Pikantní kvašáky
Oblíbená konzervace okurek - kvašení - je velmi jednoduchá. Zkvasit okurky přirozenou cestou zvládne každý, kdo je připraví podle receptu. Po několika dnech si již můžeme pochutnávat na kvašácích.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 270 kJ / 65 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,52 g |
| Tuky | 0,17 g |
| Vláknina | 5,88 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 28,01 g |
| Sůl | 70,00 g |
| Sacharidy | 12,60 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 28. 7. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pikantní kvašáky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DQL6
Moje poznámka
Pikantní kvašáky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DQL6
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Kuře na paprice podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 38 minutami
Domácí veka
Přidáno před 12 hodinami
Jihočeská zelná polévka
Přidáno před 14 hodinami
Pórkový salát s vejci a jogurtovou zálivkou
Přidáno před 18 hodinami
Mrkvové lívanečky s borůvkovou omáčkou
Přidáno před 19 hodinami
Poctivý vepřový burger v domácí housce
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sedlácké fondue
vitula1 před 1 hodinou
Jemné domácí houskové knedlíky
Pecenesele před 12 hodinami
Rychlé nočky z kefíru
Praevka před 13 hodinami
Kančí žebra s řeznickým salátem
sedmikraska 77 před 14 hodinami
Čočka na kyselo (bez mouky)
Markeeta před 16 hodinami
Pudinkové slepované cukroví
Panova před 16 hodinami
Pečené uzené koleno s černým pivem
[email protected] před 19 hodinami
Jednoduché hovězí závitky s cibulí a slaninou
MiroslavB před 19 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
fialam58 před 19 hodinami
Tématické fráze:
lačenky recept,
láčenky,
recept na láčenky,
kvašáky,
okurky láčenky,
okurky láčenky recept,
okurky kvašky nálev,
lák na láčenky,
recept lacenky,
nálev na láčenky,
jak udělat kvašáky,
kvašáky nálev,
lak na kvašáky,
kvašáky recept,
jak udelat lacenky,
recept na kvašáky,
kvašáky recepty,
okurky kvašky,
nálev na kvašáky,
kvašak recept
Suroviny:
okurka čerstvá,
kopr,
cibule,
křen,
pepř celý,
koření nové koření,
sůl,
chilli paprika čerstvá,
česnek,
chléb
Komentáře (29)
Ja mám svoj, nechám na posúdenie.
Do fľaše poukladám uhorky, priečne narezané, zalejem vlažnou vodou, pridám primerane soľ, kôpor, dva strúčky cesnaku, môžu byť aj hroznové listy, alebo fúzy (zo dva tri), a asi štamperlík octu. Navrch dám kôrku chleba, prikryjem a nechám na teple. O dva - tri dni sú dobré, ba vynikajúce. Vyskúšajte.
Pozn. Ak ich nestihnem skonzumovať ešte v lete, bezpečne vydržia aj do jesene, alebo zimy. Ale ručím Vám, že nevydržia.
Dobrú chuť!