Špalíčky z vepřové panenky se smetanovou omáčkou, parmezánem a chřestem
Minutkové špalíčky z vepřové panenky se šťavnatým máslovým chřestem jsou doplněné snadnou smetanovou omáčkou s parmezánem. Při přípravě tohoto jídla si dejte záležet na výběru opravdu čerstvých surovin a úspěch je zaručen. Zazáříte s ním při večeři pro dva i pro celou rodinu.
Postup přípravy
Zveřejněno 23. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Špalíčky z vepřové panenky se smetanovou omáčkou, parmezánem a chřestem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mXq3
Moje poznámka
Špalíčky z vepřové panenky se smetanovou omáčkou, parmezánem a chřestem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mXq3
Nejnovější recepty
Jahodový džem s mandlemi
Přidáno před 7 hodinami
Třešňovo-kakaový moučník
Přidáno před 8 hodinami
Srbská fazolová polévka s koprem
Přidáno před 10 hodinami
Jahodový jogurt
Přidáno 13. 6. 2025 21:33
Lotus poháry s ovocem
Přidáno 13. 6. 2025 14:31
Rýže s brokolicí, kapií, žampiony a kukuřicí
Přidáno 13. 6. 2025 08:39
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Skořicový pletenec (Estonský kringel)
káťa před 55 minutami
Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
Vytvarnik před 3 hodinami
Ostravská kapustnice
Kajkajak před 4 hodinami
Brambory s brynzou a smetanou
Ana_Kreb před 5 hodinami
Velikonoční hlavička
ivka315 před 6 hodinami
Zapečené žampiony s nivou
oligarda před 7 hodinami
Kedlubnové zelí
vanilj před 7 hodinami
Kefírové muffiny s borůvkami
Denade před 9 hodinami
Vaječná pomazánka
Valis před 10 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Fitulka před 10 hodinami
Tématické fráze:
veprova panenka s omackou,
vepřová panenka na smetaně,
vepřová panenka na smetaně recept,
panenka se smetanovou omáčkou,
vepřová panenka s parmazánem,
vepřová panenka recepty s omáčkou,
veprova panenka omacka,
vepřová panenka,
vepřové maso s chřestem,
panenka na smetaně,
omacka k veprove panence,
vepřová panenka v parmazánu,
vepřove s chrestem,
panenka s parmazánem,
omáčka z vepřové panenky,
kuchař ví panenka,
vepřová panenka na smetaně recepty,
vepřová panenka recept,
špalíky z vepřové panenky,
smetanová omáčka s parmazanem
Suroviny:
panenka vepřová,
sůl,
pepř čtyř barev,
olej,
chřest,
máslo,
smetana na vaření,
mléko,
parmazán
Komentáře (18)
Abych pravdu řekla, tak já osobně mám radši právě Grand Moravii,je jemnější, pravý parmezán je na můj vkus hodně pikantní - štipkavý, ale manžel ho miluje, takže mu občas udělám radost
Ivusa: Tak nahradit se dá určitě i něčím jemnějším, nemusí to být zrovna parmezán...Ale právě ve spojení s tím chřestem je to hrozně dobrá kombinace, původně to byla hokus - pokus, prostě zbytky v ledničce a výsledek byl nakonec i jedlý
Keby som bola rozumela, nebola by som sa pýtala...!
U nás je Parmezán Parmezán a žiadne "napodobeniny" nenesú taký názov.
Alexiss, myslím, že ste na niektoré slová príliš háklivý (zvlášť ak niekto píše po slovensky) a že by ste mohli myslieť aj na to, že ak sa niekto niečo pýta, nemusí vždy žiť v Čechách alebo na Slovensku a teda nemusí vdžy poznať rôzne náhražky.
Určite Váš Gran Moravia je jedlý syr, ale nie všetci máme možnosť poznať českomoravský Parmezán.
Preto som sa opýtala a očakávala odpoveď civilizovanou formou.
Vidím, že je lepšie sa nepýtať, hlavne ak odpovie niekto, kto nie je autor receptu.
Do Wikipedie môže prispieva každý, kto sa prihlási a tak jej autentičnosť nie je vedecky podložená.
Parmezán (Parmigiano Reggiano) existuje len jeden.
ale jinak