Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nevykostěný kapr bez kostí

Kapr má hodně kostí a mnoho lidí jej raději ze strachu ze spolknutí kostičky nepřipravuje. Máme pro vás návod, jak se kapr dlouhým pečením při nízké teplotě většiny kostí zbaví a vy jej tak můžete beze strachu konzumovat.

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

simko.jit simko.jit

Snadný

Doba přípravy 735 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 720 min velmi dlouhá

735 min (15 min příprava + 720 min tepelná úprava, velmi dlouhá)

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Kapra naporcujeme na menší díly, osolíme, okořeníme podle chuti a vložíme do pekáče, který je pokladený plátky másla. Kapra přikryjeme také a dáme na 15 minut do trouby vyhřáté na 250 °C. Krok 2: Po této době se podíváme, zda jsou plátky ryby ponořeny ve šťávě. Pokud nejsou, dolijeme vroucí vodou tak, aby byly ponořené. Vložíme zpět do trouby a stáhnete teplotu na 80-100 °C a necháme v takto teplé troubě 10-12 hodin, nejlépe přes noc. Krok 3: A ráno máme kapra s úplně rozpuštěnými kostmi.
Podáváme s chlebem či bramborem a posypeme sekanou pažitkou.

TIP: Desatero rad na téma kapr

Zveřejněno 17. 12. 2009

Poznámka autorky simko.jit

Zdroj - soutěž časopisu Receptář

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nevykostěný kapr bez kostí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zvNZ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nevykostěný kapr bez kostí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zvNZ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

vlastimil motyka 20. 5. 2012 11:08
vlastik:podle mne bude nejlepší využití v polévce

půjdu na to protože veškeré živiny zůstanou v jídle

No nevím, nevím....jediné, co mám opravdu vyzkoušené je, že se kosti z ryb rozpustí v kyselém nálevu, jako je třeba na utopence ;-) aby se rozložily ty veliké, tak by to muselo být naložené minimálně měsíc:yes:

My jsme to taky zkoušeli a výsledek nic moc - ryba, pravda byla chutná, jenže to nám chutná každá, a kosti tam byly jako kdykoli jiny, a to po 12-ti hodinách pomalého pečení :-(.

super, vypadá to dobře. to je divné, že se nerozpustily. mně ty velké zůstaly, ale takové jako když jsou v sardinkách, že se uplně rozmáčkly, takže nepíchaly.
náš kluk to taky jedl, myslel si jaké to dobré masíčko, než mu sestra řekla že je to ten kapr.:-D

Ivano79,tak jsi to zvládla,taky mi to láká:yes:+1:-K

Jitka,až dnes som sa k tomu dostla,vložila som fotky s postupom,pokiaľ nevadí;-)Bohužial,kosti tam aj po 11 hodinách boli:-(iba tie veľké sa oddelili.Ale na druhej strane,chuť toho kapra bola naprosto delikátna:-*:-pnám to pripomínalo udenáča alebo kúsky tuniaka z konzervy,mäsko bolo jemné,ružové ale vôbec nie rozpadnuté.Moc sme si pochutili,až na tie kosti...:-DA aby som nezabudla...vôbec to nebolo cítiť rybacinou,keby som nevedela že je to kapor,tak asi neuhádnem:-)

Práve som vypla trúbu,ale vyzerá to že ano:-)Tá voda pri 100 st.vôbec nevrela,takže sa to naozaj môže nechať kludne aj cez noc.Veľké kosti sa oddelili asi po 2 hod.a tie malé...ešte neviem.Dám vedieť;-)

Tak jak? Povedlo se?

Dnes ho skúsim pripraviť k večeri,pečie sa od 7 takže okolo 18 by mal byť hotový:-)Asi som správne pochopila,že sa to už viac nepodlieva,keď sa to môže robiť v noci,len som zvedavá,či sa tá voda nevyparí:-SUž po 15 min.na 250 st.bola mäso mäkké,takdúfam že sa rozpadnú len kosti a nie celý kapor:-DNeskôr vložím fotku hotového jedla a prehodím ich;-)

Možná by byl idelální pomalý hrnec.

:-D:-D takže kdo má novou troubu - může recept vyzkoušet:-)):-)):-)) já vím, že jsem ho dělala brzo ráno - a jak se snížila teplota, tak jsem šla zase chrupat. Pak už jsem se vlastně v kuchyni pohybovala, tak jsem to hlídala.

Já bych ho zaručeně vytáhla z trouby jako kapra na černo:-!byl by zaručeně spálenej-trouba je prostě trouba a termostat si dělá co chce-už jsem tak jednou dopadla s husou, která se pekla 5 hodin, ale všechna zvířátka si u nás tehdy pochutnali:-D:-)):-D

peče se to nepřiklopené, je to ponořené pod tou vodou. Já ho dělala zatím jen jednou a to až potom, co jsmě měli nový sporák, protože na starém by to dopadlo hrozně, ten si pekl - termostat netermostat. Ale opravdu se to kosti rozpustí, když uplně ne, to byly ty největší, tak to bylo - jako ty kostičky v sardinkách, že se to uplně rozpadlo.
Nejmladší kluk si na tom pomlaskával do té doby, než mu dcera řekla, že je to kapr.:-O:-O on totiž zásadně prý nejí ryby.:-D:-D ale rybí prsty, to jo, ty může.

Tématické fráze:
kapr bez kostí, kluci v akci jak na kapra, příprava kapra, kapr recept bez kostí, kapr do trouby, pečený kapr bez kostí, kluci v akci kapr, kapr bez kostí recept, ryba bez kostí, kluci v akci kapr na cerno, kapr kosti, kapr z trouby, kapr pomaly hrnec, pomalu peceny kapr, kapr bez kosti video, kapr v troube, kapr v pomalém hrnci, ryby bez kostí, kapr na černo-kluci v akci, recept kapr bez kostí

Suroviny:
kapr, máslo, pepř mletý, koření kari, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, kmín celý, vegeta, česnek, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu