Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní hovězí ragů

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny

Porce: 6-8

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 724 kJ /
2 563 kcal
Bílkoviny251,98 g
Tuky111,36 g
Vláknina19,03 g
Cholesterol 376 mg
Sodík 17,39 g
Sůl46,65 g
Sacharidy99,58 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zeleninu si nakrájíme na kousky, maso na plátky nebo větší kousky, které osolíme a opepříme. Zahřejeme si olej, po částech dáváme maso prudce opéct a pak ho vypneme. Krok 2: Na pánvi s olejem opečeme zeleninu (krom rajčete) a pak jí dusíme, dokud se šťáva nevysmahne. Vysmahnutou zeleninu posypeme moukou, zalijeme rajským protlakem, vínem a vývarem z masa a tak 10 minut povaříme. Krok 3: Když je úplně měkká, tak jí propasírujeme, nebo rozmixujeme (já mixovala) a přidáme k opečenému masu, přidáme bobkový list, pokrájené rajče a vše dusíme na mírném ohni doměkka. Ke konci doladíme solí a pepřem.

Zveřejněno 17. 10. 2009

Poznámka autorky Bibinka

Recept mám schovaný na kartičce, včera jsem to vařila a má to opravdu šmrnc. Podávám s rýží, ale jsou dobré i bramborové knedlíky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní hovězí ragů

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BNoX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní hovězí ragů

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BNoX

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

matess302:jj, to maso zprudka opečeš, aby zanechalo šťavnatost a bílkoviny a pak ho dusíš tak dlouho, dokud nebude měkké a když se ti šťáva odpařuje, můžeš dolívat vodou-stačí:-?, ale klidně se ptej...;-)Na té předposlední fotce to máš, jak se to dusí všechno dohromady.

matess302 14. 6. 2012 16:59
Bibinka:ještě jedna věc by mě ale zajímala to maso až ho restneš tak ho zaliješ a vaříš nebo né :-S

Bibinka:

matess302:Matess, tak ať se ti povede a ať ti chutná-dej vědět;-)

matess302 14. 6. 2012 09:58
Dobrý den děkuji za recept ještě jsem ho neskoušel ale dnes se na něj chystám doufám že to bude paráda:-p:-p:-p:-p

Jani,pochutnali si až tak,že už som nemala čo odfotiť:-//:-DMne zostalo už iba z duseneho hov.na cesnaku,majoranke a zazvore,tiež tvoj recept...tam som ti pridala fotku;-)Nabuduce skusim červene kotletky s ryžou:-p

Ivanko, jupíííí, to mám ale velkou radost, že si všichni pochutnali a na fotky se těším:yes:Díky, že jsi to uvařila;-)

Bibi,super:yes:všetci si pridávali a chválili:-))pridala som len cesnak.Neskôr vložím fotky a dávam ti 9.bod;-):yes:

Moc dobry recept, ja ho delam (bez mouky) k hovezei morkove kosti, i kdyz parkrat jsem ho zkusila i s kruti kosti a taky to bylo moc dobre.:-p Bodik:-K

Bibinko:-)znám-dělám maso na větší kostky-a moc nám to chutná:-p.Proto ti posílám boďku a díky za připomenutí dobroty;-).

:-p:yes:2.

Bibi, na mne trochu mastné, ale vypadá to tak jedle, mňam!!:-p:yes:

Tématické fráze:
hovězí ragů, ragů z hovězí, recept na hovězí ragú, ragú z hovězího masa, ŕecept hovězí ragů, hovězí ragú recept, hovězí ragů-recept, ragu hovězí, ragů, recepty hovězí ragú, masové ragů, recepty - hovězí ragů, hovězí maso recepty, recept na ragú, pikantni hovezi, ragu z hoveziho, recepty na hovězí ragů, ragů recept, ragů s hovězího masa, pikantni hovezi kousky

Suroviny:
hovězí zadní, cibule, mrkev, celer, petržel, rajče, protlak rajčatový, víno bílé, olej, bujón, bobkový list, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu