Grilovaná žebra
Šťavnatá vepřová žebírka v kořeněné marinádě si můžete připravit u grilu za horkých letních večerů, nebo i za nepříznivého počasí doma v troubě. Pokud jako přílohu použijete čerstvé bagetky, či kváskový chléb, neuděláte chybu.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 11 734 kJ / 2 804 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 106,97 g |
Tuky | 200,55 g |
Vláknina | 4,76 g |
Cholesterol | 300 mg |
Sodík | 4,24 g |
Sůl | 10,50 g |
Sacharidy | 141,29 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
recept je z rakouského časopisu
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 5. 2020 11:04
Perfektní marinada. Nechala jsem přes noc uležet a zebra byla na grilu vynikající. Jen díky medu se trošku rychleji pripaluje, ale chuť skvělá. Doporučuji ještě zebra zvlášť posolit , v marinade sůl není.
11. 10. 2010 18:23
Mám ráda recepty, kde se maso marinuje. Tato marináda s pomerančovou šťávou je zajímavá. Ukládám a tobě Xanny, posílám + 8.
9. 10. 2010 00:08
+7
9. 10. 2010 00:03
Dobře mi tak,že tak pozdě lezu na papušJe to mňamka za +6 bodík
8. 10. 2010 20:04
8. 10. 2010 19:35
Děkuji, není jednoduché sem něco přidat, jste šikulky, zdá se mi, že je tady všechno, inspirace na Topreceptech je obrovská
8. 10. 2010 19:23
xanny, uvedla ses moc pěkným prvním receptem
8. 10. 2010 19:22
óóó jééé...už podle marinády vidím,že to musí byt báječné,kdyby bylo více bodů,dala bych je...mňam...
8. 10. 2010 18:38
Ano, vlastní, manžel právě dorazil poslední kůstku a radí příště trošku posolit (v receptu žádná sůl není a držela jsem se ho )
8. 10. 2010 18:38
Jééééé dostala jsem slinu
8. 10. 2010 18:34
Recept vypadá velmi dobře, fotky jsouu vlastní?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 2 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 4 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 7 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 10 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 10 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 12 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 1 hodinou
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 1 hodinou
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 2 hodinami
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 2 hodinami
Babiččiny blbouny
Witoraz uvařila před 2 hodinami
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Irena26 uvařila před 3 hodinami
Šopák
MarinetteQueen3 uvařila před 3 hodinami
Tvarohové lívance
Jana.pirova@seznam.cz uvařil před 3 hodinami
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 5 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
TAkova uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Desatero nejčastějších otázek a odpovědí na téma grilování. Jak a na čem grilovat, různé způsoby grilování
Správné marinování pomůže grilovanému masu ke křehkosti a lepší chuti. Poradíme, jak a čím lze marinovat
Dokonalá omáčka chimichurri: Skvělá je k jehněčímu nebo kuřecímu masu a jednoduše se připravuje
Další recepty
Tématické fráze: grilovaná žebra na medu grilovaná vepřová žebra grilovani zeber marinada na žebra vepřová žebra grilovana hovězí žebra žebra žebra recept marináda na grilovaná žebra grilované žebra na medu recept zebra kančí žebra grilovaná žebra v troubě žebra v troubě grylovana zebra vepřová žebra grilovaná veprove zebra grilovaná vepřová žebra na medu kančí žebra recept recept na žebra
Suroviny: žebra vepřová, česnek, šťáva pomerančová, ocet jablečný, protlak rajčatový, zázvor, med, omáčka worcesterová, omáčka sojová
Grilovaná žebra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x1Nr
11 názorů