Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cmunda po kaplicku

Cmunda po kaplicku, alias bramborák plněný uzeným masem, je oblíbené staroslovenské jídlo. Tradičně se peklo na plotně, nasucho nebo na sádle, a patřilo mezi jídla chudých. Nyní už si ho může dopřát každý a s přípravou není až tak moc práce.

Hodnocení receptu je 5,0 (32×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava)

14. 2. 2009 11:08

Suroviny pro 3 porce

3 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie4 360 kJ / 1 042 kcal
Bílkoviny92,40 g
Tuky30,10 g
Vláknina13,94 g
Cholesterol 720 mg
Sodík 2,86 g
Sůl6,54 g
Sacharidy94,58 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Drobek Drobek

16. 3. 2009 00:57

Jo, a restaurace byla v Písku, proti divadlu přes parčík. Jezdili jsme tam na zájezdy a na tuhle cmundu se těšili.
Dík za krásnou vzpomínku, kdeže ty časy jsou, už je to tak 30let;-(

bobo

14. 3. 2009 17:52

Dobrý:yes::-))

JanaDorazinova JanaDorazinova

28. 2. 2009 14:28

Elizo, krásné fotky, člověk by jen ž..l:-)):yes:

Eliza Eliza

28. 2. 2009 13:40

Cmundu po kaplicku jsme měli dnes k obědu :-p. Přidávám fotky a bodík. :-)

Gabina

16. 2. 2009 10:11

Dělám něco podobného, akorát místo uzeného dávám opečené plátky kuřecího masa a plátek sýra. K tomu si dáváme sterilované zelí. Už jsem dlouho nedělala, díky za připomenutí.

kedlubna kedlubna

15. 2. 2009 18:08

jo, jo taky to znám pod názvem cmunda po kaplicku, v jedné restauračce jsme si to dávala léta. . .teda než jsem našla v zelí brouka :-O:-) dvám bodík a doma určitě udělám:-!

Merylas Merylas (moderátorka)

15. 2. 2009 00:03

:-p:yes:

Bibinka Bibinka

14. 2. 2009 21:24

No teda, kde jste jí vyšťourali? Já cmundičku-bramborák udělala k večeři, ještě tu nějaké jsou, ale to zmizí později:-p;-),jen jsem místo uzeného masa nakrájela takový uzený salám a ještě jsem přidala nastrouhaný eidam. Dobrůtka......:yes::-D:-))

Jikotka Jikotka

14. 2. 2009 19:43

Papriko,taky máš pravdu s tou cmundou po kaplicku:-! Synovi když přišel tak jsem řekla že máme bramborák s uzeným,tak mi hned řekl,že je to cmunda po kaplicku,protože s tímhle přišel před lety on z nějaké restauračky a já si vždycky nemůžu vzpomenout jak se to jmenuje,tak jsem si to pojmenovala po svém:-p:-D:-D

Paprika Paprika

14. 2. 2009 19:33

Mňam, tak to bych si dala. Je to varianta na cmundu po kaplicku. Jiřinko :yes: Dávám bodíka ;-)

Jikotka Jikotka

14. 2. 2009 19:27

Janko máš je tady :-p:-D

JanaDorazinova JanaDorazinova

14. 2. 2009 12:40

Tak Jiřko, budu se těšit na fotečku! Slíbilas, že až uvaříš, tak ji vložíš!!:-)):-!

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: bramborak po kaplicku jak se dělá cmunda kynutá cmunda v troubě cmunda se zelím kynutá cmunda bramboraky po kaplicku bramborová cmunda staročeská cmunda kaplicky bramborak smunda kachní roláda babicovy dobroty kachní roláda cmunda v troubě cmunda s uzeným cmunda na plech bramborak cmunda cmunda do pekáče bramborák po kaplicku recept bramborak recept cmunda na pekáč

Suroviny: brambory, mouka hrubá, česnek, mléko, vejce, sůl, pepř mletý, majoránka, maso uzené, olej

TopRecepty.cz

Cmunda po kaplicku

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4xN2