Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 175 kJ / 1 476 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 254,53 g |
Tuky | 40,53 g |
Vláknina | 12,28 g |
Cholesterol | 640 mg |
Sodík | 2,26 g |
Sůl | 5,40 g |
Sacharidy | 20,42 g |
Postup přípravy
Krok 1: Krůtí maso nakrájíme na kostky cca 4x4 cm a naložíme do směsi oleje, ve kterém rozmícháme Vegetu a mletou červenou papriku (oboje po 1 KL).
Krok 2: Necháme uležet do druhého dne.
Krok 3: Ostatní suroviny si nakrájíme na stejně široká kolečka – cibuli na čtvrtky.
Krok 4: Postupně napichujeme na jehlice nebo špejle a to v pořadí, které nám vyhovuje, a oku lahodí.
Krok 5: Uvedené množství je na cca 6 jehel.
Krok 6: Zprudka opečeme ze všech stran na větší pánvi a dáme poté na plech do trouby zapéct na 180°C cca 30 minut. Podáváme s vařeným bramborem.
Zveřejněno 21. 2. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Brněnská krůtí jehla „MIX“
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ywPE
Moje poznámka
Brněnská krůtí jehla „MIX“
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ywPE
Nejnovější recepty
Liptovská pomazánka
Přidáno před 13 hodinami
Tagliatelle s čerstvými houbami a smetanou
Přidáno před 20 hodinami
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno 15. 10. 2025 20:18:42
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno 15. 10. 2025 13:00:02
Domácí zelí s mrkví
Přidáno 15. 10. 2025 11:01:01
Dýňový chlebíček
Přidáno 15. 10. 2025 09:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečené těstoviny s tuňákem a špenátem
ZboSy před 13 minutami
Loštická cibulačka
Sahula před 8 hodinami
Babiččina kulajda
rapav před 8 hodinami
Loštické kuře
Sahula před 9 hodinami
Ledvinky po uhersku
Sahula před 9 hodinami
Ledvinky na paprice
Sahula před 9 hodinami
Segedínský salát podle ČSN
pavelcicha před 12 hodinami
Ševcovský mls II.
redwinn před 13 hodinami
Piškotový dort s tvarohem a jahodovým želé
Lunaskira před 13 hodinami
Sýrovo - kuřecí placičky
Standa67 před 13 hodinami
Tématické fráze:
jehla na naložení masa,
jehla na naložení masa,
krůtí mix,
krůtí směs uležet,
naložení krůty,
směs mas na jehle,
šalát gyrosový,
krůtí maso na jehle,
brněnská recepty,
kruti klobaska,
jak nalozit maso na jehlu,
krůtí maso na plechu,
naložení salámu,
kruti maso na jehlach,
naložit krůtí kostky,
naložení salámu gothaj,
dort škopek,
jak naložit maso do škopka,
krůtí kostky na plechu,
kuřecí mix na jehle
Suroviny:
prsa krůtí,
klobása,
salám gothaj,
cuketa,
cibule červená,
vegeta,
paprika sušená sladká,
olej,
Komentáře (11)
V zahraničí (nemám na mysli Nemecko...!) sa k receptom prílohy nepíšu. Každý sa rozhodne podľa vlastnej chuti, najčastejšie to býva rôzna zelenina. Nikdy!!! varené zemiaky. Ešte som tu nevidel a ani nepočul, žeby niekto alebo niekde podávali varené zemiaky.