Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí na divoko pro pamětníky

Plátek hovězího masa nejprve opečeme s cibulí a poté dusíme v omáčce se zeleninou a rajčatovým protlakem. Omáčka chutná a voní skvěle díky směsi koření určené na přípravu zvěřiny. Na závěr ji zjemníme smetanou.

Hodnocení receptu je 5,0 (105×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 60 min

75 min (15 min příprava + 60 min tepelná úprava)

16. 1. 2010 12:40

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie1 935 kJ / 462 kcal
Bílkoviny12,45 g
Tuky25,37 g
Vláknina10,13 g
Cholesterol 72 mg
Sodík 190 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy42,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept je ze Slovácké kuchařky od paní Jarmily. Proč pro pamětníky? Tak na to vám zprostředkovaně odpoví sama autorka:

"Jak sa poví "hovězí na divoko",

tož hned vidím ty řady vyrovnaných konzerv v obchodoch.

Doví, lesti to ide aj doma udělat, říkala sem si kolikrát.

Tož, včilej už vím, že ide."

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

ruzena ruzena

16. 1. 2010 14:34

Jani,já se taky řadím mezi ty pamětníky,co kupovali tuto konzervu.:-))Ale byla fakt dobrá a jediná,co nám chutnala.:-pDík za připomenutí,vyzkouším a dávám bodík a věřím,že nám bude opět chutnat:-p:yes:

jana73

16. 1. 2010 14:02

Jani, v pohodě:-D, dokud si něco pamatujeme tak je to v pohodě . Horší bude až už si nebudeme pamatovat nic:-)):-)):-))

petulen petulen

16. 1. 2010 13:44

Samé dobré věci:yes:

hafikov hafikov

16. 1. 2010 13:20

Ukládám a v týdnu udělám.Vypadá to moc chutně.:yes::-K

zizala zizala (moderátorka)

16. 1. 2010 13:10

jj, hovězí na divoko bývalo dobré...:-p:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

16. 1. 2010 13:06

Jani, jejda, snad jsem nikoho neurazila:-O!! Já jen vím, že teď už tu konzervu v obchodech neuvidíme a pokud ano, tak nevalné chuti i kvality. Měla jsem ráda ty sklenice, dobře se do nich zavařují meruňky;-)

jana73

16. 1. 2010 13:01

Jani, to musím zkusit, protože jsem se právě dozvěděla , že už jsem pamětník. Samozřejmě, že si pamatuji hovězí na divoko, byla to jedna z konzerv, které naši kupovali když jsme jezdili na dovolenou. Posílám bod a ukládám.:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

16. 1. 2010 12:55

Tome, to byla snad jediná konzerva, kterou jsem sem tam koupila. Trochu jsem si ji vylepšila, že jsem přidala smetanu a trochu mouky, ale to se fakt jíst dalo a pak ještě lečo s klobásou!:-D No a tady to má opravdu chuť, na kterou jsem už pomalu zapoměla;-)

thomassinno thomassinno

16. 1. 2010 12:47

Jani, já taky vidím ty konzervy v obchodech, a musím říct, že jsem ji konzumoval docela často :-D Ale tato tvá varianta bude určitě mnohem chutnější, a proto ji taky ukládám a tobě posílám zasloužený bodík nejen za receptík a fotky, ale taky za připomenutí tohoto fajn jídla z doby, kdy jsem byl ještě dítě :-) :yes: +1

1 6 7 8

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: hovězí na divoko hovězí srdce na divoko hovězí na divoko recept hovězí kostky na divoko hovězí na divoko konzerva konzerva hovezi na divoko hovězí maso recepty recept na hovězí na divoko recept hovězí na divoko svíčková na divoko omáčka na divoko hovezi maso na divoko hovězí nudličky na divoko recepty hovězí na divoko hovezi nadivoko hovězí kližka na divoko hovězí na houbách na divoko hovězí na divoko,bramborový knedlík, top recepty hovězí na divoko hovedzie na divoko

Suroviny: maso hovězí, mrkev, celer, cibule, protlak rajčatový, cukr, koření divočina, sůl, olej, smetana na vaření, mouka hladká

TopRecepty.cz

Hovězí na divoko pro pamětníky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2xBJ