Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 572 kJ / 3 961 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 127,25 g |
Tuky | 291,59 g |
Vláknina | 58,57 g |
Cholesterol | 831 mg |
Sodík | 2,07 g |
Sůl | 4,74 g |
Sacharidy | 180,32 g |
Postup přípravy
Přidáme petrželku, česnek, libeček, pepř, muškátový ořech.
Zředíme na požadované množství polévky a přidáme nakrájenou mrkev, petržel, celer, kedluben, květák. Krok 3: Vaříme asi 15 min.
Teď přidáme i majoránku. Krok 4: Knedlíčky:
Housku nakrájíme na kousíčky, přidáme nakrájenou šunku (lze i uzené od kosti) škvarky,– vše osmahneme na oleji, vychladíme, přidáme vejce, hladkou mouku, strouhanku a utvoříme knedlíčky.
Ty uvaříme zvlášť v osolené vodě a přidáme do polévky. Krok 5: Smícháme hrách, vývar a knedlíčky – dochutíme, dosolíme dle potřeby a podáváme.
Zveřejněno 3. 11. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hrachová polévka se škvarkovými knedlíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oVZN
Moje poznámka
Hrachová polévka se škvarkovými knedlíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oVZN
Nejnovější recepty
Líné koláče
Přidáno před 3 hodinami
Zapečený květák s chorizovou krustou
Přidáno před 17 hodinami
Cuketovo-dýňová omáčka s koprem
Přidáno před 17 hodinami
Zapečené plátky patizonu
Přidáno před 17 hodinami
Staročeské čápy s mákem, švestkami a zakysanou smetanou
Přidáno před 17 hodinami
Piškotové řezy s tvarohovým krémem a ostružinovým přelivem
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí salát se zeleninou a vejci
bittmanv před 52 minutami
Levandulový med (sirup)
Fitulka před 58 minutami
Segedínský guláš
Fitulka před 2 hodinami
Tvarohová náplň (nádivka)
hortenzie před 3 hodinami
Broskvová marmeláda z DP
vojfrancezska před 4 hodinami
Cuketová buchta
vojfrancezska před 4 hodinami
Kokosové Raffaello řezy
Andreamamene před 12 hodinami
"Anglická" kořeněná marmeláda ze špendlíků
petrjkt před 12 hodinami
Uzené vepřové koleno na rybízu a zázvoru v pomalém hrnci
zewlbeastboy před 14 hodinami
Krkovička z trouby
Viera19@seznam.cz před 15 hodinami
Tématické fráze:
jak dlouho vařit hrách,
hrachova polevka recept,
hrachová polévka,
namaceni hrachu,
jak varit hrach,
jak dlouho namacet hrach,
jak dlouho vařit hrách?,
hrachova polievka,
hrachová polévka bez namáčení,
hrachová s knedlíčky,
hrach namaceni jak dlouho,
jak dlouho se vari hra,
dlouho namoceny hrach,
hrách bez namáčení,
jak dlouho vařit uzenou křížovou kost,
hrách jak dlouho vařit,
hrách bez namáčení,
jak dlouho varit hrach na polevku,
jak dlouho má být namočený hrách,
jak dlouho vařit hrách
Suroviny:
vývar,
sádlo,
cibule,
mouka hladká,
mrkev,
celer,
petržel,
kedlubna,
květák,
majoránka,
libeček,
ořech muškátový,
pepř,
česnek,
houska,
šunka,
škvarky,
vejce,
mouka hladká,
strouhanka,
hrách,
voda,
bobkový list,
harmonie chuti
Komentáře (26)