Čínské nudle dvou variant
Lahodná kombinace jemných nudlí, šťavnatého masa nebo aromatických žampionů, doplněná křupavou zeleninou. Tento rychlý a snadný pokrm vás přenese do srdce asijské kuchyně a potěší vaše chuťové buňky.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 257 kJ / 539 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 62,86 g |
Tuky | 9,54 g |
Vláknina | 24,60 g |
Cholesterol | 100 mg |
Sodík | 365 mg |
Sůl | 0,65 g |
Sacharidy | 40,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na variantu se žampióny nakrájíme cibuli nadrobno, hlavičky žampiónů na hrubší plátky a nožičky žampiónů na kolečka.
Krok 2: Na pánev s olejem dáme restovat cibuli a žampióny.
Krok 3: Zasypeme grilovacím kořením, přidáme libeček a pažitku, promícháme a dusíme zhruba 10 minut.
Krok 4: Mrkev nastrouháme na hrubém struhadle, petržel a celer na jemném.
Krok 5: Přidáme k žampiónům, osolíme, opepříme a dusíme pod poklicí dokud není vše měkké.
Krok 6: Čínské nudle uvaříme podle návodu, necháme okapat a krátce orestujeme na velké pánvi s olejem. Promícháme s žampiónovou směsí a podáváme.
Krok 7: Na variantu s masem nakrájíme vepřové maso a cibuli na kostky, mrkev nastrouháme na hrubém struhadle a zelí nakrájíme na drobné kostičky nebo na proužky.
Krok 8: Na pánev s olejem dáme restovat cibuli a vepřové maso.
Krok 9: Zasypeme grilovacím kořením, osolíme, opepříme a necháme maso vypéct do křupava.
Krok 10: Přidáme hlávkové zelí a mrkev a dusíme do měkka. Podle potřeby dosolíme.
Krok 11: Čínské nudle uvaříme podle návodu, necháme okapat a krátce orestujeme na velké pánvi s olejem. Promícháme s masovozeleninovou směsí a podáváme. Místo bílého hlávkového zelí můžeme použít i čínské zelí.
Zveřejněno 10. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čínské nudle dvou variant
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5lKq
Moje poznámka
Čínské nudle dvou variant
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5lKq
Nejnovější recepty
Bábovka s čokoládou a kokosem
Přidáno před 9 hodinami
Krémová polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí karí
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí játra se zeleninou a žampiony podle vietnamské kuchyně
Přidáno před 23 hodinami
Indické kuřecí nudličky
Přidáno 15. 9. 2025 20:10:14
Krkovička se sušenými rajčaty a hráškem
Přidáno 15. 9. 2025 10:13:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové na způsob golubců
samsi před 6 minutami
Drobenková buchta se švestkami
aladew před 9 hodinami
Sypaný tvarohovo-jablečný koláč
svidrnochovas@seznam.cz před 10 hodinami
Řecká musaka
misula29 před 11 hodinami
Jablečné koláče
macchinhtri030 před 14 hodinami
Treska na másle
Houmicek před 15 hodinami
"Gulášovka"z cukety
Jaruskaa před 17 hodinami
Polévka z červené čočky se slaninou a hruškou
kokronilla před 18 hodinami
Pečená rajčatová směs
Marfyk před 21 hodinami
Polévka z hlávkového zelí
Pitan 15. 9. 2025 20:19
Tématické fráze:
cinske nudle s veprovym masem,
čínské nudle na pánvi,
skleněné nudle recepty,
skleněné nudle,
čínské skleněné nudle recepty,
sklenene nudle recept,
čínské skleněné nudle,
recepty na skleněné nudle,
recept skleněné nudle,
čínské nudle s mrkvi,
čínské nudle,
jak se vaří skleněné nudle,
restované čínské nudle recept,
recept na sklenene nudle,
čínské nudle recept,
recept na cinske nudle,
čínské skleněné nudle recept,
recepty skleněné nudle,
čínské nudle se zelím,
čínské nudle recepty
Suroviny:
nudle čínské,
žampióny,
mrkev,
celer,
petržel,
cibule,
koření grilovací,
libeček,
pažitka,
sůl,
pepř mletý,
nudle čínské,
maso vepřové,
mrkev,
zelí bílé hlávkové,
cibule,
koření grilovací,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (12)
Super