Suroviny
Porce: 6-8 porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 046 kJ / 2 162 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 107,48 g |
| Tuky | 189,17 g |
| Vláknina | 4,20 g |
| Cholesterol | 465 mg |
| Sodík | 3,46 g |
| Sůl | 8,50 g |
| Sacharidy | 6,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plátky hovězího masa rozklepeme na tenké větší plátky. Rozprostřeme je a posypeme kořením „Roštěnky“ a potřeme hořčicí dle chuti a zvyku. Na takto potřené plátky masa položíme po dvou plátcích alpské šunky a potřeme směsí mletého vepřového masa (mleté vepřové maso, 1 celé vejce, pepř, 1/2 dcl studené vody, 1 polévková lžíce Solamylu).
Krok 2: Na rozprostřené mleté vepřové maso naneseme cca 2 kávové lžičky směsi Mexico (hrášek, kukuřice, paprika) a zatlačíme do mletého masa. Takto naplněné plátky pevně smotáme, zatáhneme a převážeme režnou nití.
Krok 3: V pánvi rozškvaříme na kostky uzenou slaninu a v tomto zprudka opečeme ptáčky. Pečeme v zakrytém pekáči lehce podlité vodou a obložené na kolečka nakrájenou cibulí cca 2 hodiny na střední teplotu.
Krok 4: Z výpeku uděláme omáčku, do které ještě přidáme na malé kostičky nakrájené dvě kyselé okurky. Pokud je potřeba dohustíme trochou tmavé instantní jíšky. Podáváme s tolik oblíbenou rýží.
Zveřejněno 27. 3. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Řezníkovi ptáčci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/797B
Moje poznámka
Řezníkovi ptáčci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/797B
Nejnovější recepty
Oříškové oválky
Přidáno před 7 hodinami
Domácí těstoviny s pečeným kuřetem
Přidáno před 10 hodinami
Mandarinková roláda z bílků
Přidáno před 10 hodinami
Tyčinky se sýrem a kmínem
Přidáno před 11 hodinami
Pečená uzená krkovice s bramborovým knedlíkem a kysaným zelí
Přidáno před 12 hodinami
Smažený candát na másle podle Marka Raditsche
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí utopenci
mmmMichal před 4 hodinami
Rychlá rajská omáčka
vladhn před 5 hodinami
Červená polévka s pohankou
Bretik před 6 hodinami
Kokosové cukroví ze strojku
dejvi01 před 8 hodinami
České buchty
abigail.horynova před 8 hodinami
Pomazánka Palivec
Jarda1972 před 8 hodinami
Kynutý čert a Mikuláš (pajtáše)
JanaPav před 8 hodinami
Nejlepší vyprošťovací česnečka
Patoja před 8 hodinami
Marinovaná křidélka z horkovzdušné fritézy
Fijajda před 8 hodinami
Koule v rajdě - dietní a skvělé
Jan Nemec před 11 hodinami
Tématické fráze:
hovězí ptáčci,
ptáčci s rýži,
hovezi ptacci s ryzi,
ptačci,
hovězí ptáčky s rýží,
hovězí ptáček s rýží,
ptacek s ryzi,
ptáčci recept,
plnění ptáčci,
ptacci z hoveziho masa,
hovězí ptáčky plněné rýží,
recept na ptačky,
kynutí ptáčci,
vareni ptacci,
ptacci z rostenky,
ptacky s ryzi,
top recepty ptacky s ryzi,
recept rozlítaní plàtci,
kávové ptáčci,
rostenka ptáčci
Suroviny:
maso hovězí,
maso vepřové mleté,
šunka alpská,
slanina uzená,
cibule,
mouka hladká,
směs bonduelle mexico,
koření roštěnky,
sůl,
pepř,
hořčice,
režná nit,
olej,
okurky sterilované,
jíška světlá instantní,
vejce
Komentáře (15)
Ta směs Mexico mi sice moc nechutná (připadá mi moc měkká a rozblemclá), ale recept je rozhodně inspirativní...
Máš to krásný a recept je na velkou dobrotu a ta šťávička, no paráda a krásná barva. Máš ode mne 1.boda