Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 057 kJ / 3 838 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 252,68 g |
Tuky | 257,69 g |
Vláknina | 47,70 g |
Cholesterol | 470 mg |
Sodík | 748 mg |
Sůl | 1,58 g |
Sacharidy | 114,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Toto je jedno z poměrně složitých jídel jihovýchodní Ázie, náročné na suroviny i přípravu, ale naprosto jedinečné svou symfonií chutí a rafinovanou pikantností. Pochází z oblasti Padangu jižní Sumatry.
Krok 2: Den předem opražíme 2 – 3 minuty na pánvi při střední teplotě směs koření, dokud se nerozvoní. Pak je rozdrtíme nebo rozmixujeme na jemný prášek, který rozdělíme a v jedné polovině obalíme kostky masa které dáme odležet do ledničky.
Krok 3: Rozdrtíme nebo rozmixujeme postupně složky rendangové pasty a mírně naředíme vodou. Druhou polovinu prážku z koření přidáme do pasty a takto připravenou pastu osmažíme několik minut na oleji, přidáme kostky masa a dále smažíme při nižší teplotě 5 – 6 minut za stálého míchání, aby bylo maso rovnoměrně pastou pokryto. Přidáme kokosové mléko, nastrouhané jablko, vodu nebo slepičí bujón, přivedeme k varu a udržujeme při nižší teplotě jednu hodinu nebo až do změknutí hovězího. Během poslední čtvrthodiny mícháme.
Krok 4: V malajských nebo indonéských receptech se směs dusí při co nejmírnější teplotě i přes osm hodin, , nebo proces přeruší a pokračují až další den. Ale jedinečná chuť rendangu vynikne již při době přípravy dle našeho receptu. Omáčka však musí být velmi hustá, téměř pastovitá.
Krok 5: Na závěr opatrně opražíme na suché pánvi kokos – snadno se přepálí, takže jen do světle hněda. Rozmixujeme nebo rozdrtíme na prášek. Po dovaření rendangu vmícháme do směsi a dochutíme dle chuti solí, sambálem, pepřem, a někdy i hnědým cukrem. Rendang podáváme s rýží, případně přidáme krevetové crakery (kroepoek).
Zveřejněno 16. 3. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí rendang
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mXLO
Moje poznámka
Hovězí rendang
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mXLO
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 11 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 16 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Vafle z párků a vajíček
Přidáno 17. 9. 2025 18:02:44
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno 17. 9. 2025 17:54:39
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno 17. 9. 2025 17:46:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehna pečená v jogurtu s hrubozrnnou hořčicí
E. J. K. před 4 hodinami
Pečená švestková povidla
Vivik21 před 4 hodinami
Krenex
dragomirac před 5 hodinami
Domácí vepřovka z krkovice z papiňáku (tlakového hrnce)
Slavista62 před 6 hodinami
Domácí vepřovka
Slavista62 před 6 hodinami
Bílé fazole s bramborami a smetanou
jana1974 před 6 hodinami
Buchta Fešák
LuccHansel před 7 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Palusanda před 7 hodinami
Sekaná s cuketou
evik_svistik před 7 hodinami
Vepřenky podle ČSN
Veros51 před 8 hodinami
Tématické fráze:
hovězí randang,
koření rendang,
hovězí na kokosu,
randang,
recept malajský rendang,
hovězi gulai,
rendag,
směs z hovězího masa co mám ráda recepty,
rendang s cibulí,
hovezi maso orech co mám ráda recepty,
hovězí rendeng,
rengdang,
malajsky rendang,
tamarindová pasta náhražka,
laos powder,
pasta rendang,
randang recepty,
tamarind recepty,
indonézká kuchyně hovězí maso,
hovězí kalio
Suroviny:
olej,
maso hovězí,
mléko kokosové,
kokos strouhaný,
listy limetky,
jablko,
kokos strouhaný,
koření sambal,
zázvor,
kurkuma,
galangal,
tráva citronová,
pasta krevetová,
chilli paprika čerstvá zelená,
chilli paprika sušená,
cibule,
cibule šalotka,
kardamom,
česnek,
koriandr,
fenykl,
koření hřebíček,
ořechy
Komentáře (9)
PS: jitkas uplne s tebou suhlasim, aj tam je to len na slavnosti a dovod ze je to take suche - vydrzi to dlho bez ladniciek ( mozu si to zobrat na cesty).
Ked mas svoju lahko vyhodim
PS: Ani jedno ceske v prvych 50 ...ale dostanes menej bodov ako keby si zmiesal spagety s vegetou
Tak aspon bod odo mna
http://travel.cnn.com/explorations/eat/readers-cho...