Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 712 kJ / 2 082 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,57 g |
Tuky | 47,22 g |
Vláknina | 27,44 g |
Cholesterol | 505 mg |
Sodík | 127 mg |
Sůl | 0,12 g |
Sacharidy | 332,02 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kapustu (zelí) nadrobno nasekáme a krátko (asi 3 minúty) povaríme. Scedíme, necháme vychladnúť. V mlieku rozmiešame so štipkou cukru droždie.
Krok 2: Zmiešame múku, nastrúhané zemiaky, soľ, maslo alebo olej, žĺtky, droždie, kapustu a vymiesime cesto. Necháme asi 30 minút kysnúť.
Krok 3: Potom vyvaľkáme na 2 cm hrúbku a vykrajujeme kolieska s priemerom 4–5 cm. Vyprážame na horúcom oleji z oboch strán. Teplé pocukrujeme.
Zveřejněno 18. 8. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zelné pagáče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BL2J
Moje poznámka
Zelné pagáče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BL2J
Nejnovější recepty
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno před 20 hodinami
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno 14. 10. 2025 14:33:04
Jelení závitky
Přidáno 14. 10. 2025 13:01:02
Pikantní pečená rajčata
Přidáno 14. 10. 2025 12:33:53
Špekovo-papriková pomazánka
Přidáno 14. 10. 2025 11:57:44
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí nudlová polévka
vakl1 před 15 minutami
Bábovka z pudinku
Routeu před 48 minutami
Krevetové rizoto
Lucie1001 před 50 minutami
Rychlá hrachová polévka s krutony
Lara.S před 1 hodinou
Kanellbular - skořicové šneky
Lara.S před 1 hodinou
Křehký jablečný závin
Lara.S před 1 hodinou
Chutné vafle
Lara.S před 1 hodinou
Jablkový perník
Lara.S před 1 hodinou
Rybí filé na italský způsob
Jan Nemec před 3 hodinami
Tématické fráze:
pagáče,
slovenské pagáče se zelím,
pagáč,
zelné pagáčky,
tvarohové pagáče se zelím,
kapustové pagáče,
sýrové pagáče,
pagáče sýrové,
pagace se zelim,
zelné pagáčiky,
pagáče recept,
pagacky se zelim,
pagáček se zelím recept,
domácí pagáče,
strouhač na zelí,
slovenské pagáče,
pagacky zelne,
sýrové pagačky,
pagáče s kyselým zelím,
pagače z kapusty
Suroviny:
mouka hladká,
zelí hlávkové,
brambory,
žloutek,
máslo,
droždí,
mléko,
cukr,
sůl,
olej
Komentáře (4)