Suroviny
Porce: 4 - 6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 455 kJ / 109 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,51 g |
Tuky | 0,78 g |
Vláknina | 6,37 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 53 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 19,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dáme vařit vodu na rýži s Vegetou a trochou oleje. Jakmile začne voda vřít, vsypeme do ní rýži. Vaříme 40 minut. Po uvaření přidáme nasekanou petrželku. Sušená či mražená se přidává už na začátku. Zeleninu očistíme, nakrájíme na nudličky a plátečky.
Krok 2: Do woku vložíme máslo a olej, rozehřejeme a přidáme na proužky nakrájenou šalotku. Pak přidáváme po částech ostatní zeleninu podle tvrdosti. Po orestování zakápneme vodou, přidáme koření a dusíme ještě chvíli, než se voda vyvaří.
Krok 3: Vše smícháme, na talíři posypeme strouhaným sýrem. Podáváme se zeleninovým salátem.
Zveřejněno 19. 3. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žampionové rizoto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1kL3
Moje poznámka
Žampionové rizoto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1kL3
Nejnovější recepty
Králík s houbovou smetanovou omáčkou
Přidáno před 50 minutami
Líné koláče
Přidáno před 4 hodinami
Zapečený květák s chorizovou krustou
Přidáno před 18 hodinami
Cuketovo-dýňová omáčka s koprem
Přidáno před 18 hodinami
Zapečené plátky patizonu
Přidáno před 18 hodinami
Staročeské čápy s mákem, švestkami a zakysanou smetanou
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Blesková šlehačková bábovka
Mistrova před 4 minutami
Makové řezy s blumami a zapečeným sněhem
Alamatej před 23 minutami
Kureci prsa rychlovka ...
stepiss před 44 minutami
Kuřecí salát se zeleninou a vejci
bittmanv před 1 hodinou
Levandulový med (sirup)
Fitulka před 1 hodinou
Segedínský guláš
Fitulka před 3 hodinami
Tvarohová náplň (nádivka)
hortenzie před 4 hodinami
Broskvová marmeláda z DP
vojfrancezska před 5 hodinami
Cuketová buchta
vojfrancezska před 5 hodinami
Kokosové Raffaello řezy
Andreamamene před 13 hodinami
Tématické fráze:
žampionové rizoto,
rizoto se zampiony,
žampionové rizoto recepty,
žampionove rizoto recept,
rizoto s žampiony,
recept žampionové rizoto,
žampionove recepty,
risoto,
zampionove risoto,
žampionové rizeto,
recept na žampionové rizoto,
žampionový rizoto,
žampionové rizito,
risoto se žampiony,
rizeto se zampiony,
kondrhel,
žampionové rozoto,
rizoto ze žampiony,
zampionove ryzoto,
rizoto žampionové
Suroviny:
rýže lagris,
olej olivový,
máslo,
vegeta,
mrkev,
cibule šalotka,
žampióny,
brukev řepák vodnice,
celer řapíkatý,
kapie,
rajče,
česnek,
petrželka,
koření houbová variace,
pepř mletý,
sůl,
koření na grilovanou zeleninu
Komentáře (18)
M.j. jej dávám takřka celoročně do bílé polévky z uzeného masa
A libeček, ten ochutí každou polévku. I do brambor a rýže ho dávám. Oregáno zase do těstovin . Bazalku k mozarelle a rajským, s balzamico octem, pepřem, olivovým olejem. Když se to pěkně rozleží, je to fakt bašta . Do velikonoční nádivjy zase pažitka, mladé kopřivy a popenec ( říkáme mu Kondrhel) Na druhé straně nemám ráda zelený koriandr, římský kmín muškát.
A když už jsem u kvítků, dosela pěkné je natrhat do rýže květenství pažitky, roztrhat je na jednotlivé kvítky a společně s petrželkou a kouskem másla zamíchat do rýže. Nebo jen ozdobit talíř. Laďka
Jj, máte recht, blbě jsem četl
No, ač palcování nepoužívám, tak tentokrát jsem si pod ten komentář nadělil jeden
Omlouvám se
V postupe je napísané, že pridávame zeleninu po častiach. Čo sa tým myslí? Pridávame jeden druh po druhom alebo časť zo všetkého a neskôr ďalšiu časť všetkej zeleniny?