Rychlá huspenina
Nevíte jak využít uvařené vepřové maso? Což takhle zkusit připravit domácí vymazlenou huspeninu? Stačí sáček želatiny, trochu zeleniny a dochutit nálev. S čerstvým chlebem to bude skvělá svačina nebo večeře.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 922 kJ / 698 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 109,23 g |
Tuky | 17,17 g |
Vláknina | 8,20 g |
Cholesterol | 200 mg |
Sodík | 278 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 23,80 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 1. 1. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rychlá huspenina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZpr
Moje poznámka
Rychlá huspenina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZpr
Nejnovější recepty
Avokádová pomazánka
Přidáno před 8 hodinami
Belgické vafle
Přidáno před 14 hodinami
Americké cookies s borůvkami
Přidáno před 17 hodinami
Quiche inspirovaný Herbářem
Přidáno před 18 hodinami
Lehký bramborový salát s čerstvou zeleninou
Přidáno 20. 8. 2025 13:13:34
Nejlahodnější sušené švestky
Přidáno 20. 8. 2025 08:31:46
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dědova dršťková polévka
Zuzanka A před 6 hodinami
Špagety v nivě
Routilka před 8 hodinami
Cuketový koláč s ovocem
Kratule před 8 hodinami
Domácí sekana se sýrem
UnholyKetty před 9 hodinami
Skopové maso v špenátovo - smetanové sťávě
Radovan123 před 10 hodinami
Kynuté vdolečky
Alena Kovarova před 11 hodinami
Fofr broskvový koláč
Morgiana před 11 hodinami
Kefírové muffiny s borůvkami
veronika_straka před 11 hodinami
Tématické fráze:
recepty sulc huspenina,
recept na sulc,
sulc recept,
vajíčková huspenina,
vaječná huspenina,
zeleninová huspenina,
kuřecí huspenina,
kočenina,
domácí huspenina,
drůbeží huspenina,
huspenina v tlakovom hrnci,
recept sulc,
huspenina z kolena,
varenie huspeniny,
recepty na sulc,
domácí sulc se želatinou,
huspenina-recept,
vareni huspeniny,
rychlá kuchyně,
studeno recept
Suroviny:
maso vepřové,
okurky sterilované,
cibule,
kapie,
želatina,
lák okurkový,
sůl,
ocet
Komentáře (9)
Obyčajnú huspeninu urobíš varením bravč. paprčiek, kolena, kožiek.Ja dávam neúdené. Nemám presnú mieru, ale tak, aby bol vývar silný. Musíš variť 4-5 hod. pomaly. Mäsko musí odpadávať od kostí /dá sa variť aj v tlakovom hrnci, čím urýchliš varenie, ale to som neskúšala/. Ak začne vrieť, pridaj soľ, 1-2 bobkové listy, mleté korenie, nové korenie, ošúpanú ciľubu 1-2 ks, 4-5 strúčinkov cesnaku. Ochutnaj, či je dosť slaná tak, ako polievku. Ak bude všetko uvarené, vyber naberačkou mäsko. Po vychladnutí ober koleno, podávaj kúsky do misiek, resp. hlbokých tanierov. Ja dávam do kažného taniera najskôr trošku pretlačeného čerstvého cesnaku. Potom to mäsko a zalejem ocedením vývarom huspeninky. Dám vychladnúť! Nie zamrznúť! Niekto dáva do misiek aj mäsko spolu s koškami. U nás, to už nejde, každý chce len čisté mäsko s nálevom huspeniny. Niekto zas dáva do huspeniny aj mrkvu a potom dáva koliesko mrkvy do taniera. Mne sa zdá potom huspenina nasladlá. Ja som zvyknutá na klasiku. Tak dúvam, že sa Ti podarí!!! Dobrú chuť!