Rychlá huspenina
Nevíte jak využít uvařené vepřové maso? Což takhle zkusit připravit domácí vymazlenou huspeninu? Stačí sáček želatiny, trochu zeleniny a dochutit nálev. S čerstvým chlebem to bude skvělá svačina nebo večeře.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 922 kJ / 698 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 109,23 g |
| Tuky | 17,17 g |
| Vláknina | 8,20 g |
| Cholesterol | 200 mg |
| Sodík | 278 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 23,80 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 1. 1. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rychlá huspenina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZpr
Moje poznámka
Rychlá huspenina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZpr
Nejnovější recepty
Ostrá masová směs s rýží
Přidáno před 4 hodinami
Palačinky s dušenými jablky
Přidáno před 6 hodinami
Brokolicové karbanátky
Přidáno před 9 hodinami
Bramborová kaše s mrkví
Přidáno před 10 hodinami
Knedlíčky gyoza
Přidáno před 11 hodinami
Krůtí prsa s kokosovým mlékem a špenátem
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krémové smetanové rizoto s hlívou ústřičnou
dandelion.z před 1 hodinou
Makovec IV.
Jandulka18 před 1 hodinou
Marinovaná krkovice s pečenými brambory a česnekem
Trol60 před 2 hodinami
Rychlé, lehké a levné palačinky
Merylas před 2 hodinami
Pomazánka z nivy
Kajkajak před 3 hodinami
Kuřecí řízek
Lida.Rose před 5 hodinami
Luxusní francouzský toustový chléb
boomgo před 6 hodinami
České kynuté buchty
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 7 hodinami
Dýně hokaido v křupavých placičkách
Alamatej před 8 hodinami
Tématické fráze:
recepty sulc huspenina,
recept na sulc,
sulc recept,
vajíčková huspenina,
vaječná huspenina,
zeleninová huspenina,
kuřecí huspenina,
kočenina,
domácí huspenina,
drůbeží huspenina,
huspenina v tlakovom hrnci,
recept sulc,
huspenina z kolena,
varenie huspeniny,
recepty na sulc,
domácí sulc se želatinou,
huspenina-recept,
vareni huspeniny,
rychlá kuchyně,
studeno recept
Suroviny:
maso vepřové,
okurky sterilované,
cibule,
kapie,
želatina,
lák okurkový,
sůl,
ocet
Komentáře (9)
Obyčajnú huspeninu urobíš varením bravč. paprčiek, kolena, kožiek.Ja dávam neúdené. Nemám presnú mieru, ale tak, aby bol vývar silný. Musíš variť 4-5 hod. pomaly. Mäsko musí odpadávať od kostí /dá sa variť aj v tlakovom hrnci, čím urýchliš varenie, ale to som neskúšala/. Ak začne vrieť, pridaj soľ, 1-2 bobkové listy, mleté korenie, nové korenie, ošúpanú ciľubu 1-2 ks, 4-5 strúčinkov cesnaku. Ochutnaj, či je dosť slaná tak, ako polievku. Ak bude všetko uvarené, vyber naberačkou mäsko. Po vychladnutí ober koleno, podávaj kúsky do misiek, resp. hlbokých tanierov. Ja dávam do kažného taniera najskôr trošku pretlačeného čerstvého cesnaku. Potom to mäsko a zalejem ocedením vývarom huspeninky. Dám vychladnúť! Nie zamrznúť! Niekto dáva do misiek aj mäsko spolu s koškami. U nás, to už nejde, každý chce len čisté mäsko s nálevom huspeniny. Niekto zas dáva do huspeniny aj mrkvu a potom dáva koliesko mrkvy do taniera. Mne sa zdá potom huspenina nasladlá. Ja som zvyknutá na klasiku. Tak dúvam, že sa Ti podarí!!! Dobrú chuť!