Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 386 kJ / 809 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 3,58 g | 
| Tuky | 83,27 g | 
| Vláknina | 5,65 g | 
| Cholesterol | 163 mg | 
| Sodík | 847 mg | 
| Sůl | 2,10 g | 
| Sacharidy | 9,75 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Ve větším kastrole rozehřejeme nakrájenou slaninu s kouskem másla, přidáme nakrájenou cibuli a restujeme do zežloutnutí.
	Krok 2: Pak na rozpáleném tuku opečeme králičí stehna ze všech stran, aby se  zatáhla.
	Krok 3: Přidáme koření, strouhanou citrónovou kůru, několik celých koleček citrónu včetně kůry.
	Krok 4: Zasypeme nastrouhanou kořenovou zeleninou a podlijeme vývarem nebo teplou vodou. Dusíme pod pokličkou a průběžně podléváme, až je maso měkké.
	Krok 5: Pak maso vyjmeme na horký talíř a přiklopíme jej,  aby moc nevychladlo.
	Krok 6: Ze šťávy vyndáme všechna celá koření.
	Krok 7: Přidáme švestková povidla, asi 4 PL strouhaného perníku, zředíme mlékem nebo částečně smetanou a šťávu i se zeleninou rozmixujeme.
	Krok 8: Přidáme citrónovou šťávu a omáčku dochutíme podle své chuti  povidly,  můžeme to zahustit perníkem nebo naopak doředit smetanou.
	Krok 9: Do omáčky vrátíme králičí stehna, přidáme vypeckované sušené švestky, hrst rozinek a mandlí. Necháme společně pět  minut provařit.
	Krok 10: Jako přílohu volíme jedině knedlíky, omáčka je vynikající po rozležení i druhý den. Na talíři ozdobíme plátkem citrónu a brusinkami, nebo rybízovým džemem.
Zveřejněno 6. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Babiččin králík na černo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jnMP
Moje poznámka
					
				
Babiččin králík na černo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jnMP
Nejnovější recepty
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 38 minutami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 18 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 43 minutami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 2 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 2 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 4 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 4 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 4 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 14 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 16 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 17 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 17 hodinami
						Tématické fráze:
						
							jak udělat králíka, 
						
						
							králík načerno, 
						
						
							babiččiny recepty králík na zelenině, 
						
						
							králík recepty, 
						
						
							králík s kořenovou zeleninou, 
						
						
							omáčka na černo, 
						
						
							¨kralik na cerno, 
						
						
							babiččin králík na smetaně, 
						
						
							kralici stehno na cerno, 
						
						
							králičí stehna na cerno, 
						
						
							kralik na modro, 
						
						
							výborný recept na králíka, 
						
						
							jak udělat králíka recept, 
						
						
							kálík na černo, 
						
						
							kálík na černo, 
						
						
							kraliknacerno, 
						
						
							kralik s cernou omackou, 
						
						
							zajíc na černo, 
						
						
							krákík na černo, 
						
						
							kostra králíka
						
					
						Suroviny:
						
							stehno králičí, 
						
						
							slanina, 
						
						
							máslo, 
						
						
							cibule, 
						
						
							pepř, 
						
						
							koření nové koření, 
						
						
							jalovec, 
						
						
							bobkový list, 
						
						
							kůra citronová, 
						
						
							vývar, 
						
						
							sůl, 
						
						
							šťáva citronová, 
						
						
							mrkev, 
						
						
							celer, 
						
						
							povidla švestková, 
						
						
							perník, 
						
						
							švestky sušené, 
						
						
							mandle, 
						
						
							rozinky, 
						
						
							mléko, 
						
						
							smetana, 
						
						
							brusinky
						
					
	
			
	
	
	
Komentáře (12)
Recept znám, je výborný, nejlepší je udělat tak celého králíka...