Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rebarborový koláč s tvarohem

V tomto koláči se snoubí sladká chuť tvarohu s kyselostí rebarbory. Koláč navíc doplňuje výborná ovocná omáčka, která chutě ještě více pozvedne. Příprava je sice časově náročnější, ale koláč je tak dobrý, že vynaloženého času určitě nebudete litovat.

Hodnocení receptu je 4,8 (37×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bahula Bahula

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min bez doby chlazení

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava, bez doby chlazení)

Suroviny pro 1 plech

plech o velikosti 40 x 30 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie26 985 kJ /
6 450 kcal
Bílkoviny150,42 g
Tuky340,51 g
Vláknina52,13 g
Cholesterol 1,73 g
Sodík 669 mg
Sůl2,06 g
Sacharidy669,81 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouku, kakao a kypřicí prášek prosejeme na vál. Přidáme cukr, máslo, vejce a žloutek. Vypracujeme těsto a odložíme ho asi na 30 minut do ledničky. Krok 2: Mezitím připravíme náplň. Tvaroh, cukr, olej, mléko, citronovou kůru a šťávu, žloutky a Zlatý klas nebo pudinkový prášek rozmixujeme. Krok 3: Po vychlazení těsto nahrubo nastrouháme na plech vyložený pečicím papírem. Na nastrouhané těsto rozložíme oloupanou a pokrájenou rebarboru a posypeme ji vanilkovými cukry. Povrch zalijeme rozmixovanou náplní. Krok 4: Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 30-40 minut. Pak plech přikryjeme alobalem, snížíme teplotu trouby na 170 °C a koláč asi ještě 10 minut dopečeme. Krok 5: Vychladlý koláč nakrájíme a zdobíme šlehačkou, kakaem a ovocnou omáčkou. Krok 6: Ovocnou omáčku připravíme tak, že očištěné drobné ovoce povaříme s krupicovým cukrem a trochou vody. Na závěr přidáme škrob a krátce povaříme.

TIP: Oblíbené recepty z rebarbory

Zveřejněno 5. 7. 2012

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rebarborový koláč s tvarohem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GzoJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rebarborový koláč s tvarohem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GzoJ

Komentáře (30)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Doporučuje se rebarboru kombinovat s potravinami bohatými na vápník, například s mléčnými výrobky.Místo tvarohu můžete zkusit

:-)<3:yes: parádní koláček a rebarbora je skvělá :yes:

Výborná osvěžující buchta, dělala bez ovocného přelivu...????

AHOJ BAHULKO PROSÍM TĚ TA NÁPLŇ MA BÝT TAK DOPRAVDY ŘÍDKÁ:-)

katastrofa, vůbec se mi nepovedl, těsto nešlo strouhat, přidávala jsem ještě hodně mouky, ale pořád se to lepilo na struhadlo. Po upečení se to lámalo, vůbec nešlo krájet, hrůza. Dělala jsem opravdu podle receptu. Co je špatně nevím;-(;-(;-(. Jsem zkalmaná, moc se mi líbil a tak jsem se na něj těšila.

teny1:
No, zdá se, že jste opravdu pracovala podle receptu; nechat těsto 30 minut v LEDNICI je málo

casino: a tobě se povedl:-?:-?:-?

Doma byl jen jeden tvaroh,takže jsem přidala kys.smetanu a už jsem nedala toho mléka tolik.Do buchty bylo dáno zbytek jahod,rebarbora a trošku třešní co mi děti nachali.:yes:

Za mě palec nahoru :yes: buchta je naprosto skvělá!... jen jsem ubrala trochu cuktru a do tvarohu nepřidávala olej... jinak řadím mezi oblíbené recepty, a jak budu mít zase po ruce rebarboru, určitě se nebudu zdráhat ji prezentovat tímto způsobem :-)

Bahula a rebeka: moc děkuji za rychlou odpověď, o víkendu asi zkusím, tak snad to dopadne dobře ;-)http://www.toprecepty.cz/recept/28078-rebarborovy-...

Pudink se nevaří. Všechny suroviny se smíchají a pořádně našlehají ;-):-K

kiwi: dovolím si odpovědět, ač nejsem autorkou receptu.. myslím, že se přidá jen prášek, tedy, že se nevaří;-) i když... jak se tak na to dívám, co s tím mlékem, že jo:-?:-D tak teď nevím.. a zrovna jsem si říkala, že bych ho o víkendu upekla.. snad se Eva ozve a upřesní;-)
:-D:-D tak ne.. znovu jsem četla postup a mám jasno.. pudink se nevaří;-) všechno se spolu zamíchá.. takže tam přijde jen pudinkový prášek;-)

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli se ten pudink do té náplně musí uvařit, nebo se tam dává jen jako prášek. A jestli se vaří tak z toho předepsaného mléka nebo se přidává ještě další... Děkuji za odpověď, tento koláč vypadáhttp://www.toprecepty.cz/recept/28078-rebarborovy-... fakt úžasně!:-))

Děkuji všem :-K:-K:-K

Mám ráda tvé fotky a i tvé recepty jsou dokonalé:yes:

Tématické fráze:
koláč z rebarbory s tvarohem, rebarborovy kolac s tvarohem, recept na rebarborový koláč s tvarohem, tvarohový koláč s rebarborou, kolač z rebarbory a tvarohu, buchta z rebarbory s tvarohem, recepty rebarborový koláč s tvarohem, rebarborový koláč, rebarborovo tvarohový koláč, rebarbora s tvarohem, rebarborový koláč na plech, koláč s tvarohem a rebarborou, buchta z rebarbory a tvarohu, koláč s rebarborou a tvarohem, tvarohový rebarborový koláč, rebarborový koláč s tvarohem na plech, rebarborový koláč s tvarohem a rebarborou, kolac rebarbora tvaroh, dobrý rebarborový koláč s tvarohem, rebarborovy kolac s tvarohom

Suroviny:
mouka polohrubá, máslo, kypřící prášek do pečiva, kakao, cukr moučkový, vejce, žloutek, tvaroh jemný, cukr moučkový, olej, mléko, kůra citronová, šťáva citronová, žloutek, prášek zlatý klas, rebarbora, cukr vanilkový, meduňka, ovoce, cukr krupice, škrob, šlehačka, kakao

Přidat fotografie receptu