 
	
		
Boloňské špagety
Špagety s mletým masem a rajčatovou omáčkou patří mezi velmi oblíbenou rychlovku, kterou zvládne uvařit opravdu každý. Za pár minut máte hotový chutný oběd nebo večeři. Zda posypete sýrem nebo necháte jen tak, to už záleží jen na vás.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 857 kJ / 2 117 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 125,55 g | 
| Tuky | 58,35 g | 
| Vláknina | 66,38 g | 
| Cholesterol | 308 mg | 
| Sodík | 1,92 g | 
| Sůl | 4,48 g | 
| Sacharidy | 225,03 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Na rozpáleném oleji zpěníme nakrájenou cibuli a rozpůlený česnek, přidáme nastrouhanou mrkev a drobně nakrájený celer. Vše chvíli restujeme.
	Krok 2: Pak vyjmeme česnek a k zelenině přidáme maso a opět chvíli restujeme. Maso vařechou oddělujeme od sebe na drobné kousky až do doby, než se zatáhne. Osolíme a opepříme.
	Krok 3: Přidáme rajčatový protlak a zase chvíli restujeme, aby protlak zesládl. Zalijeme vínem, které necháme prudce odpařit.
	Krok 4: Pak podlijeme vývarem nebo vodou a při mírné teplotě dusíme do měkka. Podléváme podle potřeby.
	Krok 5: Podle návodu uvaříme ve větším množství osolené vody špagety. Po uvaření je scedíme.
	Krok 6: Scezené těstoviny promícháme s čerstvým máslem a položíme na talíř.
	Krok 7: Střed talíře vyplníme dušeným masem a na povrchu posypeme strouhaným sýrem.
Zveřejněno 18. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Boloňské špagety
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KAl
Moje poznámka
					 
				
Boloňské špagety
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KAl
Nejnovější recepty
	
			 
	
Kuřecí čtvrtky na zelenině z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 1 hodinou
	
			 
	
Restovaná vepřová játra, volská oka a zeleninový salát
Přidáno před 3 hodinami
	
			 
	
Pikantní čočková polévka se zeleninou
Přidáno před 4 hodinami
	
			 
	
Zapečený květák s nivou
Přidáno před 5 hodinami
	
			 
	
Nejlepší langoše
Přidáno před 5 hodinami
	
			 
	
Grilovaná dýně s vůní ořechů
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
	
Tvarohovo-jablková bábovka
Majavcelicka před 24 minutami
	
			 
	
Pečené maso a speciální cibulová omáčka
BinaSa před 1 hodinou
	
			 
	
	
Svíčková na smetaně
JohnyCipera před 3 hodinami
	
			 
	
	
Piškotový korpus
Mish_Ellie před 3 hodinami
	
			 
	
Smažené rybí filety s lehkým bramborovým salátem
TondaJ před 5 hodinami
	
			 
	
	
Buchta bez vajec
DenaS před 6 hodinami
	
			 
	
	
Mazanec
[email protected] před 7 hodinami
	
			 
	
Langoše z kyšky
Ivetafrankova před 8 hodinami
	
			 
	
	
Kuře à la husa
Alesik před 8 hodinami
	
			 
	
Dršťková polévka z předvařených drštěk
milan.pohy před 9 hodinami
						Tématické fráze:
						
							spagety, 
						
						
							špagety recepty, 
						
						
							těstoviny recepty, 
						
						
							špagety bolognese, 
						
						
							recept na špagety, 
						
						
							boloňská omáčka, 
						
						
							spagety recept, 
						
						
							recepty špagety, 
						
						
							recept špagety, 
						
						
							bolonske spagety z mleteho masa, 
						
						
							boloňská omáčka recept, 
						
						
							recepty testoviny, 
						
						
							recepty na spagety, 
						
						
							bolonske, 
						
						
							špagety bolognese pohlreich, 
						
						
							recepty na těstoviny, 
						
						
							spagety bolognese recept, 
						
						
							špagety s boloňskou omáčkou, 
						
						
							boloňská omáčka na špagety recept, 
						
						
							omacka na spagety
						
					
						Suroviny:
						
							těstoviny špagety, 
						
						
							sůl, 
						
						
							cibule, 
						
						
							olej, 
						
						
							maso hovězí mleté, 
						
						
							protlak rajčatový, 
						
						
							mrkev, 
						
						
							celer, 
						
						
							víno červené, 
						
						
							česnek, 
						
						
							pepř, 
						
						
							vývar masový, 
						
						
							máslo, 
						
						
							sýr tvrdý
						
					
 
	 
 
 
 
 
 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
 
 
	 
 
 
	 
	 
	 
	 
	 
	 
 
	 
 
 
Komentáře (29)
Když už se rcp honosí takovýmto názvem a ne s přívlastkem "po česku", tak by bylo fajn neodbýt sýr (s)prostým názvem tvrdý sýr
V zemi původu je obvyklé sýr na špagety strouhat na mřížkovém struhadle, které se ffší pravděpodobností máte doma, že
Ale jinak (pominu-li zmiňované vepřové maso) se mi rcp líbí...
... tedy až na "1 dl červeného
a bylo to moc dobré tak ještě jednou děkujeme za ten recept.........