Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 871 kJ / 1 164 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 122,90 g |
Tuky | 51,00 g |
Vláknina | 34,87 g |
Cholesterol | 415 mg |
Sodík | 400 mg |
Sůl | 0,75 g |
Sacharidy | 35,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na rozpáleném tuku zpěníme a lehounce zasmahneme nadrobno nakrájenou cibuli.
Krok 2: Vhodíme maso, orestujeme, přidáme nové koření, drcený kmín, sůl, citronovou šťávu, podlijeme jen do výše masa a dusíme asi 30 minut – téměř do měkka.
Krok 3: Mezitím si v malém kastrolku udusíme houby na kousku tuku s celým kmínem a necháme vychladnout. Poté smícháme se smetanou a pečlivě vymícháme.
Krok 4: Přidáme k masu, přidáme i pivo (lze vynechat) , zahustíme na požadovanou hustotu chlebovou strouhankou – (nepatří tam jíška, mouka – ale pokud nemáme chléb či normální strouhanku z rohlíků, lze i to – jen to má jinou chuť).
Krok 5: Vypneme plotýnku a necháme 10 minut dojít za občasného míchání, aby se neutvořil škraloup – nepřidáváme jiný tuk, jen dosolíme či dopepříme dle chuti.Příloha: rýže, těstoviny, knedlíky.
Zveřejněno 21. 5. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jizerské vepřové na houbové smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EKOl
Moje poznámka
Jizerské vepřové na houbové smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EKOl
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 13 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 17 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Vafle z párků a vajíček
Přidáno 17. 9. 2025 18:02:44
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno 17. 9. 2025 17:54:39
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno 17. 9. 2025 17:46:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehna pečená v jogurtu s hrubozrnnou hořčicí
E. J. K. před 5 hodinami
Pečená švestková povidla
Vivik21 před 5 hodinami
Krenex
dragomirac před 7 hodinami
Domácí vepřovka z krkovice z papiňáku (tlakového hrnce)
Slavista62 před 7 hodinami
Domácí vepřovka
Slavista62 před 7 hodinami
Bílé fazole s bramborami a smetanou
jana1974 před 7 hodinami
Buchta Fešák
LuccHansel před 8 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Palusanda před 8 hodinami
Sekaná s cuketou
evik_svistik před 8 hodinami
Vepřenky podle ČSN
Veros51 před 9 hodinami
Tématické fráze:
vepřové na smetaně s houbami,
jizerské maso,
vepřové na houbách,
vepřové na houbách a smetaně,
vepřové na houbách se smetanou,
vepřové s houbami na smetane,
veprove na houbach na smetane,
veprove na smetane,
jizerská kuchařka,
jizerské recepty,
kuchařka on-line,
vepřové maso s houbami na smetaně,
veprove na smetane s houbama,
vepřové maso na smetaně s houbami,
kuchařka on line,
jizerské maso recept,
vepřove na kmině s houbama,
jizerské vepřové s houbami na smetaně,
polévka jizerská bašta,
vepřové na houbách a na smetaně
Suroviny:
plec vepřová,
houby,
smetana,
cibule,
koření nové koření mleté,
kmín celý,
kmín drcený,
šťáva citronová,
strouhanka chlebová,
pivo světlé,
sůl,
pepř,
tuk,
vývar
Komentáře (13)
myšlenka (neregistrovaný/á) - v tom je ale právě ten vtip tohohle receptu, že se k masu přidají houby vmíchané do smetany - dají tomu úplně jinou, takovou hebounkou chuť