Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 834 kJ / 916 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,05 g |
Tuky | 44,40 g |
Vláknina | 58,90 g |
Cholesterol | 35 mg |
Sodík | 1,30 g |
Sůl | 3,40 g |
Sacharidy | 47,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Stehná nasolíme, okoreníme mletým bielym korením, obalíme v múke a opečieme v rozpálenom oleji do červena.
Krok 2: Očistenú mrkvu pokrájame na 2,5 cm kusy, ktoré obkrájame do tvaru guličiek, stonkový celer na polprstence a jarnú cibuľku na hrubšie kolieska.
Zemiaky nakrájame na krížalky, potom ostré hrany skrojíme do oblého tvaru, čím vytvoríme formu "cocotte" zo zemiakov. Krok 3: V pekáčiku rozpustíme kúsok masla, orestujeme na ňom cibuľku aj s tenkými prúžkami slaniny. Po chvíľke opekania pridáme guličky mrkvy, celer a huby, osolíme, okoreníme a zasypeme 1 PL múky. Krok 4: Po krátkom orestovaní podlejeme vínom, pol pohárom vody, zamiešame a privedieme k varu. Krok 5: Vložíme opečené kuracie stehná, ak treba dolejeme horúcou vodou, aby mäso bolo zaliate asi do polovice a stiahneme plameň. Krok 6: Dusíme pod pokrievkou 40-45 minút. Krok 7: Medzitým krátko obvaríme zemiaky v osolenej vriacej vode.
Scedené zemiaky pečieme v pekáči s olejom v trúbe na 220 stupňoch do červena.
Podávame horúce.
Zemiaky nakrájame na krížalky, potom ostré hrany skrojíme do oblého tvaru, čím vytvoríme formu "cocotte" zo zemiakov. Krok 3: V pekáčiku rozpustíme kúsok masla, orestujeme na ňom cibuľku aj s tenkými prúžkami slaniny. Po chvíľke opekania pridáme guličky mrkvy, celer a huby, osolíme, okoreníme a zasypeme 1 PL múky. Krok 4: Po krátkom orestovaní podlejeme vínom, pol pohárom vody, zamiešame a privedieme k varu. Krok 5: Vložíme opečené kuracie stehná, ak treba dolejeme horúcou vodou, aby mäso bolo zaliate asi do polovice a stiahneme plameň. Krok 6: Dusíme pod pokrievkou 40-45 minút. Krok 7: Medzitým krátko obvaríme zemiaky v osolenej vriacej vode.
Scedené zemiaky pečieme v pekáči s olejom v trúbe na 220 stupňoch do červena.
Podávame horúce.
Zveřejněno 19. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuře na víně, houbách a zelenině
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Wq2v
Moje poznámka
Kuře na víně, houbách a zelenině
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Wq2v
Nejnovější recepty
Řezy s motýlkem
Přidáno před 11 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokošlehačkou
Přidáno před 16 hodinami
Brynzová pěna
Přidáno 4. 5. 2025 19:25
Placičky z tresky a hrášku
Přidáno 4. 5. 2025 15:01
Hermelín zapečený v zelenině
Přidáno 4. 5. 2025 05:13
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno 4. 5. 2025 05:04
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
"Mac and cheese" po česku
Rici_CZG před 6 hodinami
Sýrovo-slaninový quiche
Miiichiii21 před 8 hodinami
Babiččina třená bábovka
Miiichiii21 před 8 hodinami
Šunková pomazánka na housku, chlebíčky i jednohubky
GabKe před 9 hodinami
Prošívaná deka
sikulka131 před 10 hodinami
Tomatová polévka s těstovinami
jamara před 10 hodinami
Kaiserky s mákem
magdalenka před 11 hodinami
Bramborový gulášek
Martina Fliegerova před 11 hodinami
Pečený bůček
BublinaF před 11 hodinami
Banánové muffiny s ořechy a čokoládou
MartinaR před 12 hodinami
Tématické fráze:
kuře na víně,
kuře na zelenině a víně,
kuřecí stehno na víně a houbách,
kure na vine s houbami,
kuře na víně a zelenině,
kuře na zelenině s houbami,
kuře na žampionech s rýží,
pečené kuře v v hrnci cocotte,
stehno na víně a houbach,
kuře na zelenině a žampionech,
kuřecí stehne, brambory, houby,
kuře ba houbách,
kuře na špeku a víně,
sampion houba,
ibolya meszarosova,
stehno na víně a houbach,
recept na vařené kuře na víně,
kuře na na houbach,
pečené kuře la cocotte,
kuře na víně se zeleninou
Suroviny:
kuře,
sůl,
pepř bílý mletý,
voda,
olej,
máslo,
mrkev,
celer řapíkatý,
cibulka jarní,
houby,
slanina uzená,
mouka hladká,
víno bílé suché
Komentáře (32)
Samozrejme, nikto ti pridávanie nemôže zakázať, dokonca niekto ti radí "len vkladaj kolko sa zmesti".
Recept je fajn, ale prezeranie fotiek zemiakov alebo mrkvy mňa osobne nebaví (podľa nižších vyjadrení aj viacerých) a môže sa stať, že pekná Aničkina fotka mi unikne.
A tím "bílým kořením" myslíš "bílý pepř" nebo opravdu "bílé koření" - toto je jediné, které jsem jako "bílé koření" našla http://www.asiafood.cz/bile-ko%C3%B8eni-50-g-p-971....