Suroviny
Porce: 1 dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 864 kJ / 2 836 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 45,62 g |
| Tuky | 140,55 g |
| Vláknina | 32,00 g |
| Cholesterol | 423 mg |
| Sodík | 3,11 g |
| Sůl | 7,75 g |
| Sacharidy | 331,03 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do misy preosejeme obe múky, zmiešame s cukrom, soľou, pridáme pokrájané maslo a studeným mliekom spracujeme na hladké cesto, ktoré odložíme aspoň na 1 hodinu do chladničky.
Krok 2: Vychladené cesto rozvaľkáme na jemne pomúčenej doske na hrúbku stebla do tvaru obdlžníka a popicháme vidličkou.
Krok 3: Vyvaľkané cesto pokrájame na obdlžniky, ktoré dáme na plech s pečiacim papierom. Potrieme olejom. Pečieme na 220°C 10-12 minút.
Krok 4: Podávame vychladnuté samostatne, ako prílohu alebo potreté nátierkou či rôzne obložené.
Zveřejněno 20. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Knäckebrod - jemný křupavý chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p2GN
Moje poznámka
Knäckebrod - jemný křupavý chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p2GN
Nejnovější recepty
Cizrna s cuketou a rajčaty na cibuli
Přidáno před 42 minutami
Máslovo-ořechová bábovka
Přidáno před 10 hodinami
Ostrá masová směs s rýží
Přidáno před 15 hodinami
Palačinky s dušenými jablky
Přidáno před 17 hodinami
Brokolicové karbanátky
Přidáno před 21 hodinami
Bramborová kaše s mrkví
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablkovo-ořechová bábovka
Noumik před 31 minutami
Flíčky se zelím a uzeným bůčkem
Carlosss40 před 1 hodinou
Vepřová kýta po uhersku
Vosats před 2 hodinami
Topinka s ostrou játrovou směsí
Sahula před 10 hodinami
Krémové smetanové rizoto s hlívou ústřičnou
dandelion.z před 13 hodinami
Makovec IV.
Jandulka18 před 13 hodinami
Marinovaná krkovice s pečenými brambory a česnekem
Trol60 před 13 hodinami
Rychlé, lehké a levné palačinky
Merylas před 14 hodinami
Pomazánka z nivy
Kajkajak před 15 hodinami
Tématické fráze:
křupavý chléb,
domácí knäckebrot,
kneckebrot,
křupavý chléb recept,
kneckebrod,
recept na křupavý chléb,
švédský chléb,
recept na křupavý chleba,
recept švédský knackebrot,
knecke brot,
jak upéct křupavý chléb,
kneckebrot recept,
jak upéct knackebrot,
knackebrod křupavý chléb,
jak upéct křupavý chleba,
knakebrot recept,
domácí knackebrod,
knakebrod,
krupavý chleba,
domácí knackebrot recept
Suroviny:
mouka žitná hladká,
mouka žitná hrubá,
máslo,
mléko,
cukr moučkový,
sůl,
olej slunečnicový
Komentáře (11)