Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Klasický hospodský guláš (vídeňský)

Tradiční guláš z hovězí kližky a poctivé dávky cibule, který nepotřebuje zahustit moukou. Vyžaduje více času, ale odvděčí se plnou chutí a rozpadajícím se masem. S knedlíkem a pár kolečky syrové cibule patří mezi hospodskou klasiku.

Hodnocení receptu je 4,9 (414×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 100 min

130 min (30 min příprava + 100 min tepelná úprava)

10. 3. 2009 22:05

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie5 473 kJ / 1 308 kcal
Bílkoviny114,78 g
Tuky54,36 g
Vláknina41,12 g
Cholesterol 281 mg
Sodík 454 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy79,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

L.e.n.k.a

23. 9. 2011 20:07

Guláš jsem nedávno vařila(dokonce poprvé!) a povedl se na výbornou, i manžel si na něm pošmákl:-)) Posílám další bodík.

janek53 janek53

19. 8. 2011 19:57

Už se vaří, akorát jsem musel zdvojnásobit použité suroviny, podle mně u guláše platí čím víc tím líp:-p:-p:-p:-D

Kaca.Vlk

16. 8. 2011 12:51

Teda tak výborný guláš se mi ještě nepovedl :-p Je úžasný! posílám bodík :yes:

mispulka mispulka

28. 7. 2011 20:59

Gulasek jsem vařila včera a byl výborný,manžel říkal že žádný jiný už nechce.Tak posílam bodíky:yes::yes::-p

Eliza Eliza

26. 7. 2011 17:08

Míšo, moc jsi mě potěšila:-):-K

misza misza

26. 7. 2011 12:11

Elizo:-) do dnešního dne jsem nevěděla jak dobře může chutnat guláš.:-O Díky tvému receptu vím a díky moc za něj. Máme rádi mírně hustější guláš, takže jsem dala ke konci vaření do misky krajíc chleba, zalila omáčkou a rozmixovala ponorným mixérem. Pak vlila zpět do guláše. Přidávám fotku a velikého bodíka +45:yes:

jitule jitule

19. 3. 2011 10:08

Dělám podobně, je děsně dobrý. +1 :yes:

buryna

9. 2. 2011 14:47

Dneska jsem gulášek vařila - byl fakt dobrý. Přidala jsem trošku pálivé papriky, máme rádi ostřejší. :-p:yes:

xxx

16. 1. 2011 01:03

zdravim Elizu, guláš má celkem obstojnou barvu a jestli jsi ho vařila sama tak ti patří obdiv, jen toto není Vídenský guláš ale Maďarský styl, není to přímo uherský guláš ale základ tam je a z toho i čerpají Vídeňské městské normy.ale pokud chceme mluvit o Vídeňské kuchyni měli by jsme být přesní.Vídenský normy znam téměř z paměti a mam dost přátel mezi světovými kuchaři včetně Maďarského národního týmu. každoročně se scházíme právě ve Vídni.

marcik marcik

5. 1. 2011 10:44

gulášek je vynikající:-p, stejně jako fotka+:yes:. Nedalo mi a mrkla jsem se do RECEPTURY TEPLÝCH POKRMŮ (mám je ještě z učnˇáku), je tam stejný guláš jak má tu Eliza;-), se stejným postupem. Tím chci říct, že nic nehořkne a i majoránka tam má být.+:yes::yes:

Daniella O. Daniella O.

4. 1. 2011 23:47

Radulko, take to vyzkousim, kazda informace je cenna:-p, ale ten protlak nezhorkl.... Urcite vyzkoousim i tvuj postup a verim, ze neslapnu vedle.....;-);-);-) . Spise te budu otravovat dotazy...:-D:-K

JanaDorazinova JanaDorazinova

4. 1. 2011 22:59

Já taky tak

chocolate

4. 1. 2011 22:58

Cibule by mělo být objemově (ne na váhu) stejně jako masa, jinak je guláš moc nasládlý, protlak dávám na olej, ztratí kyselost.

JanaDorazinova JanaDorazinova

4. 1. 2011 22:35

Tak i já koukám, že to dělám celý život špatně!! taky se musím učit:-O:-D

magdalenka magdalenka

4. 1. 2011 22:34

Daniella O., máš krásnu fotku...

1 18 19 20 21 22 23

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: guláš recept guláš hovězí guláš podle pohlreicha hověži gulaš hospodský hověží guláš hovězí gulaš recept vídeňský hovězí guláš hospodský guláš z vepřového masa recept gulas pravý hovězí guláš hospodský recept na guláš hospodský vepřový guláš hospodský hovězí guláš recept klasický hovězí guláš pravý hospodský vepřový guláš nejlepší pravý maďarský guláš hospodský vepřový guláš recept pravý hospodský hovězí guláš maďarský guláš hospodsky pravý český guláš

Suroviny: maso hovězí na guláš, cibule, sádlo, paprika sušená sladká, česnek, protlak rajčatový, pepř mletý, sůl, majoránka, voda, cibule

TopRecepty.cz

Klasický hospodský guláš (vídeňský)

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xkQz