Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Strakonické "štrúdle"

Jablečný závin sice pochází z Rakouska-Uherska, ale u nás je jako doma. Voňavý štrúdl peče každá rodina podle svého léty prověřeného receptu. Svůj osvědčený recept mají i ve Strakonicích, kde tyto jablečné dobroty nazývají štrúdle.

Hodnocení receptu je 5,0 (124×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 90 min Doba tepelné úpravy: 20 min

110 min (90 min příprava + 20 min tepelná úprava)

11. 7. 2010 20:03

Suroviny pro 4 kusy

4 kusy

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie21 886 kJ / 5 231 kcal
Bílkoviny79,39 g
Tuky294,88 g
Vláknina51,10 g
Cholesterol 984 mg
Sodík 1,38 g
Sůl2,57 g
Sacharidy539,29 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

K těmto štrúdlům mne váže milá vzpomínka, na sousedku, která tyto štrúdly pekla. Poprosila jsem ji o recept, už ho dělám 26 let a musím potvrdit, že jsou báječné. Upečte si je a určitě mi to potvrdíte. Vyzkoušela jsem už mnohá těsta, ale tento štrúdl je mezi všemi naprostá jednička. A ještě jsem se nedávno někde dočetla, že po upečení se mají hned odkrojit patky, protože ze štrúdlů vyjde pára a nevlhnou. Tak tuto radu přidávám jako bonus.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

16. 4. 2013 19:39

hosta:Mně do druhého dne vydržely,ovšem musí se to hlídat! To by tak bylo ,abych neměla na druhý den ke kávičce ! A na druhý den jsou jestě lepší ,to provoní celé skořicí a od těch jablíček to změkne ....:-D:-p
Radši už nic nepíšu,nebo si pocintám klávesnici !;-(

hosta hosta

16. 4. 2013 17:02

Takže štrúdle postopadesáté osmé :-)) , už sem ani foto nedávám, je jich krásných dost. Jsou teda .... akorát nevydrží do druhého dne:-D

yanull yanull

16. 4. 2013 04:53

rebeka:Nadi:-K, ani nevíš, jak mne těší, že Tě strakoničáky nadchly. :-8:-8 Udělala jsi jim tu takovou propagaci, že si Tě dovoluji jmenovat čestnou a váženou předsedkyní fan clubu, nejen štrúdlů , ale i všech, kterým také chutnají a moc Ti děkuji ;-):-):-K:-K:-K:yes:

rebeka rebeka

14. 4. 2013 17:46

No ano:-8:-8.. opět a znova "strakoničáky":-8 :-D:-D:-D o jiné se už ani nesnažím.. prostě, Janulko, pro mě jsou ty NEJ;-):-):yes::yes: krásný pozdrav na Vysočinu;-):-K

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

25. 3. 2013 21:35

NADEI: Tak vítej v "štrúdl" clubu a jablečném ráji !:-D

NADEI

25. 3. 2013 20:37

Dokonalé:yes: vyzkoušela jsem a od té doby jiný štrůdl nedělám:-!:-p

Rutoslavka

25. 2. 2013 17:55

Já snad ani jiný štrůdl než tento neznám! Babička peče, maminka peče, já peču a doufám, že i má dcera jednou bude péct, protože jsou luxusní!!:yes::-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

1. 2. 2013 13:39

Jitiska:Z vlastní zkušenosti vím,že se mi to stane,když suroviny vyndám z lednice nebo studeného špajzu a nenechám je hodinku ohřát v kuchyni. Mísím když to má stejnou teplotu. I vajíčka vyberu dřív z lednice !:-D

Jitiska

31. 1. 2013 15:38

Dobrý den,zkoušela jsem vaše štrúdle zatim jen z poloviční dávky a byly super.Pak jsem druhý den udělala z celé dávky těsto bylo krásný,ale při rozvalování se mi trhalo,čim to mohlo být?díky

Pajaska Pajaska

20. 1. 2013 19:37

Dnes padl los na tyto štrůdlíky. Patičky snězené ještě horké.Jsou křehké a vynikající.:yes::yes::yes:Nedělám naposledy.:-K

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

19. 1. 2013 14:06

Petra Ku.: "Ztrácejí se ti ruzné potraviny " jak hezký eufemizmus ! :-D;-)

yanull yanull

19. 1. 2013 08:52

olahok::-8:-8:-8:-* mnohokrát děkuji:-K:-K:-K a aniž bych se chtěla vnucovat, doporučuji ještě k vyzkoušení TNT, ty tu mají také velký ohlas ;-):-)

olahok

18. 1. 2013 21:49

Též se přidávám do fan clubu tohoto skvostu mezi recepty na "štrůdle" - byly adventní, vánoční, a dnes - na přání - narozeninové. Tento recept je geniální. Objevila jsem ho úplně náhodou na úžasných fotkách "rebeky" a od té doby jsou tyto vynikající štrůdle stálicí mezi našimi moučníky. Vzhledem k množství komentů asi zde není nikdo, kdo by je s úspěchem nevyzkoušel, a tak jen pro ty ostatní - vyzkoušejte, nebudete chtít už jiné. Díky za vynikající recept.:yes::yes::yes::-K:-K:-K

yanull yanull

18. 1. 2013 21:16

Petra Ku.: Peti, já si nejraději chystám těsto den předem, ale troška mouky při vyvalování těsta chuti určitě neubere, jsem ráda, že jsi ho vyzkoušela :-K:-K:-K;-)

Petra Ku. Petra Ku.

18. 1. 2013 20:40

Jani, konečně jsem se dostala k tomuto receptu, štrůdly jsem před pár minutama vytáhla z trouby a jedna nohavice už je v pánu :-8 S těstem se mi dobře pracovalo, akorát jsem musela trošku podsypat při rozvalování, ale to nic :-)
Jestli něco zbyde do rána (u nás se totiž přes noc ztrácejí různé potraviny :-D ), tak udělám fotku :-) Mám pocit, že budu píct brzo znova :yes::yes::yes:

1 11 12 13 14 15 20

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: strakonické listy strudle strakonický závin jak zavinout štrůdl jak spravne zavinout strudl jak správně zabalit štrůdl strakonický jablkový závin štrůdl ze sádla novinnas vip jak zavinout závin rozdíl mezi štrúdlem a závinem recepty na štrúdle recept na strudle vitezne jablečne recepty rozdíl mezi zavinem a strudlem strakonický jablečný štrůdl vanocni strudle jak zavinout štrůdl video jak se dělá sádlo štrudle strakoničáky

Suroviny: mouka hladká, máslo, sádlo, voda, ocet, žloutek, sůl, strouhanka, máslo, jablko, cukr krupice, cukr vanilkový, skořice mletá, rozinky, ořechy, máslo, rum, cukr moučkový

TopRecepty.cz

Strakonické "štrúdle"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KLRl