Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 367 kJ / 2 239 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 191,33 g |
Tuky | 136,52 g |
Vláknina | 6,55 g |
Cholesterol | 532 mg |
Sodík | 2,28 g |
Sůl | 5,55 g |
Sacharidy | 59,10 g |
Postup přípravy
Přidáme všechnu zeleninu, hořčici, promícháme a přendáme k masu v pekáčku. Přidáme bobkové listy a koření v čajítku. Podlijeme vývarem nebo vodou a dáme na 2 hodiny do trouby. Krok 4: Měkké maso vyndáme. zabalíme alobalem (matnou stranou dovnitř pro zachování tepla) a necháme odpočinout. Vyndáme koření. Šťávu zahustíme smetanou rozmíchanou s moukou a povaříme. Omáčku propasírujeme nebo rozmixujeme případně dle potřeby dochutíme. Krok 5: Maso nakrájíme na plátky vložíme do omáčky na talíře, přidáme plátek nebo klínek citronu, šlehačku, brusinky a podáváme s knedlíkem.
Zveřejněno 2. 11. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Svíčková hovězí z trouby podle rodinného receptu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkZGW
Moje poznámka
Svíčková hovězí z trouby podle rodinného receptu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkZGW
Nejnovější recepty
Jahodový džem s mandlemi
Přidáno před 16 hodinami
Třešňovo-kakaový moučník
Přidáno před 17 hodinami
Srbská fazolová polévka s koprem
Přidáno před 19 hodinami
Jahodový jogurt
Přidáno 13. 6. 2025 21:33
Lotus poháry s ovocem
Přidáno 13. 6. 2025 14:31
Rýže s brokolicí, kapií, žampiony a kukuřicí
Přidáno 13. 6. 2025 08:39
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Palačinky s džemem
kacaba10 před 59 minutami
Krkovička na česneku
Ostluzina před 1 hodinou
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Vladik. před 2 hodinami
Skořicový pletenec (Estonský kringel)
káťa před 10 hodinami
Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
Vytvarnik před 13 hodinami
Ostravská kapustnice
Kajkajak před 14 hodinami
Brambory s brynzou a smetanou
Ana_Kreb před 15 hodinami
Velikonoční hlavička
ivka315 před 16 hodinami
Zapečené žampiony s nivou
oligarda před 17 hodinami
Suroviny:
maso hovězí,
slanina,
sůl,
pepř mletý,
sádlo,
cibule,
mrkev,
petržel,
bulva celerová,
cukr krystal,
ocet,
hořčice plnotučná,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř celý,
tymián,
vývar masový,
smetana,
mouka hladká,
citron,
brusinky,
šlehačka
Komentáře (13)