Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 561 kJ / 2 763 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 55,63 g |
| Tuky | 142,06 g |
| Vláknina | 17,50 g |
| Cholesterol | 514 mg |
| Sodík | 165 mg |
| Sůl | 0,69 g |
| Sacharidy | 306,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Prosetou mouku smíchanou s kypřícím práškem dáme na vál.
Krok 2: Vyhloubíme jamku, přidáme cukr, vanilkový cukr, vejce a s trochou mouky zpracujeme na husté těsto.
Krok 3: Přidáme pokrájené studené máslo, mandle, mouku a rychle zpracujeme na hladké těsto.
Krok 4: Těsto rozválíme na placku silnou 1/2 cm, kulatou formičkou (průměr asi 3 cm) vykrojíme kolečka a dáme na vymazaný plech.
Krok 5: Pečeme ve střední části trouby při teplotě 150°C asi 10-12 minut.
Krok 6: Vychladnuté koláčky potřeme zespodu džemem a vždy dva spojíme.
Krok 7: Potřeme je znovu džemem a obalíme čokoládovou rýži.
Zveřejněno 19. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Švýcarské koláčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w7X
Moje poznámka
Švýcarské koláčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w7X
Nejnovější recepty
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno před 59 minutami
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno před 17 hodinami
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno před 23 hodinami
Jelení závitky
Přidáno 14. 10. 2025 13:01:02
Pikantní pečená rajčata
Přidáno 14. 10. 2025 12:33:53
Špekovo-papriková pomazánka
Přidáno 14. 10. 2025 11:57:44
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rybí filé na italský způsob
Jan Nemec před 7 minutami
Mexický bramborový salát
wimra před 35 minutami
Zelí ve sladkokyselém nálevu sterilované
anavob před 54 minutami
Muffiny s višňovou marmeládou
beruska22 před 1 hodinou
Krémová polévka z pečeného česneku
rybarka007 před 1 hodinou
Frankfurtská polévka s brambory, mlékem a smetanou
wimra před 2 hodinami
Jogurtová bábovka II
Sima1996 před 3 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Lejji_ před 4 hodinami
Falešná dršťková z hlívy
oring před 6 hodinami
Mrkvová buchta
veronika_straka před 6 hodinami
Tématické fráze:
švýcarské národní jídlo ze sýra,
švýcarské vánoční cukroví,
koláčky s kypřícím práškem,
švýcarské pečivo,
svycarske rezy,
bombasticke čokoladovy zakusek,
buchta z polenty,
bombastické ořechové koláčky recept,
svicarske recepty,
koláčky s džemem,
cukroví s hruškami,
linecké cukroví s kypřícím práškem do pečiva,
linecké cukroví s kypricim s praskem do peciva,
švýcarské pečivo bez mouky,
národní recepty,
národní jídla,
švýcarské vánoční jídlo,
top recepty cukrovi moucniky kolace,
svicarske recept,
bombastické cukroví
Suroviny:
mouka hladká,
mandle,
cukr moučkový,
máslo,
vejce,
cukr vanilkový,
prášek do pečiva
Komentáře (11)
Já ještě pořád přemýšlím, v jakém stavu mají být ty mandle.
Z toho popisu není jasné, zda je mám postrouhat, nebo
pomlet na moučku, nebo posekat ???