Houbová smaženice

Hella Kuchařka: Hella

Doba přípravy: 15 1 porce Houby 46 názorů

Suroviny

Houby (nejlépe více druhů)
cibule
sádlo nebo olej
česnek
drcený kmín
vejce (na 1 porci 1 vejce)
sůl
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle zpěníme cibulku a když zrůžoví, nasypeme na ní omyté houby pokrájené na kousky asi 2x2 cm. Pokud jsou houby velmi suché, malinko je podlijeme (tak 3 lžíce vody).

  2. Dusíme asi 10 min na mírném plameni, pak osolíme, okmínujeme, přidáme třený česnek dle chuti, necháme přejít varem a přidáme vejce. Necháme provařit, jen co se vejce srazí. Podáváme s chlebem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 532 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Houbová smaženice

  • j.a.n j.a.n(neregistrovaný)

    spagetka:přesně tak,neví jak vypadá česnek a bude tady komentovat:yes:

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    Vynikající recept:-)):yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Houba: nemyslím mytí hub jako mytí nádobí, otřeme houbičkou. a pokud vám tam česnek nepasuje, tak ho tam nedávejte, tolerujte prosím různé chutě lidí ano? Sám/sama si to dělejte dle své chutě.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Houba: To s tým nemytím húb myslíš vážne?

    Odpovědět

  • Houba Houba(neregistrovaná)

    Taky jsem toho názoru, že do smaženice česnek rozhodně NE :-O
    Úplně to zabije chuť hříbků.. :-(
    A nikdy sem neviděla a ani neslyšela, že by se houby myly.. :-))

    Odpovědět

  • jps jps(neregistrovaný)

    Dzarda:;-( no cement;-)

    Odpovědět

  • Robin Robin(neregistrovaný)

    Moc výborný :-p

    Odpovědět

  • Voracova.V Voracova.V

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    Jana: propláchnete, překlepla jsem se. Ještě jednu radu ohledně hub. Pokud použijete sušené houby do omáčky nebo polévky, houby namočte do horké vody, ne do studené. Houby krásně změknou a pustí pěkně tmavou silici.:-p

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    Dzarda: Ale mejou. Dáte je před smažením na sítko a ptopláchnete studenou vodou, necháte okapat a osmažíte na cibulce:-D

    Odpovědět

  • Lukáš Lukáš(neregistrovaný)

    Lebrac: od kdy ?:-O do smaženice jedině sádlo a česnek, bez toho to není snaženice:-D

    Odpovědět

  • Léna Léna (neregistrovaný)

    tet jsem jsi jí podle receptu dělala a vynikající ,,jen jsem do ni přidala ulku lžíce hl. mouky je to dobre ano se vic stahne a :)

    Odpovědět

  • Milan Milan(neregistrovaný)

    Výborné:yes:

    Odpovědět

  • Dzarda Dzarda(neregistrovaná)

    houby omyjeme... to se preci nedela... houby se nemejou, nasaknou vodu a bude z toho brecka

    Odpovědět

  • zdenin zdenin

    vy:yes:borna

    Odpovědět

1 2 3 4

Tématické fráze: smaženice z čerstvých hub smaženice z hřibů jak se dělá smaženice recept na houbovou smaženici smaženice z václavek smaženice s vejci - z mražených hub jak se dela smazenice z hub nejlepší smaženice jak udělat dobrou smaženici praženice praženice z hub houbová praženice dobrá smaženice jak udelat houbovou smazenici nejlepší smaženice z hub vyborna smazenice smaženice s houbami smženice příprava hub smažnice

Zapomněl/a jsem heslo