Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Perníčky, které jsou hned měkké

Perníčky neodmyslitelně patří k vánočnímu období. Různorodé tvary plné medu a voňavého koření jsou oblíbené zejména u dětí. Tradiční receptura si žádá pečení s dostatečným předstihem, aby perníčky stihly změknout. Ovšem s tímto receptem je budete mít měkké ihned.

Hodnocení receptu je 5,0 (262×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 82 min Doba tepelné úpravy: 8 min bez doby odležení doba pečení 1 plechu

90 min (82 min příprava + 8 min tepelná úprava, bez doby odležení doba pečení 1 plechu)

25. 12. 2008 00:53

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie12 204 kJ / 2 917 kcal
Bílkoviny68,30 g
Tuky70,95 g
Vláknina12,10 g
Cholesterol 858 mg
Sodík 3,52 g
Sůl0,45 g
Sacharidy495,27 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Každý harmonogram s přehledem postupu vánočního pečení vám doporučí, abyste perníčky upekli alespoň tři týdny před Vánocemi. Obvykle se totiž musí rozležet. I s těstem někdy bývá potíž, lepí se, trhá, kroutí se při pečení. Ne však s tímto.

Recept, který mi poskytla kamarádka Andrea, je skutečný kuchařský poklad. Nějakým zázrakem jsou totiž tyto perníčky okamžitě měkké, s těstem se skvěle pracuje, a hlavně taky dobře chutnají.

Co se týká složení, nenajdete v nich žádnou speciální surovinu a nebudete potřebovat ani žádný tajemný přípravný rituál. Proti jiným receptům je rozdíl hlavně v poměru ingrediencí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

ještěrka486

26. 11. 2012 20:32

Lenka: Já pekla v horkovzdušné troubě 8 minut na 170 a jsou akorát.:-)

ještěrka486

26. 11. 2012 20:30

Perníčky jsou fakt hned měkké a dobré. Akorát bych dala více perníkového koření. Nebo jsem měla moc slabé.:-) Ale jsou fajn.:yes:

lena-ch

26. 11. 2012 12:00

Perníčky dle tohoto receptu peču již 3tím rokem a musím říct, že je to dokonalé těsto! A to jsich vyzkoušela hodně. Mám je zapsány jako "perníčky Andrea říká..."... To jsem si zapamatovala v popise receptu a vždy jej dle hesla Andrea najdu :-)
Ať žije Andrea i Jana

Lenka

26. 11. 2012 09:47

Dobrý den mám novou multifunkční troubu a zatím se s ní seznamuju,takže netuším na jaký program perníčky péct. Jestli je vhodný horkovzduch? Poraďte.

Anicka1989 Anicka1989

26. 11. 2012 09:17

Tak včera vyzkoušeno, moje první perníčky a jsou vynikající. Už mám v lednici těsto na další várku :-) posílám bodík a díky za receptík.

SimonaG.

24. 11. 2012 15:53

Jedním slovem " luxusní " :-K, včera jsem pekla se synem a jedna dávka nebude určitě stačit :-)). Díky za super recept

mother of two

1. 11. 2012 17:37

rebena: nesmite to nechat chladnout na plechu a kdyz se testo droli a lame tak potrebuje jeste nejakou dobu prohnetavat.;-)

dalfy

1. 11. 2012 13:01

Už loni jsem zkusila a letos pro tento recept opět sáhnu - je super, mě vyhovuje žádné měknutí a pekla jsem loni postupně 3 dávky byl o ně velký zájem

hanahcotton hanahcotton

30. 10. 2012 10:11

kristina:malá rada...když je těsto sypké, přidej trochu rumu...tím nic nepokazíš ;-)

kristina

30. 10. 2012 09:55

zahínmao by mě jak ste to všechny dokázali bez mléka, když jsem to všechno smíchala bylo prostě sypké!:-((

Zdenka1

6. 4. 2012 20:54

Perníčky jsou super:yes::-p. Přidávám další bodík + foto.

Jana Stehnova

6. 4. 2012 13:27

:-8 SUPER!!! Všechny přísady jsem dala do domácí pekárny na chleba. Těsto bylo super a bez práce. Pěkně se s ním pak druhý den pracovalo. Dnes jsem se synem zdobila a jsou ještě měkkoučké :-) Po dlouhém pátrání a zkoušení jsem konečně našla recept, u kterého už zůstanu. :-D:-p

rebena

20. 3. 2012 11:37

Velice špatně se těsto zpracovávalo,lámalo se při vyvalování,po upečení měkké,po zchladnutí tvrdé. Chuťově dobré.:-S:-//:no:

Pája

3. 1. 2012 08:58

Silvie: Itálie ?!Tam musí být krásně :-* Nevím, jestli to pomůže ale od kamarádky mám návod na domácí koření, třeba se ingredience dají u vás sehnat zvlášť.
5g skořice, 5g hřebíčku, 5g nového koření, 10g anýzu, 10g badyánu
kousek vanilky nebo přidat do těsta vanilkový cukr
Toto množství stačí na 1 kg mouky.
;-) Víc pro vás udělat nemohu. Posílám mnoho pozdravů do Itálie:-K:-K

Silvie

2. 1. 2012 22:27

No ja bych rada tento recept vyzkousela, nikdy jsem jeste pernicky nedelala, ale miluju je a chci to zkusit. Problem je v tom, ze ziju v Italii a nemam pernikove koreni ani prasek do perniku, to tady nesezenu, a do Cech nejezdim moc casto. Jak z toho ven?

1 15 16 17 18 19 22

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: perníčky recept na perníčky nejlepší recept na perníčky vánoční perníčky hned měkké pečení perníčků perníčky recept vánoční perníčky měkké recept vánoční cukroví nejlepší recepty perníčky těsto na perníčky nejlepší perníčky recept perničky těsto na perníčky hned měkké pečení perníčků recept těsto na perníčky měkké pečeni pernicku recepty perníky ihned měkké domaci perničky perníčky bez medu zázvorky recept měkké perniky recept

Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, soda jedlá, koření do perníku, máslo, vejce, med tekutý, žloutek, poleva bílková

TopRecepty.cz

Perníčky, které jsou hned měkké

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6xw