Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jelení steak se švestkovou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

1. 11. 2011 13:18

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie1 736 kJ / 415 kcal
Bílkoviny3,36 g
Tuky1,97 g
Vláknina6,25 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 20 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy61,32 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Místo zvěřiny bude chutnat omáčka určitě i k vepřové panence nebo klasickému steaku. Takže kdo nemá zvěřinu, ať nezoufá :-)

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

1974andrea 1974andrea

1. 11. 2011 20:20

maris:Díky Maruško:-K. Už do Prahy holkám povezu na sraz koření, tak tobě bych mohla vzít kus jelena:-D:-))

maris maris

1. 11. 2011 19:54

1974andrea: andrejko, recept je moc pěkný a jelena z celého srdce závidím:-8:-))

1974andrea 1974andrea

1. 11. 2011 19:49

maiva:Děkuju:-K, zkus i z jiného masa, jak píši v poznámce;-)

maiva maiva

1. 11. 2011 19:48

Andrejko, parádní recept:-pjen toho jelena:-D,to jsem jedla snad před 15 lety.Nevadí, třeba se někdy zase zadaří, dávám bod a uložím, pochoutka:-p:yes::yes:

1974andrea 1974andrea

1. 11. 2011 19:48

maris:No vidíš, a tady u nás na Manětínsku jsou tak přemnožení, že každý myslivec má daný roční odstřel 70 kusů a když to nesplní, platí ještě pokutu. Jezdí sem na lov kvůli tomu z celého světa, je to naše rarita. Za války zde byla obora, do které se siky dovezli, tuším že, z Japonska a obora se zbořila a teď je z toho spoušť;-)

maris maris

1. 11. 2011 19:32

1974andrea: jelena siku jsem viděla jen v ZOO:-O:-))

1974andrea 1974andrea

1. 11. 2011 19:07

Eliza:Elizo, cuketu jsem si k tomu dala já, vždyť víš, že ji mám ráda;-):-)). Je to z jelena siky, tedy lépe řečeno z koloucha jelena siky. Maso bylo úžasně měkoučké, jako máslo a podle mě není zas až tak moc zvěřinou cítit. Někdy, když se zvěřina špatně očistí a odblaní, je cítit hodně. Chce si s tím dát trochu práce a udělat to pořádně.

Eliza Eliza

1. 11. 2011 18:59

Já jsem zatím jelena nikdy nejedla (i když znám restauraci, kde ho občas mají i na denním menu), tak bodovat nemůžu...ale vypadá to opravdu krásně.:-p
Ta cuketa je použitá jako příloha, nebo má nějakou funkci v receptu?

1974andrea 1974andrea

1. 11. 2011 18:46

varilamyskakasicku:Díky Ivčo, já mám maso od souseda, je myslivec a shodou náhod jsem narazila v sobotu na kamaráda a je taky myslivec, takže bude vozit, co zrovna uloví. Prý to u nich doma už nikdo nechce;-):-O. A ještě mi slíbil zařídit rybářský lístek, řeku mám za zahradou, tak bude občas i nějaká rybka - snad:-)):-D

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

1. 11. 2011 18:39

Andrejko, ted jsem došla ze sona srdce,snad ta krása se mnou ted zase neudělá "srdeční koncert" a ty hned jelenní?:-K;-)Kde jsi to maso vzala holčinko? Ted jsem seděla v čekárně a ejhle tam něco podobného na obrázku až až se mi zrychlil tep?:-O.Tak jsem se optala setřičky, zda si to mohu vzít, prý ano.Sice jinak vše,ale taky krása,ale maso nemám a mít nebudu, no nic, krásné, co říci více, paráda:-K:-K;-):-O:yes:

1974andrea 1974andrea

1. 11. 2011 18:37

Všem moc děkuji:-K, já bych se snad s vámi i rozdělila;-):-))

Irrena Irrena

1. 11. 2011 18:27

Andreo ty nám tedy děláš chutě:-pmáš to moc krásné, hned bych si dala:yes::yes::yes:

spagetka spagetka

1. 11. 2011 16:42

Andrejko, ještě že soused nezklame a slíbil daňka, švestkajdu mám zavařenou a rodinka prý že konečně nebude furt jen hovězí se švestkovkou ;-);-):-D:-D:-D:-p:-p:-p:yes::yes::yes:

1974andrea 1974andrea

1. 11. 2011 16:02

Marysia:Děkuji:-K:-8

Marysia

1. 11. 2011 15:58

Nadhera!!!!:yes:

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: švestková omáčka kluci v akci jelení kýta steak jelen sika recepty zvěřina se švestkovou omáčkou jelení guláš kluci v akci steak z jeleni kyty jelen sika kýta recept steaky z jelení kýty hovězí se švestkovou omáčkou kluci v akci švestková omáčka jelen sika kýta recepty jelení svíčková steak jelen sika recept jeleni se svestkovou omackou švestková omáčka,kluci v akci srnčí se švestkovou omáčkou recepty jelen sika kluci v akci zvěřina švestkova omáčka se zverinou povidlová omáčka k panence

Suroviny: kýta jelení, tymián, rozmarýn, jalovec, balsamico, olej, sůl, švestky, cibule šalotka, houby, víno červené, vývar, cukr třtinový, sůl

TopRecepty.cz

Jelení steak se švestkovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N51p