Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 849 kJ / 3 310 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 180,64 g |
Tuky | 227,41 g |
Vláknina | 25,80 g |
Cholesterol | 504 mg |
Sodík | 4,40 g |
Sůl | 10,70 g |
Sacharidy | 48,28 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hovězí jsem vyválel v celém pepři, novém koření a bobkovém listu, dal do lednice. Po dvou dnech jsem na něj nalil asi 0,5 l červeného vína, a nechal marinovat. Průběžně jsem kontroloval a obracel.
Krok 2: V den přípravy jsem maso opláchl, na malém oříšku sádla celý kus osmažil na pánvi ze všech stran, dokud se neudělala hnědá kůrčička. Mezitím jsem v kastrolu na oříšku sádla orestoval 4 cibule, 0,5 skleničky hříbků v sádle a do toho pokrájel 25 dkg anglické slaniny.
Krok 3: Až byla cibulka v kastrolu zlatá, a ten uzené pouštělo rosol, přidal jsem osmažené maso, podlil litrem vývaru, přidal scezenou vinnou marinádu, zavařil a nechal na minimální teplotu z poloviny zakryté probublávat. Jednou za cca za 0,5 hodinky jsem míchal.
Krok 4: Po víc jak 3 hodinách jsem maso vyndal, nakrájel na silnější plátky. Omáčku jsem mírně zahustil moukou, a ponorným mixerem rozmixoval dohladka.
Krok 5: V jednom kastrolku jsem uvařil hrst čočky, 5 minut před koncem vaření přihodil hrst mražené zeleniny. Zvlášť v okořeněné a osolené vodě, jsem uvařil dva sáčky rýže a smíchal. .
Zveřejněno 9. 2. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kadlíkovo dušené hovězí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jLYz
Moje poznámka
Kadlíkovo dušené hovězí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jLYz
Nejnovější recepty
Škvarkové pagáčky
Přidáno před 1 hodinou
Meruňkové řezy s pudinkem
Přidáno před 18 hodinami
Banánová bábovka bez cukru
Přidáno před 20 hodinami
Chilli cukety
Přidáno před 22 hodinami
Cizrnové kari s brokolicí a rajčátky
Přidáno 21. 6. 2025 10:12
Zeleninové lívance se sýrem
Přidáno 20. 6. 2025 21:08
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře na paprice s hráškem
jbila před 26 minutami
Kuřecí nudlová polévka
Dudycha před 37 minutami
Pečená mrkev
Lucie1001 před 51 minutami
Drobenka na koláč
komi.michal před 1 hodinou
Koprová omáčka
Bigharvik před 1 hodinou
Pečený králík podle babičky
janda74 před 1 hodinou
Krůtí na paprice
Bushmann před 2 hodinami
Buchta z Hery
vaja1 před 4 hodinami
Sirup z lipového květu
lidkabr@email.cz před 5 hodinami
Mleté vepřové maso na Kunovjance
Michal_amater před 11 hodinami
Tématické fráze:
iberijský špek,
co je iberijský špek,
dušené hovězí,
iberijské sádlo,
iberijský špek recept,
iberijske hovezi,
dušené hovězí recept,
co to je iberijský špek,
hovezí dusené,
špek iberijský,
recept iberijský špek,
kadlikovo recepty,
hovězí čína v parním hrnci,
tiberieské sádlo,
dušené hovězí s hříbky,
recepty na iberijsky spek,
dusene hribky,
uzený iberijský špek recept,
hovězí plátek na hříbkách, dušená rýže,
recept na iberijský špek
Suroviny:
hovězí zadní,
slanina anglická,
cibule,
víno červené,
vývar,
houba hřib,
bobkový list,
koření nové koření,
jalovčinky,
pepř celý,
tymián,
sůl,
česnek,
rýže předvařená,
čočka,
mražený hrášek s mrkví
Komentáře (8)
Já mám v oblibě spíš Vahalovu slaninu než anglickou. jinak to vypadá dobře