Velikonoční pajšl neboli kořínek s kyselou smetanou
Kůzlečí a jehněčí maso patří od nepaměti na sváteční tabuli. Jarní pokrm vhodný pro tradiční velikonoční tabuli je kořínek neboli pajšl. S vychucenou výbornou omáčkou se vám zalíbí také. Nezapomeňte k němu připravit nadýchaný houskový knedlík jídlo bude dokonalé.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 488 kJ / 117 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,90 g |
Tuky | 4,00 g |
Vláknina | 6,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 29 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 12,00 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
3. 2. 2021 13:38
Jehněčí bude až kolem velikonoc, jdu udělat pajšlíček ze srnčího kořínku, zkusím nápad hospodyně tam ty játra naškrábat, to by mohlo být ňam A zeleniny protentokrát taky přidám, díky
3. 2. 2021 13:38
Jehněčí bude až kolem velikonoc, jdu udělat pajšlíček ze srnčího kořínku, zkusím nápad hospodyně tam ty játra naškrábat, to by mohlo být ňam A zeleniny protentokrát taky přidám, díky
4. 10. 2018 16:23
Pajšl, plíce nebo hubku, to vše miluji, nejraději z králíka. Pamatuji si, že šumperská babička na velikonoce zapékala kůzle ve vejcích. Bylo to výborné.
http://miric.cz
http://miric.cz
9. 3. 2018 16:25
casino: Přesně tak, mělo by se psát spisovně Český jazyk je tím tak krásný...
9. 3. 2018 16:09
be.amenity:
Děkuji, v rcp opraveno; mělo by se psát spisovně, že
No, podlehl jsem názvosloví dodavatele zmíněného sudokopytníka...
Kůzle je u nich v 1.p.j.č. kozle a v další dědině témuž říkají kozľa
Děkuji, v rcp opraveno; mělo by se psát spisovně, že
No, podlehl jsem názvosloví dodavatele zmíněného sudokopytníka...
Kůzle je u nich v 1.p.j.č. kozle a v další dědině témuž říkají kozľa
7. 3. 2018 23:13
Když tak “kůzlečí” ne “kozlečí” ...často tady docela dost prudíte kvůli správné češtině...
7. 3. 2018 21:30
dělám trošku jinak, ale dobrota je to veliká. Orestuji ještě mozeček a trošku naškrabaných jater a v omáčce jen provařím. Zeleninu sezobou slepice. Ale Vaše verze je hezčí pro oko, zkusím.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 58 minutami
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 14 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 14 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 15 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 16 hodinami
Francouzské řízečky
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Pečená marinovaná krůtí stehna
Dohnalova uvařila před 3 minutami
Klasické české rohlíky
Hanci166 uvařila před 20 minutami
Nejlepší stehna
jardas uvařil před 44 minutami
Nudle s mákem
ctomala uvařila před 1 hodinou
Mrkvový dort
Princezna@Lada uvařil před 4 hodinami
Kuřecí miniřízečky
Libca1954 uvařila před 12 hodinami
Pohanková kaše se skořicí
gedzitka uvařila před 13 hodinami
Čočková polévka
1Marketa2 uvařil před 13 hodinami
Medvědí máslo
Merylas uvařil před 13 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
MartinaKucharka uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Plíčky na smetaně, pajšl, jsou tradičním jídlem, milovaným i nenáviděným
Smørrebrød: Na typický dánský obložený chlebíček se použije místo veky žitný chléb, místo vlašáku pěna z červené řepy a sleď
Začínáte pěstovat rajčata? Základní výbava vyjde zhruba na 400 Kč, potřeba jsou správné květináče, zemina i tyčky
Další recepty
Tématické fráze: jehněčí pajšl kuzlečí pajšl jehněčí kořínek kůzlečí kořínek maso kořínek pajšl z kůzlete pajsl pajšl videorecept pajšl recept jehněčí kořínek na smetaně kuzleci korinek recept jehněčí kořínek recepty jehněčí kořínky recept -plice z králika a hlava jehněčí pajšl na smetaně kořínek z kozla kůzlečí plíce recept nakořínek, pajšl kořínek z králíka pajšl z kůzlete na smetaně recept
Suroviny: mrkev, petržel, celer, cibule, cibule, bobkový list, koření nové koření, pepř celý, pepř mletý, sůl, sádlo, mouka hladká, smetana kysaná, ocet
Velikonoční pajšl neboli kořínek s kyselou smetanou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Qp0M
7 názorů