Suroviny
Porce: 3 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 037 kJ / 1 204 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 63,40 g |
Tuky | 93,88 g |
Vláknina | 0,30 g |
Cholesterol | 1,13 g |
Sodík | 438 mg |
Sůl | 0,80 g |
Sacharidy | 26,20 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 25. 7. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí játra na smetaně s okurkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lkKg
Moje poznámka
Hovězí játra na smetaně s okurkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lkKg
Nejnovější recepty
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 8 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 12 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 16 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 6 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 6 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 10 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 10 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 12 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 12 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 13 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 13 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 13 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 15 hodinami
Tématické fráze:
hovězí játra,
hovězí játra recepty,
hovězí játra cena,
játra na smetaně,
hovězí játra na okurkách,
recept na hovězí játra,
recepty na hovězí játra,
hovězí játra recept,
hovezi jatra omacka,
ledvinky po znojemsku,
játra s okurkou,
hov. po znojemsku,
hov. játra,
hovězí jatra na štavě,
kuřecí játra s okurkou,
recepty hov.játra na smetaně,
játra po znojemsku,
recepty z hovezi jatry,
hov jatra,
hovezi jatra na slanine
Suroviny:
játra hovězí,
olej slunečnicový,
bobkový list,
koření nové koření,
bujón hovězí,
mouka polohrubá,
voda,
smetana ke šlehání,
okurky sterilované
Komentáře (5)
Nakrájená játra dám na rozehřátý olej, zamíchám a přiklopím poklicí. Nejprve dusím ve vlastní šťávě a pak teprve podlévám. Játra dusím asi 30 - 45 minut. Po uvaření celého pokrmu na dochucení většinou místo soli dávám rozpustit bujón. Tak je připravuji já a játra tvrdá nejsou.
Ale mám dvě otázky ??
1: Nemohu sehnat hovězí játra . Kde jsou. ??
2: Nemám zkušenost s hovězími játry. Nejsou moc tvrdé ?Píšeš do změknutí. Opravdu změknou. Vepřová většinou tvrdnou.
Budu vděčný , když mne poučíš a vysvětlíš mi to. Dík.
Já pro jistotu raději dělám vepřovou slezinu /není k poznání a je měkká/ .