Hovězí na divoko pro pamětníky
Plátek hovězího masa nejprve opečeme s cibulí a poté dusíme v omáčce se zeleninou a rajčatovým protlakem. Omáčka chutná a voní skvěle díky směsi koření určené na přípravu zvěřiny. Na závěr ji zjemníme smetanou.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 935 kJ / 462 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,45 g |
Tuky | 25,37 g |
Vláknina | 10,13 g |
Cholesterol | 72 mg |
Sodík | 190 mg |
Sůl | 0,40 g |
Sacharidy | 42,20 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept je ze Slovácké kuchařky od paní Jarmily. Proč pro pamětníky? Tak na to vám zprostředkovaně odpoví sama autorka:
"Jak sa poví "hovězí na divoko",
tož hned vidím ty řady vyrovnaných konzerv v obchodoch.
Doví, lesti to ide aj doma udělat, říkala sem si kolikrát.
Tož, včilej už vím, že ide."
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 1. 2010 14:34
Jani,já se taky řadím mezi ty pamětníky,co kupovali tuto konzervu.Ale byla fakt dobrá a jediná,co nám chutnala.Dík za připomenutí,vyzkouším a dávám bodík a věřím,že nám bude opět chutnat
16. 1. 2010 14:02
Jani, v pohodě, dokud si něco pamatujeme tak je to v pohodě . Horší bude až už si nebudeme pamatovat nic
16. 1. 2010 13:44
Samé dobré věci
16. 1. 2010 13:20
Ukládám a v týdnu udělám.Vypadá to moc chutně.
16. 1. 2010 13:10
jj, hovězí na divoko bývalo dobré...
16. 1. 2010 13:06
Jani, jejda, snad jsem nikoho neurazila!! Já jen vím, že teď už tu konzervu v obchodech neuvidíme a pokud ano, tak nevalné chuti i kvality. Měla jsem ráda ty sklenice, dobře se do nich zavařují meruňky
16. 1. 2010 13:01
Jani, to musím zkusit, protože jsem se právě dozvěděla , že už jsem pamětník. Samozřejmě, že si pamatuji hovězí na divoko, byla to jedna z konzerv, které naši kupovali když jsme jezdili na dovolenou. Posílám bod a ukládám.
16. 1. 2010 12:55
Tome, to byla snad jediná konzerva, kterou jsem sem tam koupila. Trochu jsem si ji vylepšila, že jsem přidala smetanu a trochu mouky, ale to se fakt jíst dalo a pak ještě lečo s klobásou! No a tady to má opravdu chuť, na kterou jsem už pomalu zapoměla
16. 1. 2010 12:47
Jani, já taky vidím ty konzervy v obchodech, a musím říct, že jsem ji konzumoval docela často Ale tato tvá varianta bude určitě mnohem chutnější, a proto ji taky ukládám a tobě posílám zasloužený bodík nejen za receptík a fotky, ale taky za připomenutí tohoto fajn jídla z doby, kdy jsem byl ještě dítě +1
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 34 minutami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 5 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 5 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 5 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 8 hodinami
Bramborový bochníček
Přidáno před 12 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 49 minutami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 49 minutami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 1 hodinou
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 3 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 4 hodinami
Mleté maso s těstovinami z jedné pánve
Moanka uvařila před 6 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
Pavla91 uvařil před 6 hodinami
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Panova uvařila před 7 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: hovězí na divoko hovězí srdce na divoko hovězí na divoko recept hovězí kostky na divoko hovězí na divoko konzerva konzerva hovezi na divoko hovězí maso recepty recept na hovězí na divoko recept hovězí na divoko svíčková na divoko omáčka na divoko hovezi maso na divoko hovězí nudličky na divoko recepty hovězí na divoko hovezi nadivoko hovězí kližka na divoko hovězí na houbách na divoko hovězí na divoko,bramborový knedlík, top recepty hovězí na divoko hovedzie na divoko
Suroviny: maso hovězí, mrkev, celer, cibule, protlak rajčatový, cukr, koření divočina, sůl, olej, smetana na vaření, mouka hladká
Hovězí na divoko pro pamětníky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2xBJ
114 názorů