Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 772 kJ / 2 575 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 61,53 g |
| Tuky | 121,49 g |
| Vláknina | 100,25 g |
| Cholesterol | 163 mg |
| Sodík | 8,82 g |
| Sůl | 20,75 g |
| Sacharidy | 262,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Postup na žebra:
Koření promíchejte v míse a přidejte hořčici, kečup a med. Žebírka potřete a vložte na 2–4 hodiny marinovat do lednice (ideální nechat marinovat přes noc).
Troubu zapněte na 140 °C. Žebírka vložte do pekáče, lehce podlijte vodou a přiklopte.
Pečte 2–3 hodiny, dokud nebudou krásně měkká. Posledních deset minut pečte žebra pod grilem, aby se vytvořila zkaramelizovaná kůrka. Krok 2: Postup na coleslaw:
Připravte si dresink. V misce šlehejte majonézu, ocet, cukr, sůl a pepř. Zelí a celer nakrájejte na tenké proužky a ty potom překrojte na asi centimetrové kousky. Mrkev nahrubo nastrouhejte.
Nakrájenou zeleninu dejte do mísy a přidejte připravený dresink. Vše dobře promíchejte.
Salát uložte do lednice a nechte minimálně čtyři hodiny odpočívat.
Koření promíchejte v míse a přidejte hořčici, kečup a med. Žebírka potřete a vložte na 2–4 hodiny marinovat do lednice (ideální nechat marinovat přes noc).
Troubu zapněte na 140 °C. Žebírka vložte do pekáče, lehce podlijte vodou a přiklopte.
Pečte 2–3 hodiny, dokud nebudou krásně měkká. Posledních deset minut pečte žebra pod grilem, aby se vytvořila zkaramelizovaná kůrka. Krok 2: Postup na coleslaw:
Připravte si dresink. V misce šlehejte majonézu, ocet, cukr, sůl a pepř. Zelí a celer nakrájejte na tenké proužky a ty potom překrojte na asi centimetrové kousky. Mrkev nahrubo nastrouhejte.
Nakrájenou zeleninu dejte do mísy a přidejte připravený dresink. Vše dobře promíchejte.
Salát uložte do lednice a nechte minimálně čtyři hodiny odpočívat.
Zveřejněno 3. 12. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Medová žebírka, salát coleslaw
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q43R
Moje poznámka
Medová žebírka, salát coleslaw
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q43R
Nejnovější recepty
Ostrá masová směs s rýží
Přidáno před 9 hodinami
Palačinky s dušenými jablky
Přidáno před 11 hodinami
Brokolicové karbanátky
Přidáno před 14 hodinami
Bramborová kaše s mrkví
Přidáno před 15 hodinami
Knedlíčky gyoza
Přidáno před 16 hodinami
Krůtí prsa s kokosovým mlékem a špenátem
Přidáno 28. 10. 2025 22:38:09
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Topinka s ostrou játrovou směsí
Sahula před 4 hodinami
Krémové smetanové rizoto s hlívou ústřičnou
dandelion.z před 6 hodinami
Makovec IV.
Jandulka18 před 6 hodinami
Marinovaná krkovice s pečenými brambory a česnekem
Trol60 před 7 hodinami
Rychlé, lehké a levné palačinky
Merylas před 7 hodinami
Pomazánka z nivy
Kajkajak před 8 hodinami
Kuřecí řízek
Lida.Rose před 10 hodinami
Luxusní francouzský toustový chléb
boomgo před 11 hodinami
České kynuté buchty
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 12 hodinami
Tématické fráze:
veprova zebra na medu se salatem coleslaw,
žebírka na medu se salátem,
pečená žebra a salát coleslaw,
vepřová žebírka a salát coleslaw,
vepřová žebírka s medovou omáčkou a salát coleslaw,
medova zebirka se salatem,
pečená žebra na medu se salatem coleslaw,
top recepty salat coleslaw,
recept na medové žebírka,
pecena zebirka se salatem coleslaw,
vepřová žebírka na medu coleslaw,
žebírka s medovou omáčkou asalátem coleslaw,
medové žebírka se salátem z zelí a mrkve,
vepřová žebírka s coleslaw,
medová žebírka,
vepřová žebírka, coleslaw,
uzená žebra a salát koleslaw,
marinované žebra se salátem coleslav,
recept pečená zebra a salát coleslav,
pečená žebra na na medu se salátem coleslaw
Suroviny:
žebra vepřová,
paprika sušená uzená,
cibule,
česnek sušený,
chilli,
sůl,
pepř černý,
hořčice,
kečup sladký,
med tekutý,
petrželka,
chléb,
cibule,
celer,
mrkev,
zelí bílé,
sůl,
majonéza,
ocet,
cukr,
sůl
Komentáře (4)