Kuřecí polévka s kedlubnou
Talíř dobré polévky vždy příjemně zasytí a potěší. Hustá smetanová kuřecí polévka s kedlubnou a brambory není nijak složitá na přípravu a hotová bude do hodiny. Po vašich strávnících zbydou jen prázdné talíře.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 413 kJ / 816 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,50 g |
Tuky | 66,56 g |
Vláknina | 7,51 g |
Cholesterol | 178 mg |
Sodík | 1,77 g |
Sůl | 4,48 g |
Sacharidy | 35,93 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 22. 7. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí polévka s kedlubnou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qz07
Moje poznámka
Kuřecí polévka s kedlubnou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qz07
Nejnovější recepty
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno před 18 hodinami
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno 14. 10. 2025 14:33:04
Jelení závitky
Přidáno 14. 10. 2025 13:01:02
Pikantní pečená rajčata
Přidáno 14. 10. 2025 12:33:53
Špekovo-papriková pomazánka
Přidáno 14. 10. 2025 11:57:44
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rybí filé na italský způsob
Jan Nemec před 52 minutami
Mexický bramborový salát
wimra před 1 hodinou
Zelí ve sladkokyselém nálevu sterilované
anavob před 1 hodinou
Muffiny s višňovou marmeládou
beruska22 před 1 hodinou
Krémová polévka z pečeného česneku
rybarka007 před 2 hodinami
Frankfurtská polévka s brambory, mlékem a smetanou
wimra před 3 hodinami
Jogurtová bábovka II
Sima1996 před 3 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Lejji_ před 5 hodinami
Falešná dršťková z hlívy
oring před 7 hodinami
Mrkvová buchta
veronika_straka před 7 hodinami
Suroviny:
kedlubna,
vývar kuřecí,
brambory,
cibule šalotka,
ghee,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř černý,
koření polévkové,
mouka hladká,
paprika sušená sladká,
smetana ke šlehání,
libeček,
petrželka,
citron
Komentáře (15)
No, asi bych se měl omluvit, že jsem se odvážil pochybovat, že
a) Připravil jsem NESOLENOU zásmažku s tím, že pokud se ve vroucí vodě nezdrcne, tak dál už zkoušet nebudu...
Nezdrcla se en block, ale našly se v ní 3 (slovy tři) žmolky, či spíše žmolečky
b) Připravil jsem OSOLENOU zásmažku, která se ve vroucí vodě perfektně rozptýlila
Takže to fakt funguje...
Děkuji
Edit:
a + b smícháno dohromady a zítra z toho bude nějaká majda
MamlajdaD: "informace, kterou určitě vyzkouším!"
Jsem si říkal, že počkám...
Ale avšak jsem nevydržel...
A protože v plánu byla https://www.toprecepty.cz/recept/40564-cibulacka-o...
tak jsem ji uvařil paralelně ve dvou hrncích
a) Na rozpáleném tuku osmažíme cibuli dozlatova, přidáme mouku a usmažíme tmavší zásmažku a zalijeme studenou vodou...
b) Na rozpáleném tuku osmažíme cibuli dozlatova, přidáme mouku, osolíme a usmažíme tmavší zásmažku a zalijeme studenou vodou...
No, dopadlo to podle očekávání a můžete hádat, jak to dopadlo?
( já tedy - proti všem poučkám o teplém do studeného a naopak - odjakživa bublající jíšku rovnou z pánvičky šoupnu do bublající polévky a hrudky se mi ještě nikdy neudělaly...)
No, co mě ale dostalo, tak: "Cibuli přepůlíme, sloupneme..."
Hnedle jsem to zkusil...
...a fakt je to pohodlnější a rychlejšííí
A jak zde bývá zhusta psáno, TAK JINAK UŽ DĚLAT NEBUDU!