Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jemný ovocný koláč v remosce

Hodnocení receptu je 3,7 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 354 kJ /
1 997 kcal
Bílkoviny42,59 g
Tuky85,21 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 782 mg
Sodík 511 mg
Sůl1,49 g
Sacharidy262,78 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Tuk třeme s cukrem a žloutky do pěny, přidáme kůru a pak střídavě vlažné mléko a část mouky, nakonec zbytek mouky s práškem do pečiva a sníh z bílků, ten už zamícháme zlehka. Krok 2: Na dno remosky dáme papír na pečení, boky vymažeme tukem a posypeme hrubou moukou - mám hliníkovou. Krok 3: Rozetřeme těsto a poklademe ovoce. Měla jsem červený rybíz, ten jsem poprášila skořicovým cukrem a hrubou moukou. Krok 4: Pečeme 30 minut a pak zkusíme do středu píchnout špejli, jestli je střed propečený. Ale těch 30-35 minut by mělo stačit.

Zveřejněno 10. 7. 2008

Poznámka autorky Merylas

Koláč dělám už dlouho, jen to ovoce holt rádo klesá ke dnu. Peču ho i v normální troubě v koláčové formě.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jemný ovocný koláč v remosce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/prV

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jemný ovocný koláč v remosce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/prV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

tejaja, já tu lžíci mouky určitě a to toho rybízu bylo trošku. Tady to bude těstem, že není tak hutné.

?erylas, neklesne;-)Koľko si tej múky poprášila ? Ja dávam tak 2 lyžice na ovolcie na celý veľký plech a ešte nikdy mi nekleslo. Naučila ma to babička;-)

Hella, ta bublanina z Majolky® vypadá silně jedle a ovoce nekleslo :-p Dík za radu, já to vyzkouším, jak budu péct v troubě, dělám ten koláč dost často i s mraženým ovocem.

Je pravda, že v remosce jsem to nezkoušela. Po těch 2 min. je jen lehce zapečený povrch, jen že se už nelepí. Přesně tak jsem to pekla včera, a pak jsem sem dávala fotku na Bublaninu z Majolky®.

tejaja, tak já to poprášené a promíchané s hrubou moukou měla a určitě, jak je ostatně vidět kleslo :no:
Hella, nemusím mít strach, že se mi to těsto nějak při manipulaci zdrcne a srazí, nebo klesne? Sice zas 2 minuty nejsou moc, ale konkrétně v té remosce jsou nejdříve zapečené jen ty boky a ne střed a tak by ty 2 minuty byly málo.

Ak nechcete, aby ovocie kleslo ku dnu, stačí ho pred pridaním na koláč premiešať s trošičkou múky. Potom nemusíte predpekať a ovocie určite neklesne:-)

Pokud nechcete, aby vám ovoce kleslo ke dnu, dejte do formy jen těsto, zapečte asi 2 min, pak na povrch naházejte ovoce, případně ho špičkou nože natlačte pod povrch zapečeného těsta.

urcite vyskusam:-D

Tématické fráze:
pečení v remosce, remoska recepty, pečeme v remosce, vaření v remosce, bublanina v remosce, koláč v remosce, recepty remoska, recepty z remosky, recepty do remosky, jablečný koláč v remosce, remosky na pečení, koláč z remosky, recepty v remosce, ovocný koláč z remosky, koláč remoska, koláč s mraženým ovocem, moučníky z remosky, koláč do remosky, štrúdl v remosce, remoska kolac

Suroviny:
tuk hera, cukr moučkový, vejce, mléko, kůra citronová, mouka hrubá, prášek do pečiva, rybíz, višně

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu