Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Avokadovy krem

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

aisha

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie821 kJ /
196 kcal
Bílkoviny6,87 g
Tuky11,91 g
Vláknina6,06 g
Cholesterol 25 mg
Sodík 44 mg
Sůl0,07 g
Sacharidy13,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na trošce olivového oleje osmahneme cibulku (dozlatova), přidáme prolisovaný česnek, necháme provonět a odstavíme. Krok 2: Avokada rozdělíme na poloviny, pecky odstraníme, vydlabeme dužninu a dáme do food procesoru (mixeru). Přidáme osmaženou cibulku, koření, koriandr, citronovou kůru a šťávu, smetanu, vývar a rozmixujeme. Pokud je součástí procesoru polévkový blender, použijeme ho. Dochutíme solí a pepřem. Krok 3: Na trošce másla osmahneme proužky mrkve, které jsme vytvořili škrabkou na brambory, a cizrnu. Osolíme a opepříme. Krok 4: Polévku podáváme teplou, ozdobenou restovanou mrkví a cizrnou, lehce posypanou římským kmínem a koriandrem.

Zveřejněno 18. 1. 2013

Poznámka autorky aisha

Polevka je jemna a kremova, pro silnejsi povahy je mozne pridat chilli.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Avokadovy krem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ykPg

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Avokadovy krem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ykPg

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Velice zajímavý receptík a ta souhra barviček je nádherná:-p:yes::yes::-K

já dělám z avokáda ,,tatarák" a je prostě úžasný

Úžasné :yes:

aaadobromila: To je pravda..;-)

Bibinka: moc dekuji za pochvalu..:-K:-K

aisha:Aisho, co recept to krásné servírované:yes: U nás avokádo není oblíbené, ale jak to tak vidím, u tebe bych se naučila jíst ledacos;-):-D proto dávám 6.bod:yes:

aisha: Jasné, hlavně avokádo musí být opravdu měkké, pak je to to pravé máslové, když je tvrdé, někdy i trochu trpkne, což je vlastně nepoužitelné, viď?

aaadobromila: U nas je avokado take velmi oblibene, hlavne u deti. Pomazanky jsou z nej vyborne. Polevka je presne jak pises, jemna jako maslo. Pokud jde o vyber avokada, lepe chutna to, co ma hruby povrch. Pohledu prilis nelichoti, ale je daleko lepsi nez hladke avokado, ktere neni tak maslove..;-)..dekuji..:-K:-K

Irule: :-K:-K:-K

Avokádo mám moc ráda, vlastně ho užívám jen, když připravuji sushi a tenhle krém ze zralého může být opravdu lahodný. Říká se o avokádu, že je přírodní máslo, tak musý být sametově jemné konzistence, že? :-p :yes:

nádherné fotky :yes::yes::-)

Tématické fráze:
avokádový pesto, avokadovy tatarak, tatarák z avokáda, avocádový krém, avokadovy krém s brokolici, máslové avokádo, avokádový tatarák nej recepty, lososový mús, avokado máslové, avokadovy krem na dort, koriandr a avokado, tatarák z avokáda, koriandr, máslové avokádo recepty, avokadovy mus, krém z avokáda a citronu, jemny krem z avokada-polevka

Suroviny:
avokádo, vývar, cibule, česnek, římský kmín mletý, koriandr čerstvý, kůra citronová, šťáva citronová, smetana, olej olivový, sůl, pepř, mrkev, cizrna sterilovaná, máslo

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu