Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Africký hrnec

Hodnocení receptu je 5,0 (39×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

24. 8. 2012 12:36

Suroviny

Porce: 4-6

Nutriční hodnoty

Energie5 569 kJ / 1 331 kcal
Bílkoviny253,72 g
Tuky11,99 g
Vláknina23,92 g
Cholesterol 578 mg
Sodík 812 mg
Sůl1,94 g
Sacharidy43,71 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Inspirovala jsem se pořadem VIP Prostřeno, kde toto jídlo vařil Pavel Vítek. Už při sledování jsem měla pusu plnou slin a bylo mi jasné, že to musím co nejdříve vyzkoušet. :-). Recept jsem mírně upravila možnostem (kuchyňským zásobám a úrodě zahrádky), dopadlo to fantasticky, je to opravdu skvělá dobrůtka, zvlášť pro milovníky pikantních jídel.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Danca Danca

25. 8. 2012 20:12

Eliza: hm, asi jsem udělala dobře, že jsem to nevařila tak dlouho, ta rozvařená zelenina opravdu nevypadá moc vábně...;-)
Jinak si ale myslím, že dusit zeleninu společně s osmahnutým masem má v tomto případě svůj smysl, protože právě ta chuť z masa přejde během společné úpravy do celého pokrmu. My jsme tímto jídlem doslova nadšeni, dnes jsme dojídali (tentokrát s bramboráčkama) a i tak jsme si opět moc pochutnali:-)

Eliza Eliza

25. 8. 2012 20:07

Tak jsem dnes vyzkoušela, nejen ze zvědavosti, ale i z důvodu zpracovat cuketu a ostaní kopu vypěstované zeleniny. Maso jsem dělala zvlášť, protože dusit opečené kousky kuřecího dvě hodiny mi přišlo nesmyslné. Každopádně - čekala jsem hromadu rozvařené, i když dobře ochucené zeleniny a tak to i dopadlo. Snědlo se vše, protože je nás na chalupě hodně, ale žáden zázrak to není. Věřím ovšem, že pan Vítek to měl lépe vychutnané, už díky koření, které si vozí z cest. Nás tento eintopf zase tolik nenadchnul.
Posílám obrázky z dnešní realizace.

mysulka mysulka

25. 8. 2012 19:27

:-p:yes::yes::-K

Danca Danca

25. 8. 2012 19:17

spagetka,pajaja: i já jsem si na těchto stránkách musela osvěžit paměť:-8:-D:-K

Pajaja

25. 8. 2012 15:47

spagetka: tak to mě nenapadlo:-O Díky spagetko ;-)

spagetka spagetka

25. 8. 2012 15:45

Pajaja:pavli, jen pro tvou informaci, kdykoli tě cokoli na Prostřeno zaujme, najdeš to v sekci tady, a i dřívější recepty http://www.iprima.cz/prostreno a 5.ikonka zleva je VIP

Pajaja

25. 8. 2012 15:38

Dančo, já se při středečním "Prostřeno" u týhle dobrůtky taky oblizovala a slibovala si, jak jí spáchám. Bohužel, s mojí pamětí už nevím, co všechno se tam použilo. Díky, že ty sis to pamatovala! :-)):yes::-K+

Zdenka1

25. 8. 2012 10:53

Recept se mi v pořadu "Prostřeno" moc líbil, stejně tak, jako Pavel Vítek. Jsi hodná, že jsi recept vyzkoušela a vložila ho sem. A skromnost stranou - fotky máš moc hezké:yes::-K

senky senky

25. 8. 2012 10:28

Zaujalo mě velice jak v podání Pavla Vítka, tak ve Tvém:-K:-K přemýšlím o zítřejším obědě:-8;-) všechny suroviny mám doma, jen vynechám cuketu, tu nemusíme:-/

magdalenka magdalenka

25. 8. 2012 09:39

Danca:Vďaka za odpoveď, ja som si pôvodne myslela, že cibuľa sa má "klasicky" najprv podusiť...recept mám uložený a chcem vyskúšať...:yes:

Danca Danca

25. 8. 2012 08:15

magdalenka: nejdříve jsem dala mrkev a celer a po chvíli cibuli a všechnu ostatní zeleninu:-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

24. 8. 2012 23:19

Máš báječné a zdravé recepty. Tohle bych mohla!!:-)

magdalenka magdalenka

24. 8. 2012 21:02

Cibuľa sa kedy pridáva, nie na začiatku? Dík za odpoveď.

nofrona

24. 8. 2012 20:58

:yes::yes:

tejaja tejaja

24. 8. 2012 20:32

Danca: no, nech si jedia v Afrike čo chcú, ale toto vyzerá výborne :-D:yes:;-)

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vip prostřeno recepty vip prostřeno recepty pavel vítek vip prostřeno pavel vítek vip prostřeno pavel vítek recepty recepty vip prostřeno pavel vítek dynová polévka pavla vítka vip recepty pavel vítek recepty recepty pavla vítka vip prostřeno recepty vítek dýňová polévka pavel vítek africký hrnec podle pavla vítka pavel vítek prostřeno vip recepty pavel vítek recepty z vip prostřeno pavel vítek prostřeno prostřeno pavel vítek prostřeno vip recepty prostřeno recepty pavel vítek recepty vip prostřeno

Suroviny: prsa kuřecí, olej, zázvor čerstvý, česnek, koření kari, kurkuma, římský kmín mletý, koriandr, mrkev, celer, cibule, cuketa, paprika čerstvá bílá, kapie červená, pórek, rajče, feferonka, kečup ostrý, kokos strouhaný, sůl

TopRecepty.cz

Africký hrnec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q6Jk