Suroviny
Porce: 3-4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 381 kJ / 330 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 11,27 g |
| Tuky | 1,79 g |
| Vláknina | 23,68 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 2,40 g |
| Sůl | 5,84 g |
| Sacharidy | 55,77 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Petržel, celer, mrkev a ředkvičky očistíme a nakrájíme na kousky. Vše dáme do hlubokého hrnce, přidáme oloupaný česnek, sůl, houby a špekovou kůži, zalijeme vodou a necháme přikryté pomalu dusit, dokud zelenina není al dente.
Krok 2: Přidáme koření a necháme vše provařit. Nakonec vyndáme kůži a opatrně zahustíme jíškou (má tendenci houstnout pomalu a v momentě až příliš rychle, proto sypeme jen velmi pozvolna a dáme čas na zhoustnutí, než přidáme víc jíšky). Můžeme dosolit dle potřeby.
Zveřejněno 11. 6. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramboračka s houbami II
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n2O4
Moje poznámka
Bramboračka s houbami II
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n2O4
Nejnovější recepty
Ostrá masová směs s rýží
Přidáno před 7 hodinami
Palačinky s dušenými jablky
Přidáno před 8 hodinami
Brokolicové karbanátky
Přidáno před 12 hodinami
Bramborová kaše s mrkví
Přidáno před 13 hodinami
Knedlíčky gyoza
Přidáno před 13 hodinami
Krůtí prsa s kokosovým mlékem a špenátem
Přidáno 28. 10. 2025 22:38:09
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Topinka s ostrou játrovou směsí
Sahula před 2 hodinami
Krémové smetanové rizoto s hlívou ústřičnou
dandelion.z před 4 hodinami
Makovec IV.
Jandulka18 před 4 hodinami
Marinovaná krkovice s pečenými brambory a česnekem
Trol60 před 4 hodinami
Rychlé, lehké a levné palačinky
Merylas před 5 hodinami
Pomazánka z nivy
Kajkajak před 6 hodinami
Kuřecí řízek
Lida.Rose před 7 hodinami
Luxusní francouzský toustový chléb
boomgo před 8 hodinami
České kynuté buchty
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 10 hodinami
Suroviny:
brambory,
mrkev,
petržel,
celer,
ředkvičky,
česnek,
špek,
houby sušené,
voda,
sůl mořská,
jíška,
petrželka,
tymián čerstvý,
nať celerová,
libeček čerstvý,
sůl mořská
Komentáře (1)