Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 118 kJ / 1 223 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 66,60 g |
| Tuky | 100,72 g |
| Vláknina | 3,30 g |
| Cholesterol | 195 mg |
| Sodík | 484 mg |
| Sůl | 1,20 g |
| Sacharidy | 11,81 g |
Postup přípravy
Krok 1: Slaninu nakrájíme na malé kostičky a vložíme do pekáčku.
Krok 2: Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, nové koření a bobkový list a na tento základ uložíme dvě osolená stehna.
Krok 3: Podlijeme mírně vodou a pečeme dorůžova. Pokud je třeba, doléváme vodu. Ze začátku můžeme péct přiklopené, ke konci pekáček odklopíme. Měkké maso vyjmeme a udržujeme v teple.
Krok 4: Štávu vysmahneme na tuk, přidáme mouku, promícháme a zalijeme trochou vody. Pozvolna ještě necháme za občasného promíchání provařit.
Krok 5: Podáváme s rýží.
Zveřejněno 23. 4. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuře na způsob bažanta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Gg1K
Moje poznámka
Kuře na způsob bažanta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Gg1K
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 13 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 19 hodinami
Babiččina vánočka
Přidáno před 21 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční věnec
Stefi.f před 2 hodinami
Kokosová očka
Sima1996 před 8 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 11 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 11 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 11 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 11 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 12 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 12 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 13 hodinami
Tématické fráze:
kuře ala bažant s rýží,
kureci stehna ala bazant,
kuře alá bažant,
kuřecí stehno ala bažant,
kuře na spůsob bažanta,
jak upravit bazanta,
kuřecí stehno na způsob bažanta,
pecene kure na zpusob zveriny,
bažant s rýži,
kuře pečené na způsob bažanta,
jak upravit kure,
čína z bažanta,
kuře na bažanta,
kuře na dietní způsob,
stehna ala bažant,
kuře a la bažant,
kuře na zbusob bažanta,
jak dlouho se peče bažant,
kuřecí stehýnko alá bažant,
kuře na způsob bažanta,rýže
Suroviny:
stehno kuřecí,
sůl,
olej,
slanina,
cibule,
koření nové koření,
bobkový list,
mouka hladká
Komentáře (19)