomoučeného těsta jdou rohlíky špatně svinout i vyválet. Krok 3: Všechny rohlíky necháme kynout na jednom plechu s pečícím papírem nebo fólií, pak je pomašlujeme vejcem, hustě posypeme lněným semínkem a ve vyhřáté troubě upečeme (250°C/asi 7-10 min).
Zveřejněno 5. 2. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lněné sádlové rohlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nWjW
Moje poznámka
Lněné sádlové rohlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nWjW
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 4 hodinami
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno před 17 hodinami
Sladké snídaňové briošky
Přidáno před 18 hodinami
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 18 hodinami
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno před 20 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Těsto na bramborové knedlíky
lenka64892 před 1 minutou
Hrníčková bábovka
Barun před 31 minutami
Babiččiny "startovací" žemličky (jinak housky)
ferda30 před 48 minutami
Panenka pečená v pepřové omáčce
markuschka79 před 2 hodinami
Zelňačka (klasika)
Darwin před 2 hodinami
Bílková bábovka
Pavluska75 před 3 hodinami
Klobásníky
Krista56 před 4 hodinami
Svíčková na smetaně
HarryHole před 5 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky
o.d před 5 hodinami
Tématické fráze:
lneny rohlík,
jak vyválet rohlík,
recept.rohlíky,
lněná mouka recepty,
jak vyválet těsto na rohlíky,
rohlík recept,
jak vyválet rohliky,
rohlíky recept,
rohlicky ze lneneho seminka,
sádlové rohlíky,
slané tyčky sádlové,
lněné rohlíky,
recepty ze lněné mouky,
lmene rohlíky,
rohlíky se lněné semínko,
domácí rohlíky lnena mouka,
rohlíky z lněné mouky,
jak svinout rohliky,
recept lněná mouka,
rohlik jak vyvalet
Suroviny:
voda,
sladěnka,
droždí,
mouka hladká,
voda,
sůl,
semínka lněná,
sádlo,
mouka hladká,
semínka lněná
Komentáře (5)
Je pravdou, že potřené jen vodou chytá hůř barvu. Proto mám raději vždy s trochou vejce.