Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Velikonoční pajšl neboli kořínek s kyselou smetanou

Kůzlečí a jehněčí maso patří od nepaměti na sváteční tabuli. Jarní pokrm vhodný pro tradiční velikonoční tabuli je kořínek neboli pajšl. S vychucenou výbornou omáčkou se vám zalíbí také. Nezapomeňte k němu připravit nadýchaný houskový knedlík jídlo bude dokonalé.

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 90 min

120 min (30 min příprava + 90 min tepelná úprava)

7. 3. 2018 20:43

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie488 kJ / 117 kcal
Bílkoviny4,90 g
Tuky4,00 g
Vláknina6,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 29 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy12,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Sunshine

3. 2. 2021 13:38

Jehněčí bude až kolem velikonoc, jdu udělat pajšlíček ze srnčího kořínku, zkusím nápad hospodyně tam ty játra naškrábat, to by mohlo být ňam:yes: A zeleniny protentokrát taky přidám, díky :-K

Sunshine

3. 2. 2021 13:38

Jehněčí bude až kolem velikonoc, jdu udělat pajšlíček ze srnčího kořínku, zkusím nápad hospodyně tam ty játra naškrábat, to by mohlo být ňam:yes: A zeleniny protentokrát taky přidám, díky :-K

clupmi clupmi

4. 10. 2018 16:23

Pajšl, plíce nebo hubku, to vše miluji, nejraději z králíka. Pamatuji si, že šumperská babička na velikonoce zapékala kůzle ve vejcích. Bylo to výborné.
http://miric.cz

be.amenity be.amenity

9. 3. 2018 16:25

casino: :yes: Přesně tak, mělo by se psát spisovně ;-) Český jazyk je tím tak krásný...:-)

casino casino

9. 3. 2018 16:09

be.amenity:
Děkuji, v rcp opraveno; mělo by se psát spisovně, že :-)
No, podlehl jsem názvosloví dodavatele zmíněného sudokopytníka...
Kůzle je u nich v 1.p.j.č. kozle a v další dědině témuž říkají kozľa :-D

be.amenity be.amenity

7. 3. 2018 23:13

Když tak “kůzlečí” ne “kozlečí” ...často tady docela dost prudíte kvůli správné češtině... :-p

hospodyne

7. 3. 2018 21:30

<3dělám trošku jinak, ale dobrota je to veliká. Orestuji ještě mozeček a trošku naškrabaných jater a v omáčce jen provařím. Zeleninu sezobou slepice. Ale Vaše verze je hezčí pro oko, zkusím.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: jehněčí pajšl kuzlečí pajšl jehněčí kořínek kůzlečí kořínek maso kořínek pajšl z kůzlete pajsl pajšl videorecept pajšl recept jehněčí kořínek na smetaně kuzleci korinek recept jehněčí kořínek recepty jehněčí kořínky recept -plice z králika a hlava jehněčí pajšl na smetaně kořínek z kozla kůzlečí plíce recept nakořínek, pajšl kořínek z králíka pajšl z kůzlete na smetaně recept

Suroviny: mrkev, petržel, celer, cibule, cibule, bobkový list, koření nové koření, pepř celý, pepř mletý, sůl, sádlo, mouka hladká, smetana kysaná, ocet

TopRecepty.cz

Velikonoční pajšl neboli kořínek s kyselou smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Qp0M