Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 177 kJ / 2 432 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 162,25 g |
| Tuky | 57,62 g |
| Vláknina | 73,40 g |
| Cholesterol | 240 mg |
| Sodík | 2,07 g |
| Sůl | 5,49 g |
| Sacharidy | 285,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrajime na vetsi kousky, na olivovem oleji nechame zatahnout, pridame rajsky protlak, nove koreni, kurkumu, mlety koriandr, kardamon, kari, skorici, pepr, sul, podlijeme cca 500 ml vody, privedeme k varu, pote stahneme na minimum a 45 minut dusime.
Krok 2: Po uplynuti doby prilejeme dalsich 500 ml vody a pridame omytou a ocistenou zeleninu. Zeleninu nekrajime (pouze cibule prepulime a rajcata lehce narizneme).
Krok 3: Pod poklickou, na mirnem plameni, varime cca 1 hodinu. 30 minut pred koncem pridame sterilovanou cizrnu. Pri podavani uvarenou zeleninu nakrajime na mensi kousky dle chuti kazdeho.
Krok 4: Kuskus nasypeme do misy, pridame 4 lzice olivoveho oleje, lzicku vegety, sul a dukladne promneme dlanemi.
Krok 5: Pak prilijeme 250 ml varici vody, promichame a prikryte nechame odpocinout. Behem teto doby kuskus nekolikrat znovu promneme v dlanich.
Krok 6: Nakonec pridame 1 naberacku vyvaru z masa a opet promichame. Kuskus by nemel byt prilis suchy. Mel by byt sypky, ovsem po nabrani maleho mnozstvi rukou, by mel drzet tvar. (Ja varim kuskus v pare nad masovym vyvarem. Mnozstvi uvedene tekutiny je tedy orientacni).
Krok 7: Hotovy kuskus ozdobime kousky varene zeleniny, masa a zalijeme vyvarem. Tradicne se kuskus v Maroku konzumuje rukama tak, ze se prsty nabere primerene mnoztvi kuskusu (trochu se umacka, aby drzel tvar) a namoci se do vyvaru.
Zveřejněno 29. 10. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuskus ala Maroko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6KyL
Moje poznámka
Kuskus ala Maroko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6KyL
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 5 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 5 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 5 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 5 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 6 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 7 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 7 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 8 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 9 hodinami
Tématické fráze:
maroko recepty,
marocky kuskus,
recepty z maroka,
kuskus na marocký způsob,
recepty maroko,
kus kus maroko,
recepty z kuz kuz,
kuskus recept,
velký kuskus,
kuskus marocky,
kuskus po marocku,
kuskus velký,
kus kus po marocku,
marocký kuskus recept,
vařeni v maroku,
jak udelat sypky kuskus,
cizrna po marocku,
maroko vaření,
recept na marocky kuskus,
rajce maroko recept
Suroviny:
kližka hovězí,
mrkev,
brambory,
cuketa,
dýně,
rajče,
česnek,
cibule červená,
cibule,
cibulka jarní,
nať celerová,
koriandr čerstvý,
cizrna sterilovaná,
protlak rajčatový,
koření nové koření mleté,
kurkuma,
kardamom,
koriandr sušený,
koření kari,
skořice,
pepř drcený,
sůl,
olej olivový,
kuskus,
olej olivový,
vegeta,
sůl
Komentáře (15)