 
		
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 581 kJ / 1 334 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 37,28 g | 
| Tuky | 27,05 g | 
| Vláknina | 16,75 g | 
| Cholesterol | 30 mg | 
| Sodík | 641 mg | 
| Sůl | 1,58 g | 
| Sacharidy | 229,40 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Do hlubšího hrnce (ideálně keramického) dáme na olej osmahnout na jemno nakrájenou cibuli. Po jejím zesklovatění přidáme plátek másla, rozetřený česnek, zamícháme a poté nasypeme promytou rýži, kterou necháme zasmahnout (neustále mícháme).
	Krok 2: PŘÍPRAVA VÝVARU: hovězí s kostí na polévku (pokud není na výběr s pěkným kouskem masa, přidáme ještě samostatný kus zadního hovězího), 1 cibule, 2 stroužky česneku, kmín, sůl, nové koření, vše vaříme v tlakovém hrnci 1,5 až 2 hodiny.
	Krok 3: Na pánvi mezitím necháme dusit nakrájená rajčata a cuketu. Není třeba ani kapka oleje, rajčata pustí dostatek šťávy, ve které za občasného zamíchání dusíme zeleninu do měkka (používám teflonovou pánev, nepřipaluje se). Přisolíme, přidáme nakrájenou snítku rozmarýnu a pokrájené hovězí maso z vývaru.
	Krok 4: V hrnci zalijeme osmahnutou rýži bílým vínem, cca 1 cm nad povrch rýže. Za stálého míchání necháme víno vyvařit. Poté zalijeme rýži hovězím vývarem. Ten doplňujeme dokud se rýže neuvaří doměkka, neustále mícháme. Pokud není vývar sám o sobě dostatečně slaný, přisolíme.
	Krok 5: Když je rýže měkká, necháme z ní vyvařit zbytky vývaru a přidáme silný plátek másla. Poté k rýži přimícháme hotovou zeleninu s masem z pánve. Nakonec do směsi nasypeme nastrouhaný parmezán a za stálého míchání ho rozpustíme.
	Krok 6: Necháme pět minut uležet a podáváme buď samotné nebo s eidamem na povrchu.
Zveřejněno 28. 7. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Rizoto pro gurmány
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L0E4
Moje poznámka
					 
				
Rizoto pro gurmány
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L0E4
Nejnovější recepty
	
			 
	
Kuřecí čtvrtky na zelenině z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 2 hodinami
	
			 
	
Restovaná vepřová játra, volská oka a zeleninový salát
Přidáno před 3 hodinami
	
			 
	
Pikantní čočková polévka se zeleninou
Přidáno před 5 hodinami
	
			 
	
Zapečený květák s nivou
Přidáno před 5 hodinami
	
			 
	
Nejlepší langoše
Přidáno před 6 hodinami
	
			 
	
Grilovaná dýně s vůní ořechů
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
	
Tvarohovo-jablková bábovka
Majavcelicka před 1 hodinou
	
			 
	
Pečené maso a speciální cibulová omáčka
BinaSa před 1 hodinou
	
			 
	
	
Svíčková na smetaně
JohnyCipera před 4 hodinami
	
			 
	
	
Piškotový korpus
Mish_Ellie před 4 hodinami
	
			 
	
Smažené rybí filety s lehkým bramborovým salátem
TondaJ před 5 hodinami
	
			 
	
	
Buchta bez vajec
DenaS před 7 hodinami
	
			 
	
	
Mazanec
[email protected] před 7 hodinami
	
			 
	
Langoše z kyšky
Ivetafrankova před 9 hodinami
	
			 
	
	
Kuře à la husa
Alesik před 9 hodinami
	
			 
	
Dršťková polévka z předvařených drštěk
milan.pohy před 9 hodinami
						Tématické fráze:
						
							jak vyvarit alkohol, 
						
						
							vyvaří se alkohol, 
						
						
							pridat alkohol a vyvarit, 
						
						
							vypaří se alkohol při vaření, 
						
						
							jak vyvarit z vina alkohol, 
						
						
							jak vyvařit alkohol z vína, 
						
						
							hovezi bratislavsky platek recept, 
						
						
							rizoto, 
						
						
							hovězí rizoto, 
						
						
							vyvareni alkoholu, 
						
						
							rizoto arborio, 
						
						
							vyvařit alkohol, 
						
						
							lehke recepty pro gurmany, 
						
						
							vyvaří se alkohol při vaření, 
						
						
							vyvari se alkohol?, 
						
						
							vyvařit alkohol z vína, 
						
						
							arabské rizoto, 
						
						
							recept kroupové rizoto s mascarpone recepty, 
						
						
							jak se vyvaří alkohol, 
						
						
							jak vyvarit vino
						
					
						Suroviny:
						
							cibule, 
						
						
							česnek, 
						
						
							máslo, 
						
						
							olej, 
						
						
							rýže arborio, 
						
						
							vývar hovězí, 
						
						
							rajče, 
						
						
							cuketa, 
						
						
							rozmarýn, 
						
						
							víno bílé suché, 
						
						
							parmazán, 
						
						
							sůl, 
						
						
							sýr eidam
						
					
 
	 
 
 
 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
 
	 
 
 
	 
 
 
 
 
Komentáře (4)
Měla jsem jen cherry rajčátka, dala jsem 20 kousků. Česnek jsem nedala rozetřený, ale nakrájený na drobné kousky, chutná nám tak víc. Na manželovo přání jsem tam přidala hrst mražené zeleniny - fazolky, hrášek, kukuřici, připepřila, dosolila.
Sýr jsem dávala pouze parmazán, do směsi a i na vrch. bylo to dobré