Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chlebový závin

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

18. 9. 2009 09:37

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie12 410 kJ / 2 966 kcal
Bílkoviny105,87 g
Tuky85,86 g
Vláknina28,38 g
Cholesterol 120 mg
Sodík 9,07 g
Sůl22,55 g
Sacharidy428,27 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Nádivku je lepší rozetřít na větší plochu a tenčí vrstvu....silnější (a nenaplněný) okraj rozváleného těsta patří dospodu závinu, naspod formy.

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

cathleen cathleen

18. 9. 2009 10:51

Nooo, tu špaldovou určitě, a hladkou a polohrubou bych namíchala půl na půl nebo 2/3 hladké a zbytek polohrubé. Jen se nebudeš moct držet udané gramáže, ale zvládneš to i tak, ne?;-)
Těsto by mělo být měkké, míň husté jako na obyč chleba. Budu ti držet :yes:, jestli se do toho pustíš.......

vybusna vybusna

18. 9. 2009 10:36

hladku, polohrubu a asi 6 lyzic celozrnnej spaldovej hladkej:-8
dnes do mesta urcite nepojdem a neviem ci tu na sidlisku budu mat nejake speci

cathleen cathleen

18. 9. 2009 10:24

V bábovkové formě je to obráceně - to silnější by mělo jít navrch, aby z toho byl silný spodek bábovky, až ji vyklopíš. Jaké mouky máš:-?

vybusna vybusna

18. 9. 2009 10:16

jaj...a ja nemam tie muky chlebove...len obyc.....co teraz?

vybusna vybusna

18. 9. 2009 10:15

tak v tej forme babovkovej by to bolo skvele....a mam to tym spojom dat na spodok formy, alebo navrch?

cathleen cathleen

18. 9. 2009 10:10

Můžeš to zkusit upéct i v troubě, v jakékoliv formě.....nemusí to být zrovna pečka. Udělej třeba závin delší a dej ho do bábovkové formy, budeš mít slanou voňavou bábovku:-) Jen ten sýr tam nepůjde.

vybusna vybusna

18. 9. 2009 10:07

jana r...dnes to skusim urobit...pridu mi deti z bratislavy..sa normale obavam, ako mi to vyjde...ja som nie velmi zdatna pekarka, skus to aj ty a porovname si to;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

18. 9. 2009 09:55

Bomba!!:-O:yes:

vybusna vybusna

18. 9. 2009 09:54

teda...to je ale zaujimave:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: chlebová nádivka domácí pekárka domácí pekárka recepty nádivka v pekárně závin z chlebového těsta chlebový štrudl chlebovy zavin zelí pekarna gorenje recepty recepty na chlebovy dort chlebová placka pekárně chlebová placka recepty domácí pekárka obyč. chleba z domácí pekárny závin ve ve formě chleba koupena smes nádivka z žitné mouky nádivka v domácí pekárně pekarka recepty závin z tvrdého chleva jaj se to dělá

Suroviny: voda, cukr, droždí, olej, kmín drcený, ocet, sůl, mouka žitná chlebová, mouka chlebová pšeničná, mouka hladká, maso mleté, brambory, olej, maggi, pepř mletý, vejce, cibule, zelí kysané, kečup sladký, sýr tvrdý

TopRecepty.cz

Chlebový závin

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/32ZR