Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí na divoko pro pamětníky

Plátek hovězího masa nejprve opečeme s cibulí a poté dusíme v omáčce se zeleninou a rajčatovým protlakem. Omáčka chutná a voní skvěle díky směsi koření určené na přípravu zvěřiny. Na závěr ji zjemníme smetanou.

Hodnocení receptu je 5,0 (105×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 60 min

75 min (15 min příprava + 60 min tepelná úprava)

16. 1. 2010 12:40

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie1 935 kJ / 462 kcal
Bílkoviny12,45 g
Tuky25,37 g
Vláknina10,13 g
Cholesterol 72 mg
Sodík 190 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy42,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept je ze Slovácké kuchařky od paní Jarmily. Proč pro pamětníky? Tak na to vám zprostředkovaně odpoví sama autorka:

"Jak sa poví "hovězí na divoko",

tož hned vidím ty řady vyrovnaných konzerv v obchodoch.

Doví, lesti to ide aj doma udělat, říkala sem si kolikrát.

Tož, včilej už vím, že ide."

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

JanaDorazinova JanaDorazinova

12. 7. 2010 21:00

anete zkus, já než budu mít spravený foťák, který mi spadl do moře a je plný písku, hned tak něco nevyfotím a recepty bez fotky jsou takové nijaké.;-)

anete anete

12. 7. 2010 13:16

Jani, teprve dnes vidím tento recept a už ho mám uložený v oblíbených, určitě vyzkouším.;-):yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

11. 7. 2010 22:55

isahu díky a zkus!! Je to vynikající;-)

isindy isindy

11. 7. 2010 22:18

Jani, to vypadá tak pěkně, že i v tomhle vedru bych si dala :-p...rozhodně ukládám a vyzkouším :yes::yes:+16

JanaDorazinova JanaDorazinova

11. 7. 2010 15:59

Jani a já děkuji za fotku;-)

jana73

11. 7. 2010 14:28

Jani dnes jsme měli k obědu a moc nám chutnalo:-*, bod jsem už dala dřív, tak dnes jsem si dovolila přidat jenom fotku. Děkuji moc za dobrý recept:yes:

michsamant michsamant

6. 2. 2010 19:58

:-p:yes::yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

26. 1. 2010 19:13

Bibi, mi se to stává hodně často, že si nevšimnu, že jsem už napsala i komentář:-)), ale kdo by si to všechno pamatoval, ne? ;-)

Bibinka Bibinka

26. 1. 2010 18:45

tak čučím:-Ože jsem ti boda už dala a dokonce i komentář, tak mi to vypadlo z hlavy:-D

Bibinka Bibinka

26. 1. 2010 18:43

Jani, to se mi teda fakt moc líbí-nějak mi ten recept utekl;-):-Oještěže lovím v hovězím mase, tím jsem na něj přišla a ani tu není dlouho. Někdy je těch receptů tolik, že rychle zmizí.
Ta omáčka má úžasnou barvu:-pno tovíš, dávám ti boda, to ani jinak nejde:yes::yes:

Jiri V. Jiri V.

18. 1. 2010 12:33

Vypadá to pěkně , hm ...nezůstalo něco na ochutnávku ? Asi ne , že ? Tak ukládám a vyzkoušíme .:-K:yes:

Eliza Eliza

16. 1. 2010 23:44

Jani, recept si rozhodně ukládám a to z žádné "pamětnické" nostalgie - protože u nás doma se konzervy nikdy nejedly, takže nevím, jak chutnají nebo chutnaly - ale proto, že se mi fakt líbí...:-p Omáčka má nádhernou barvičku...:yes:

Drobek Drobek

16. 1. 2010 18:27

:-(( Tak už jsem taky starej dědek a pamětník. A snad bych měl bejt i hrdej, že se pamatuju na dobroty v plechu, co se tenkrát prodávaly.:-p Ke konci pobytu v rodné zemi jsem pracoval ve Frutě, a dobře vím, že kontroly z ministerstva byly nahlášené předem, a vyrobila se serie extra pro kontrolu. A to pak byla dobrota:-! Ale i ty normální, "smrtelnické" byly výborné. Má Anička mne naučila do všech pro vylepšení přidat hořčici. Jejda, to byly hody na dovolené v Bulharsku:-!
Strašně děkuju za recept, i tady v americku si můžu zavzpomínat.:-K:-K:-K

JanaDorazinova JanaDorazinova

16. 1. 2010 16:32

Bibinka ty velké fotky jsou jen tak, že dáš foťák nastojato:-)), poradil mi to Jenda, Bibi!:-D;-)

Bibinka Bibinka

16. 1. 2010 15:33

Jani, perfektní i s tou fotkou:yes:koukám, že už děláš taky velké fotky a vypadá to excelentně. Já mám na divočinu recept po mamince a myslím, že je to v podstatě stejné, možná navíc jalovec a citronová šťáva i kůra-musela bych to najít. Prostě ti letí 10.bodík:yes:

1 5 6 7 8

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: hovězí na divoko hovězí srdce na divoko hovězí na divoko recept hovězí kostky na divoko hovězí na divoko konzerva konzerva hovezi na divoko hovězí maso recepty recept na hovězí na divoko recept hovězí na divoko svíčková na divoko omáčka na divoko hovezi maso na divoko hovězí nudličky na divoko recepty hovězí na divoko hovezi nadivoko hovězí kližka na divoko hovězí na houbách na divoko hovězí na divoko,bramborový knedlík, top recepty hovězí na divoko hovedzie na divoko

Suroviny: maso hovězí, mrkev, celer, cibule, protlak rajčatový, cukr, koření divočina, sůl, olej, smetana na vaření, mouka hladká

TopRecepty.cz

Hovězí na divoko pro pamětníky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2xBJ