Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Strakonické "štrúdle"

Jablečný závin sice pochází z Rakouska-Uherska, ale u nás je jako doma. Voňavý štrúdl peče každá rodina podle svého léty prověřeného receptu. Svůj osvědčený recept mají i ve Strakonicích, kde tyto jablečné dobroty nazývají štrúdle.

Hodnocení receptu je 5,0 (124×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 90 min Doba tepelné úpravy: 20 min

110 min (90 min příprava + 20 min tepelná úprava)

11. 7. 2010 20:03

Suroviny pro 4 kusy

4 kusy

Nutriční hodnoty

Energie21 886 kJ / 5 231 kcal
Bílkoviny79,39 g
Tuky294,88 g
Vláknina51,10 g
Cholesterol 984 mg
Sodík 1,38 g
Sůl2,57 g
Sacharidy539,29 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

K těmto štrúdlům mne váže milá vzpomínka, na sousedku, která tyto štrúdly pekla. Poprosila jsem ji o recept, už ho dělám 26 let a musím potvrdit, že jsou báječné. Upečte si je a určitě mi to potvrdíte. Vyzkoušela jsem už mnohá těsta, ale tento štrúdl je mezi všemi naprostá jednička. A ještě jsem se nedávno někde dočetla, že po upečení se mají hned odkrojit patky, protože ze štrúdlů vyjde pára a nevlhnou. Tak tuto radu přidávám jako bonus.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

yanull yanull

3. 11. 2013 20:25

Ani nebudu děvčata počítat, kolik má tento recept kladných komentářů, moc mě to těší, ani nevíte jak:-8:-*. Už jsem také zkoušela mnohá těsta, ale tyto štrúdly jsou nejvíce žádané :-p:-);-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

3. 11. 2013 20:02

Už ani nebudu psát,komentáře ,ale už strouhám jablka na struhadle na okurky jinak bych se ukrájela k smrti.:-D A dávám kalíšek rozinek , hrst rumu ,8 jabloní !Atd. :-D:-D:-D

jarka skrobakova

3. 11. 2013 17:23

Na přání jsem zase musela Janičko upéct Tvé neodolatelné štrůdlíky. Jablíčka tentokrát na plátky jak doporučuješ a je to opravdu lepší. Dovolila jsem si poslat foto, bodík už byl minule, ale poslala bych i 100 :yes::yes::-K:-K:-p:-p:-p:-p

Michaela Medkova Michaela Medkova

2. 11. 2013 15:33

Dnes opět peču tyto štrúdle, opravdu nemají chybu:yes:

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

1. 11. 2013 08:01

yanull: Ty se ti opravdu povedly ! Mně už končí štrúdlová sezóna ! Pekla jsem nejmíň x -krát ,přestala jsem počítat po páté várce! Těsto do mrazáku jsem dát ,ani nestihla ,abych vyzkoušela ,jestli jde mrazit.:-((

yanull yanull

31. 10. 2013 19:00

suslajda:Hani :-K, vítej v "klubu strakoničáků";-), těší mne, že chutnají a velmi se Ti povedly;-):yes:. Za fotky děkuji :-K

suslajda suslajda

31. 10. 2013 16:05

Jani posílám další zasloužený bod:-Kštrůdl je výborný, určitě se k němu budu vracet;-)přidávám fotky, kdyby vadilo smažu je:yes::yes:

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

18. 10. 2013 09:29

spagetka::yes: U mně stejný. Na podzim štrúdlík musí být,stejně jako burčák,nebo pečená husa s lokšemi ! Husu na tržišti vybírá pul dne ! Naučil se to od maminky,když s ní chodil nakupovat ,že není husa jako husa. Já bych koupila první,kterou bych zahlédla a šla domu.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

18. 10. 2013 09:23

yanull: Ne to není tím,že je k smrti rád!:-D To jenom proto mručí,aby se ta jablíčka spotřebovala!:-D:-D:-D:yes:

yanull yanull

17. 10. 2013 20:30

spagetka:Ladi, zde bez komentáře, víme obě, co který z našich "dia" dokáže;-):-):-K

yanull yanull

17. 10. 2013 20:29

Veronika.Hrozna:Veru, Tvoji drahou polovičku čím dál více toužím poznat, myslím foto, protože si neumím představit mužského, který takhle často "mrčí" o štrúdly ;-):-):-D:-K

spagetka spagetka

17. 10. 2013 19:39

Veronika.Hrozna: Veru, znám. U nás štrůdl 5x týdně je prý málo, neb prostě jiný moučník se tolik neuznává :-D:-D:-D:-D:-D. Jako spapá se jiný, ale následuje dotaz - a štrůdl bude kdy? :-O:-O:-O:-D:-D:-D:-D A pomáhá mi strouhat jablka do sklenic, protože přece, musí být štrůdl i v zimě ;-);-);-);-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

17. 10. 2013 19:36

Dnešní " monolog" mé drahé polovičky."Přinesl jsem ti 12 opravdu "posledních" našich jablíček . Upeč štrúdlík, aby se nezkazily !:-(:-// Vždyť jsme je dojedli předevčírem ! To nevadí ,já se obětuji!

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

14. 10. 2013 19:56

yanull:Moje drahá polovička ,na ně nedá dopustit.:-K Víš kolikrát se musel včera sehnout, než nasbíral ten košík ořechu na fotce?:-)):-)):-))
Co by neudělal pro štrúdlík.:-D:-D:-D:-D

yanull yanull

14. 10. 2013 11:37

Děvčata:-K, ani ve snu bych nečekala, že "strakoničáky" budou mít u vás takovou odezvu;-):-). Ale velmi mne to těší :-8, opravdu a budu ráda, když jim zachováte svoji přízeň ;-):yes::-K

1 8 9 10 11 12 20

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: strakonické listy strudle strakonický závin jak zavinout štrůdl jak spravne zavinout strudl jak správně zabalit štrůdl strakonický jablkový závin štrůdl ze sádla novinnas vip jak zavinout závin rozdíl mezi štrúdlem a závinem recepty na štrúdle recept na strudle vitezne jablečne recepty rozdíl mezi zavinem a strudlem strakonický jablečný štrůdl vanocni strudle jak zavinout štrůdl video jak se dělá sádlo štrudle strakoničáky

Suroviny: mouka hladká, máslo, sádlo, voda, ocet, žloutek, sůl, strouhanka, máslo, jablko, cukr krupice, cukr vanilkový, skořice mletá, rozinky, ořechy, máslo, rum, cukr moučkový

TopRecepty.cz

Strakonické "štrúdle"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KLRl