Hovězí rendang
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 16 057 kJ / 3 838 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 252,68 g |
Tuky | 257,69 g |
Vláknina | 47,70 g |
Cholesterol | 470 mg |
Sodík | 748 mg |
Sůl | 1,58 g |
Sacharidy | 114,10 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Většina ingrediencí nebo jejich náhražek je k sehnání na internetu, třeba voskové ořechy kemiri na webu - www.theasiancookshop.co.uk/candle-nut-candlenutskemiri-nuts-2256-p.asp). Kaffirové listy lze zaměnit bobkovým listem a trocho limetkové strouhané kůry. Tamarind lze nahradit tamarindovou šťávou.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 3. 2013 00:50
To Nonya: dík za ten odkaz na 50 nejlepších, chvilku mi trvalo než jsem se prohrabal až k rendangu. Ale myslím, že by tam opravdu měl patřit třeba bramborák, nebo třeba bryndzové halušky - geniální jídlo, které svět ještě neobjevil...
16. 3. 2013 21:24
Ani já nepatlám špagety s vegetou. Recept jsem pročetla a zkonstatovala, že bych tohle prostě nedala, souhlasím s Jitkou, nedokážu si představit jak to má ve výsledku chutnat, podle ingrediencí skvěle, takže posílám bodík.
16. 3. 2013 20:33
To Nonya: díky za skvělé ilustrační foto, mám jenom několik foteček "Padang stolu", kde je rendagn jen jeden z mnoha (jídelníček je tvořen pyramidou misek s různými dobrotami, vyrovnaných na stole před hostem. Platí se jen to, z čeho host ochutná).. Přiznávám, že tento recept je opravdu komplikovaný a pokusím se svou vinu odčinit něčím jednodušším. Nic to ovšem nemění na faktu, že je možno rendang připravit i u nás a výsledek stojí za to.
16. 3. 2013 15:21
1974, ja som prekvapeny ze to sem pridal je to zlozity recept a tazko sa robi + suroviny , preto mimo Indonezie ho skor podavaju v 'nedokoncenej-tekutej verzii" ako kalio, inac ako pozeram nas kuchar zabudol dat kokosove mlieko - preto sa to zle robi-prihara to ked sa robi tradicna skoro sucha skaramelizovana verzia.
PS: jitkas uplne s tebou suhlasim, aj tam je to len na slavnosti a dovod ze je to take suche - vydrzi to dlho bez ladniciek ( mozu si to zobrat na cesty).
PS: jitkas uplne s tebou suhlasim, aj tam je to len na slavnosti a dovod ze je to take suche - vydrzi to dlho bez ladniciek ( mozu si to zobrat na cesty).
16. 3. 2013 15:17
Nonya: nyni nejste zrovna objektivni. I kdybych mela vsechny orig. ingredience, toto jidlo, aniz bych ho ochutnala predem tak, jak ma byt pripravene, neni mozne uvarit. Uznejte sam, ze priprava neni zrovna jednoducha, rekla bych, ze je hodne slozita a bez chutove zkusenosti neodhadnutelna. A to Vam prisaham, ze jse v zivote nikdy nepatlala spagety s vegetou!!
16. 3. 2013 13:38
Já mám ráda tahle asijská jídla, ale myslím, že aby si člověk opravdu vychutnal takovéto pokrmy, je lepší si ho nechat připravit tak, jak má být připraven, včetně originálních ingrediencí. A tady u nás má bohužel málokdo takové možnosti.
16. 3. 2013 13:15
Pridam docasne moju fotku aj s extra zeleninovym gulai.
Ked mas svoju lahko vyhodim
Ked mas svoju lahko vyhodim
16. 3. 2013 13:08
badak, badak, vybral si si zlu stranku tu taketo nefici, aj ked to bolo zvolene v roku 2011 na CNN travel ako najlepsie jedlo na svete.
PS: Ani jedno ceske v prvych 50 ...ale dostanes menej bodov ako keby si zmiesal spagety s vegetou
Tak aspon bod odo mna inac je to vlastne skaramelizovane curry , vyborne jedlo, pripravuje sa len na specialne prilezitosti.
http://travel.cnn.com/explorations/eat/readers-cho...
PS: Ani jedno ceske v prvych 50 ...ale dostanes menej bodov ako keby si zmiesal spagety s vegetou
Tak aspon bod odo mna inac je to vlastne skaramelizovane curry , vyborne jedlo, pripravuje sa len na specialne prilezitosti.
http://travel.cnn.com/explorations/eat/readers-cho...
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 3 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 3 hodinami
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 16 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 16 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 17 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Krkovička po znojemsku
krisstus uvařila před 3 minutami
Bulgur i jako příloha
Verounek uvařila před 24 minutami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
Ryngle uvařila před 1 hodinou
Domácí langoše
Ryngle uvařila před 2 hodinami
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
Kattyy uvařila před 2 hodinami
Pečená marinovaná krůtí stehna
Dohnalova uvařila před 2 hodinami
Klasické české rohlíky
Hanci166 uvařila před 2 hodinami
Nejlepší stehna
jardas uvařil před 3 hodinami
Nudle s mákem
ctomala uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Mladý hrášek si snadno vypěstujete na zahradě. Děti z něho budou nadšené
Začínáte pěstovat rajčata? Základní výbava vyjde zhruba na 400 Kč, potřeba jsou správné květináče, zemina i tyčky
Pět znamení, která nepatří na zahradu: Střelec doslova umoří jahody, Beran ať dá ruce pryč od rajčat a Blíženci od salátu
Další recepty
Tématické fráze: hovězí randang koření rendang hovězí na kokosu randang recept malajský rendang hovězi gulai rendag směs z hovězího masa co mám ráda recepty rendang s cibulí hovezi maso orech co mám ráda recepty hovězí rendeng rengdang malajsky rendang tamarindová pasta náhražka laos powder pasta rendang randang recepty tamarind recepty indonézká kuchyně hovězí maso hovězí kalio
Suroviny: olej, maso hovězí, mléko kokosové, kokos strouhaný, listy limetky, jablko, kokos strouhaný, koření sambal, zázvor, kurkuma, galangal, tráva citronová, pasta krevetová, chilli paprika čerstvá zelená, chilli paprika sušená, cibule, cibule šalotka, kardamom, česnek, koriandr, fenykl, koření hřebíček, ořechy
Hovězí rendang
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mXLO
8 názorů