 
		
Valašská kyselica ze Vsetína
Hospodyňky ze Vsetína vědí, jak připravit opravdu skvostnou valašskou kyselicu. Vydatná polévka z kysaného zelí, brambor, uzeniny a smetany vás nepochybně zahřeje i zasytí, což oceníte zejména v zimě.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 922 kJ / 937 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 18,60 g | 
| Tuky | 61,54 g | 
| Vláknina | 26,66 g | 
| Cholesterol | 200 mg | 
| Sodík | 4,08 g | 
| Sůl | 10,20 g | 
| Sacharidy | 67,10 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Ještě před vařením zelí prolijeme vodou, aby nebylo tolik kyselé.
	Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Klobásy nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme a prolisujeme.
	Krok 3: Do vyššího hrnce dáme vařit kysané zelí spolu s nakrájenou cibulí a klobásami. Osolíme, opepříme (může být i celý pepř), přidáme nové koření a bobkový list, a vaříme asi 20 minut.
	Krok 4: Do jiného hrnce dáme vařit oloupané brambory pokrájené na kostičky, které ochutíme solí a drceným kmínem.
	Krok 5: Uvařené brambory slijeme, ale necháme v nich trochu vody. Když je zelí měkčí, brambory k němu přidáme.
	Krok 6: Nakonec přilijeme smetanu, ve které rozmícháme mouku, abychom pokrm zahustili.
	Krok 7: Vaříme ještě alespoň 15 minut, aby se mouka provařila. Poté dochutíme majoránkou.
	Krok 8: Nakonec přidáme i prolisovaný česnek.
Zveřejněno 10. 8. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Valašská kyselica ze Vsetína
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AM3P
Moje poznámka
					 
				
Valašská kyselica ze Vsetína
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AM3P
Nejnovější recepty
	
			 
	
Kuřecí čtvrtky na zelenině z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 1 hodinou
	
			 
	
Restovaná vepřová játra, volská oka a zeleninový salát
Přidáno před 3 hodinami
	
			 
	
Pikantní čočková polévka se zeleninou
Přidáno před 4 hodinami
	
			 
	
Zapečený květák s nivou
Přidáno před 5 hodinami
	
			 
	
Nejlepší langoše
Přidáno před 5 hodinami
	
			 
	
Grilovaná dýně s vůní ořechů
Přidáno před 8 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
		
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
	
Tvarohovo-jablková bábovka
Majavcelicka před 8 minutami
	
			 
	
Pečené maso a speciální cibulová omáčka
BinaSa před 50 minutami
	
			 
	
	
Svíčková na smetaně
JohnyCipera před 3 hodinami
	
			 
	
	
Piškotový korpus
Mish_Ellie před 3 hodinami
	
			 
	
Smažené rybí filety s lehkým bramborovým salátem
TondaJ před 4 hodinami
	
			 
	
	
Buchta bez vajec
DenaS před 6 hodinami
	
			 
	
	
Mazanec
[email protected] před 6 hodinami
	
			 
	
Langoše z kyšky
Ivetafrankova před 8 hodinami
	
			 
	
	
Kuře à la husa
Alesik před 8 hodinami
	
			 
	
Dršťková polévka z předvařených drštěk
milan.pohy před 8 hodinami
						Tématické fráze:
						
							valašská kyselica s uzeným masem, 
						
						
							dobrá domácí kyselice, 
						
						
							dobrá domácí kyselice, 
						
						
							valašská kyselica s uzeného masa, 
						
						
							kyselica s uzeným, 
						
						
							zelňačka s uzeným masem, 
						
						
							domácí kyselica, 
						
						
							valašská kyselica, 
						
						
							kyselice s klobásou, 
						
						
							kyselice, 
						
						
							kyselice recept, 
						
						
							kyselica s uzeným masem, 
						
						
							kyselice s uzenym masem, 
						
						
							dobrá domácí kyselica, 
						
						
							kyselice s uzeným, 
						
						
							valasska kyselica recept, 
						
						
							domaci kyselice, 
						
						
							valašská kyselice, 
						
						
							vynikající zelňačka s uzeným masem, 
						
						
							valašská kyselica s uzenym
						
					
						Suroviny:
						
							zelí kysané, 
						
						
							smetana ke šlehání, 
						
						
							klobása, 
						
						
							cibule, 
						
						
							brambory, 
						
						
							česnek, 
						
						
							koření nové koření, 
						
						
							bobkový list, 
						
						
							majoránka, 
						
						
							kmín drcený, 
						
						
							pepř mletý, 
						
						
							sůl, 
						
						
							mouka hladká
						
					
 
	 
 
 
 
 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
	 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Komentáře (42)
iroot:
Kdysi jsem četl vyjádření nějakého akademika, že kysané zelí by se vůbec vařit nemělo...
Citaci se mi nedaří dohledat, ale znělo to asi takto:
"Vařit kysané zelí??? Jedině na hnůj