Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 276 kJ / 66 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,98 g |
Tuky | 2,37 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 11 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 7,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kořenící směs rozmícháme v 1 dl slunečnicového oleje.
Krok 2: Bohatě a poctivě vetřeme do obou kusů předního kolena – kůži nenařezáváme je totiž velmi tenká a sama při pečení popraská a při přelévání se tak směs koření dostane až ke kosti do masa.
Krok 3: Takto potřená kolena necháme cca 30 minut v chladu marinovat.
Krok 4: Do římského hrnce (nebo pekáčku s poklicí) dáme dle velikosti pekáče pečící papír (důvodem je tenká kůže – připéká se a roztrhala by se již při několikerém otáčení). Kolena podlijeme cca 3 dl vývaru, přidáme na dvě poloviny rozkrojenou cibuli i se slupkou a kolena posypeme celým kmínem. Přikryté pečeme do úplného změknutí, přičemž několikrát během pečení otáčíme a přeléváme vypečenou šťávou.
Krok 5: Jakmile jsou kolena upečena, tak na 15 minut ještě dopečeme odkryté pro získání lehké křupavosti kůže. Podáváme s čerstvým křupavým chlebem, který trháme a jeho kousky namáčíme ve výborné šťávě z vypečených loktů. Plzeňské pivo je přímo povinností.
Zveřejněno 6. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečené lokty ze selátka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8oXl
Moje poznámka
Pečené lokty ze selátka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8oXl
Nejnovější recepty
Treska s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 3 hodinami
Rajčatovo-fazolová polévka
Přidáno před 3 hodinami
Bulgur s mletým masem a rajčaty
Přidáno před 3 hodinami
Budapešťská s rajčaty
Přidáno před 3 hodinami
Grilování s uzenou paprikou
Přidáno před 4 hodinami
Vepřové nudličky s okurkou
Přidáno před 4 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ovocný táč s drobenkou
Libaka před 2 hodinami
Cuketové karbanátky
pesmax před 2 hodinami
Stryky z Orlové
sonka.306 před 2 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky
Veronika1990 před 3 hodinami
Borůvkové knedlíky
zackovam před 3 hodinami
"Anglická" kořeněná marmeláda ze špendlíků
Jakubaru před 3 hodinami
Vepřová játra ve smetanové omáčce s lesními houbami
Sahula před 3 hodinami
Švestkovo-borůvková buchtička
zackovam před 4 hodinami
Škvarkové placky ze staré kuchařky
Jaromila před 4 hodinami
Tématické fráze:
pečené sele přímo do domu,
pečené divoké sele,
recepty ze selátka,
pečené sele ostrava,
selátka,
ha - fuszerkeverék - magyaros,
koleno ze selete,
pečené celé sele recept,
maso ze selátka,
kolínko ze selátka,
divoke sele recept,
selátko recept,
pečené divoké selátko,
jak péct bůček ze selátka,
pcene selatko recept,
pecene koleno ze selete.,
recepty na maso narozene v pivě,
recepty divoké selátko,
koreni magyaros,
jak se upeče selatko
Suroviny:
koleno vepřové,
kořenící směs magyaros,
cibule,
vývar,
sůl,
pepř bílý mletý,
kmín celý
Komentáře (6)