Kuřecí polévka s kedlubnou
Talíř dobré polévky vždy příjemně zasytí a potěší. Hustá smetanová kuřecí polévka s kedlubnou a brambory není nijak složitá na přípravu a hotová bude do hodiny. Po vašich strávnících zbydou jen prázdné talíře.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 413 kJ / 816 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,50 g |
Tuky | 66,56 g |
Vláknina | 7,51 g |
Cholesterol | 178 mg |
Sodík | 1,77 g |
Sůl | 4,48 g |
Sacharidy | 35,93 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 22. 7. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí polévka s kedlubnou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qz07
Moje poznámka
Kuřecí polévka s kedlubnou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qz07
Nejnovější recepty
Domácí brusinková granola
Přidáno před 54 minutami
Quinoa jako salát
Přidáno před 1 hodinou
Kvašené zelí
Přidáno před 16 hodinami
Cuketová bábovka s kakaem a banánem
Přidáno 14. 9. 2025 07:54:14
Pečený holandský řízek
Přidáno 13. 9. 2025 21:36:51
Banánové muffiny s kousky čokolády
Přidáno 13. 9. 2025 15:01:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jednoduché vepřo-knedlo-zelo
Kajkajak před 11 hodinami
Švestkové buchty z kynutého těsta
mrazule před 12 hodinami
Škvarečky z bedel
lukadu před 13 hodinami
Honzovy buchty (jemné a vláčné)
xlindadivis před 14 hodinami
Vepřové na kmíně
Zbynek Hladik před 14 hodinami
Bramborový koláč s meruňkami
Alamatej před 15 hodinami
Nebe v hubě
Kookina před 15 hodinami
Domácí kečup
Fitulka před 16 hodinami
Rychlý švestkový koláč
maminka Machulka před 17 hodinami
Hovězí kližka na česneku a majoránce
kimil před 17 hodinami
Suroviny:
kedlubna,
vývar kuřecí,
brambory,
cibule šalotka,
ghee,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř černý,
koření polévkové,
mouka hladká,
paprika sušená sladká,
smetana ke šlehání,
libeček,
petrželka,
citron
Komentáře (15)
No, asi bych se měl omluvit, že jsem se odvážil pochybovat, že
a) Připravil jsem NESOLENOU zásmažku s tím, že pokud se ve vroucí vodě nezdrcne, tak dál už zkoušet nebudu...
Nezdrcla se en block, ale našly se v ní 3 (slovy tři) žmolky, či spíše žmolečky
b) Připravil jsem OSOLENOU zásmažku, která se ve vroucí vodě perfektně rozptýlila
Takže to fakt funguje...
Děkuji
Edit:
a + b smícháno dohromady a zítra z toho bude nějaká majda
MamlajdaD: "informace, kterou určitě vyzkouším!"
Jsem si říkal, že počkám...
Ale avšak jsem nevydržel...
A protože v plánu byla https://www.toprecepty.cz/recept/40564-cibulacka-o...
tak jsem ji uvařil paralelně ve dvou hrncích
a) Na rozpáleném tuku osmažíme cibuli dozlatova, přidáme mouku a usmažíme tmavší zásmažku a zalijeme studenou vodou...
b) Na rozpáleném tuku osmažíme cibuli dozlatova, přidáme mouku, osolíme a usmažíme tmavší zásmažku a zalijeme studenou vodou...
No, dopadlo to podle očekávání a můžete hádat, jak to dopadlo?
( já tedy - proti všem poučkám o teplém do studeného a naopak - odjakživa bublající jíšku rovnou z pánvičky šoupnu do bublající polévky a hrudky se mi ještě nikdy neudělaly...)
No, co mě ale dostalo, tak: "Cibuli přepůlíme, sloupneme..."
Hnedle jsem to zkusil...
...a fakt je to pohodlnější a rychlejšííí
A jak zde bývá zhusta psáno, TAK JINAK UŽ DĚLAT NEBUDU!